Кога,как и за какво [Reset=Изключване на акумулатора]

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Кога,как и за какво [Reset=Изключване на акумулатора]

Мнение от GEORGBMW » 26 Фев 2010, 13:27

Колеги eдин може би глупав въпрос за повечето от вас ,но за мен е важен.Кога,в какви случаи и за какво да използвам ресета [последна точка от менюто на борда]?Да не би да стане някаква инфекция ,когато се налага да го свалям без да ресетна.Да попитам за всеки случай, защото понякога малкото камъче обръща колата ,аз вече го свалих пущения акумулатор ,ама сега като го свържа пак да не би нещо пак ресета преди да стартирам колата.Дано с отговорите на тоя въпрос да помогнете на такива по не вещи хора като мен .хайде със здраве

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Кога,как и за какво [Reset=Изключване на акумулатора]

Мнение от badsharki » 26 Фев 2010, 15:02

Веднъж си ровех с ДИС-а по колата, със стария лаптоп на който му падаше много бързо батерията. Лошото е, че не предупреждаваше преди да изгасне лаптопа. Та ровя си и аз и лаптопа изгасна. Разкачих го събрах си кабелите и се прибрах, но след 2 часа като трябваше да изляза с колата, електрониката почна да се държи странно: не работеше подсветката на таблото при вклюючени фарове, като включех фаровете подсветката на радиото намаляваше и куп други. Всичко се оправи с Ресет от меню 21.

Това е един пример кога може да ти е полезно това меню. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 26 Фев 2010, 18:31

електрониката в Е39 и другите модели се упралвява от софтуер.... както всеки софтуер все някога не може да се стартира нормално, бъгва...... и се нуждае от ресетване или в по-лошия случай препрограмиране презаписване... мразя коли с електроника :ranting:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 28 Фев 2010, 20:12

Акумулатора беше паднал и и давах ток, запалих я. Обаче от тогава почна да си сваля стъклата всеки път като я изгася, и фаровете си стояха пуснати дори и като изляза от колата. Направих ресет и се оправи обаче пък светна акумулатора на таблото след ресета и не гасне проверих акумулатора 13,2А алтернатора зарежда на 14,1А ,а сега де?! Каде е топчето?! Още малко ше я засливам към морето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 05 Мар 2010, 0:09

На мен ми се случи на скоро един странен проблем.Бях оставил колата в гаража дълго време-около месец в големия студ януари без да ми се налага да я изкарвам.Отидох с един приятел да ми даде ток да я пораздвижа малко.Колата запали,но на таблото нищо не ми действаше-скоростомера,оборотомера,бензиномера,нищо.Завъртях няколко кръгчета да се позареди повече акумулатора.Гасих я,палих я пак,но нищо по таблото не направи и грам усилия да проработи.Какво ли не си помислих-от това,че е заминало таблото до това,че мишка ми е изяла някой кабел...Откачих акумулатора,запалихме по една цигарка,закачих го отново и магията стана-всичко си проработи нормално!

Назад към E39