Е39 на метан?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е39 на метан?

Мнение от zirazu » 16 Фев 2010, 17:52

Здравейте, искам да попита дали е добър бмв е39 520i 98г с метанов инжекцион от най добрите, заслужава ли си и дали ще има проблеми?

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: бмв е 39 на метан?

Мнение от bili1 » 17 Фев 2010, 17:12

Неразваляй колата колега тая кола е направена за дълги пътища и разстояния да ти създава комфорт и удоволствие от карането не е направена за TAXI та да и слагаш метан това е лично мое мислене по въпроса карай си я както си я е направил немеца :nono: :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от zirazu » 17 Фев 2010, 18:35

колата така мие дават, аз иначе небих направил такава инвестиция, слагана е преди 1г в българия за 3000лв, метанов инжекцион

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 17 Фев 2010, 18:46

bili1 написа:Неразваляй колата колега тая кола е направена за дълги пътища и разстояния да ти създава комфорт и удоволствие от карането не е направена за TAXI та да и слагаш метан това е лично мое мислене по въпроса карай си я както си я е направил немеца :nono: :wave:

+1
Bayerische Motoren Werke

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 17 Фев 2010, 19:30

караи и се не бой!!!
не става само с БМВ....трябва и акъл...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 17 Фев 2010, 20:48

Според мен да сложиш метан трябва да правиш поне 30-40000км на година. Метановите бутилки са големи и тежки, няма много метан станции. Пропан бутана май е по добре. Ако някой ти обещае че няма да имаш проблеми в бъдеще е много вероятно да те излъже.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Фев 2010, 23:46

шегуваш се,нали :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 17 Фев 2010, 23:48

Ще стане към 120 коня с метана и поне 2 тона :kuku:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 17 Фев 2010, 23:54

zirazu написа:здравейте, искам да попита дали е добър бмв е39 520i 98г с метанов инжекцион от най добрите, заслужава ли си и дали ще има проблеми

По-добре да питаш някой който кара на метан конкретно, колеги които карат на бензин много ясно ще ти кажат ,че метана не струва. Намери няколко колеги ,които карат на метан да ти кажат дали са доволни и тогава си прави изводите.
Успех.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 525d

Мнение от karlosjackal » 18 Фев 2010, 0:01

А ти какви проблеми очакваш?С двигател.С вървежа на колата.С мястото в багажника.Не вярвам да не си прочел плюсове, минуси и т.н. за метана.
Аз съм карал кола на метан 3 години.Но ето.....
Не върви като на бензин.
Возиш се почти без пари.
Новите бутилки( не говоря за карбоновите) са олекотени, около 70 кг. пълни, така че не са проблем.
Маслото ти е сълза-не се цапа.
Станции има вече навсякъде.
Това че горят клапани, бутала, стапят двигатели ще го подмина несериозно.
Оббщо взето ако не се състезаваш, караш много, това е едно перфектно решение.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Фев 2010, 13:51

Газта и метана са си далавера, но лично мойто мнение е че на бмв метан или газ си е гавра с марката особено ако е по голям мотор. За по евтино возене има дизели, за удовоствие от карането и усещане за истинско бмв- бензин.
Това си е лично мое мнение, всеки сам си прави изводите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 18 Фев 2010, 15:58

dbanchev написа:Газта и метана са си далавера, но лично мойто мнение е че на бмв метан или газ си е гавра с марката особено ако е по голям мотор. За по евтино возене има дизели, за удовоствие от карането и усещане за истинско бмв- бензин.

Понеже зачеса темата за удоволствие от шофирането и тн. Да ми обясниш какво точно имаш предвид, че май само чешеме езиците. Мога да те кача на моята кола (м52 с газ), ще скрия бутончето за превключване газ/бензин и ще ги сменям периодично, ако успееш да ми казваш във всеки момент на какво гориво се движи автомобила получаваш фафла.

ПС. теми от рода "Да си сложа ли газ ?" по-добре не ги пускайте в тоя форум, че само хранилка ще отнесете. Всички тука са баровци и само на бензин карат. Нищо, че 80% от съфорумците ни пердашат с е36-ците и други модели на по 15+ години и ги изкарват на високосна година, щото не могат да си сипят бензин и навъртат по 7300 км. на година. Пък ние глупавите на газ само си трошим колите, мани ...

Карам е39, осъзнавам че е на 13 години, пердаша си на газ, не си внушавам, че е ролс ройс и пак си я обичам колата и си я гледам, както и не съм по-малко фен на марката. Да не ме разбере някой погрешно, но понякога се престараваме тука. Не карате най-новата петица все пак и живеете в България.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 18 Фев 2010, 16:29

astoinov написа:
dbanchev написа:Газта и метана са си далавера, но лично мойто мнение е че на бмв метан или газ си е гавра с марката особено ако е по голям мотор. За по евтино возене има дизели, за удовоствие от карането и усещане за истинско бмв- бензин.

Понеже зачеса темата за удоволствие от шофирането и тн. Да ми обясниш какво точно имаш предвид, че май само чешеме езиците. Мога да те кача на моята кола (м52 с газ), ще скрия бутончето за превключване газ/бензин и ще ги сменям периодично, ако успееш да ми казваш във всеки момент на какво гориво се движи автомобила получаваш фафла.

ПС. теми от рода "Да си сложа ли газ ?" по-добре не ги пускайте в тоя форум, че само хранилка ще отнесете. Всички тука са баровци и само на бензин карат. Нищо, че 80% от съфорумците ни пердашат с е36-ците и други модели на по 15+ години и ги изкарват на високосна година, щото не могат да си сипят бензин и навъртат по 7300 км. на година. Пък ние глупавите на газ само си трошим колите, мани ...

Карам е39, осъзнавам че е на 13 години, пердаша си на газ, не си внушавам, че е ролс ройс и пак си я обичам колата и си я гледам, както и не съм по-малко фен на марката. Да не ме разбере някой погрешно, но понякога се престараваме тука. Не карате най-новата петица все пак и живеете в България.

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 18 Фев 2010, 17:05

И колегата "astoinov" е прав който иска да си слага газ без да пуска тема в този форум,защото повечето колеги от форума ще го критикуват (и аз сам против метан и газ) та няма смисъл щом си го решил колега слагай му газовата уредба и си свиркай всеки си отговоря за собствената си кола!!!!!! :yes:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Фев 2010, 17:16

astoinov написа:

Ок колега нямам нищо против газта или метана казвам си мнението за това е форума всеки да споделя каквото мисли. :yes:

Следваща

Назад към E39