Доста твърда работа при студен мотор.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 LCI
Детайли за колата: 2011г, 143hp

Доста твърда работа при студен мотор.

Мнение от martinvn » 08 Мар 2010, 21:51

Сутрин като запаля шумът от мотора наподобява трактор. Предимно винаги си изчаквам да качи температура преди да тръгна. Долу горе през това време работата става доста по-мека, дори прекалено мека за дизел до колкото съм виждал други тдс-ки. Колата ми е доста добре обслужена. Сменял съм преди 10к вериги, вложки, гарнитури, чистено е всичко възможно по системата, чистена е помпата, рециклирана електроника на помпата и всичко останало, аванса е на 2.5/3 градуса, количеството гориво 3.

Въпроса ми е нормално ли е при съвсем студен мотор да е чак толкова шумна. Имам колата от 3 години вече, единствено последните 2 смени сложих масло castrol 10w40. Преди това бях със Conoco 15w40 или Delo 15w40. Тях ги дават за коли над 200,000 като моята, и за по-големи натоварвания. Може ли заради маслото да се получава тази по-твърда работа ?

Всичко си ми работи перфектно, искам да си изясня само тракането, определено изолирам варианта да са клапани и вериги.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Доста твърда работа при студен мотор.

Мнение от LUCIFER'S » 08 Мар 2010, 22:19

С каква нафта си, и дали не е от дюзи острата работа. освен от това трака и от центровката.... но имай предвид че студен тдс си потраква, от възпламеняването на горивото, не на железа... пробвай с някой добавка малко да поизчисти

да видиме и другите трактористи какво ще кажат :lol:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от martinvn » 08 Мар 2010, 22:28

По принцип си слагам castrol tda на всяко зареждане, но не съм третирал със STP от доста хиляди км. Той помага доста. Сега в лошото време не карам на много дълги разстояния и се е позадръстило сигурно. При първа възможност за извънградско ще сложа STP. Знам че е добре като се сложи да се кара продължително за да не стои тази агресивна добавка в резервоара за дълго. А за горивото, слагам си само лукойл. Пробвал съм ЕКО, ОМВ, но там освен че разхода ми е по-голям не виждам друга разлика. С лукойл имам среден градски разход 9, извънградски 7, а с останалите имам градски около 11, извънградски 8.

Ще пиша пак, но според мен е от студа в комбинация с карането на къси разстояния без да я настъпвам ; )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 08 Мар 2010, 22:46

Марто здрасти,маи се глезиш.Наливаи нафта на кочината и газзззззссссссс.Тракала била,ами то си е предкамерно впрьскване ,немои да не потраква.Аванса в норма ама ама на топьл мАтор.я виж като е студен кьде е !,да не е взела да минава кьм Мерцедес кьм 15 -те градуса
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от martinvn » 08 Мар 2010, 22:51

Че се глезя верно е ; )) любов към кочината

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 09 Мар 2010, 0:43

Мойта сутрин като запаля примерно и 1мин. си потраква и къркори :mhihi: на около 1000оборота на празен ход и след това сваля оборотите и се кротва хайванина :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528
Мечтае да кара: 540
Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''

Мнение от power4o » 09 Мар 2010, 10:30

ако е с 5/40 дали няма да мълчи,не е съвет а питане
0988853655

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Мар 2010, 11:17

power4o написа:ако е с 5/40 дали няма да мълчи,не е съвет а питане

маслото тука не определя работата, а дюзите (начина на впръскване- раздробяването на горивото на мъгла, като пара) и момента на впръскване
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от martinvn » 11 Мар 2010, 16:32

Да Ви кажа вчера ми се наложи да покарам извънградско и я поразтъпках, днес като запалих си беше нормално, явно наистина се позадръства и почва да се шашка студена. С този сняг и хубавите дупки оборотомера ми не е виждал повече от 2300 оборота в града от нова година.

Назад към E39