Плюсове и минуси на 530д-Е39/184к.с.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Плюсове и минуси на 530д-Е39/184к.с.
Здравейте,колеги!
Интересува ме ,какво да очаквам от 530д,ако има запознати,потърпевши,доволни,недоволни-моля за мнение.
Между другото в момента съм с 525тдсЕ39,но съм решил да я сменям с 530д,а дали си заслужава???
Благодаря на всички за помоща.
Интересува ме ,какво да очаквам от 530д,ако има запознати,потърпевши,доволни,недоволни-моля за мнение.
Между другото в момента съм с 525тдсЕ39,но съм решил да я сменям с 530д,а дали си заслужава???

- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Re: Плюсове и минуси на 530д-Е39/184к.с.
Заслужава си колега и с 525д да смениш тдса пак си заслужава.Казвам го защото 5г имах тдс и още го имам но комонреала е къде по съвремен мотор
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, определено 3.0д си заслужава! Това е мотор от ново поколение сравнен с тдса, много по мощен, пъргав, с определено нисък разход за мощността и обема си, много еластичен и подходящ за чипосване. от към обслужаване ще ти е по скъпо сравнение с тдса, определено е по капризен и иска внимателно и прецизно пипане. Но ако случиш на читав екземпляр, няма да имаш по- голям кеф. 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Единствения минус който се сещам на 530д е цената.Мавродиев написа:Здравейте,колеги!
Разхода не знам дали е значително по-голям ,но ако имаш парите какво те притеснява.
Нещо друго искам да ти обърна внимание, когато човек сменя колата обикновено го прави за да я смени с по-нова, а ти искаш да смениш една 13 годишна с една 10 годишна.
Помисли си пак дали е разумно, колкото и хубава да е, колкото и да върви пак си остава 10 годишна кола.
Успех с избора и дано съм ти бил полезен.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Кажи до колко пари ще купуваш за да ти кажа какво, 530д ще си купиш... защото масово, които се продават на пазара не си знаят километрите и са абсолютни дараци... купувай само фейслифт, и бягай от автоматика!!! само тогава ще разбереш какво е М57Д30
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Абе за фейса съм съгласен, но да бяга от автомата -
като иска да разбере какво е ръчкане да си купи една хонда (и да бяга при дядо на село) и да я юрка с ръчката, автомата е супер екстра, аз повече на ръчка няма да се върна. Като бутнеш лоста един път на ляво и със тия 200 коня трябва да си е веселба голяма дори с автомат. Доста съм карал 3Д-то на новото ауди със типтроник и мога да кажа че е супер кеф, но всепак си е дизелов мотор и не е за глупости, то не е ли да припомпиш до 5х 6х рпм и да пуснеш съединитела
пък дизеляка ако вземеш да го припомпваш до там бая теми ще почнеш да пускаш.
ПС: Климатика и автоматика са най-големите екстри на една кола според мен. Другото е бошлаф работа.

ПС: Климатика и автоматика са най-големите екстри на една кола според мен. Другото е бошлаф работа.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
LUCIFER'S написа:Кажи до колко пари ще купуваш за да ти кажа какво, 530д ще си купиш... защото масово, които се продават на пазара не си знаят километрите и са абсолютни дараци... купувай само фейслифт, и бягай от автоматика!!! само тогава ще разбереш какво е М57Д30
защо бе казват че било убаво автомата

ето новия и стария мотор, като гледам разлика никаква при положение че колите са в еднакво състояние

http://www.zeperfs.com/duel597-100.htm
така че бих се качил в една е39ка 184 кс + М паркет, защо не ;Р
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
530d 184к.с е първия комон рейл и си има някои бъгове.По добрия вариант е 194к.с, където вече тези бъгове са отстранени и мотора наистина е добър.
Един пример е интеркулера на изгорелите газове минаващи през EGR-ра. При 184к.с няма такъв и в двигателя влизат силно нагрети изгорели газове. Въртящия момент също има не малка разлика в двата мотора.
Та така, по-добре си търси някоя 194.к.с, защото ако купиш някоя преди фейса и започнеш да я правиш фейс лифт, ще ти излезе по-скъпо, от колкото да си вземеш истинска фейс лифт
Дали е автомат или ръчка е въпрос на предпочитания.С такъв въртящ момент разликата е толкова минимална, че не може да се усети разлика във вървенето.
Един пример е интеркулера на изгорелите газове минаващи през EGR-ра. При 184к.с няма такъв и в двигателя влизат силно нагрети изгорели газове. Въртящия момент също има не малка разлика в двата мотора.
Та така, по-добре си търси някоя 194.к.с, защото ако купиш някоя преди фейса и започнеш да я правиш фейс лифт, ще ти излезе по-скъпо, от колкото да си вземеш истинска фейс лифт

Дали е автомат или ръчка е въпрос на предпочитания.С такъв въртящ момент разликата е толкова минимална, че не може да се усети разлика във вървенето.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Айде бе, автомата бил това, бил онова. Аз също на ръчка повече няма да се кача, карал съм доволно много преди. Няма такъв комфорт да си държиш волана с една ръка и само да даваш газ. За задръствания и подобни ситуации, да не говорим. Сега зимата, също никакви ядове, даже не си помислям да карам на ръчен режим. Както каза обаче колегата, по-добре 194 коньовия мотор.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
здравейте колеги ,
вече почти две години карам 184к.с. и близо 60000км навъртяни и освен филтри и масла , друго по мотора не съм барал
Колата е аутоматик , като задължително съм сменил филтъра и маслото на кутията и за сега ми служи вярно
Сега искам да попитам , а и за колегата ще е полезно с какво този мотор е по-кофти от 194к.с ?
Какви отклонения може да даде за в бъдеще /понеже до момента е перфектен/ , за да се пазя
п.с имам нужда от примери както мад пресли е дал за интеркулера на агр-а ?
вече почти две години карам 184к.с. и близо 60000км навъртяни и освен филтри и масла , друго по мотора не съм барал

Сега искам да попитам , а и за колегата ще е полезно с какво този мотор е по-кофти от 194к.с ?
Какви отклонения може да даде за в бъдеще /понеже до момента е перфектен/ , за да се пазя

п.с имам нужда от примери както мад пресли е дал за интеркулера на агр-а ?
spacepl написа:.... автомата е супер екстра, аз повече на ръчка няма да се върна ....

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колеги, не забравяйте и бюджета, който не е без значение. Все пак разликата м/у Е39 преди и след фейслифта еголяма, и в моторите, и в кутиите (автомат), и в цените! 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
при ръчните скорости няма охладител на агр клапана, няма и пеперуди с цел по-спортното каране ръчката е за това ...
има и други неща, които е променено по-мотора ама тях няма да ги разберете... като по-голямото предварение и повечето гориво...

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колега какво общо имат пеперудките относно спортното каране
при автомата ги слагат заради еко нормите нищо повече, а и при автомата имаш режим S - sport които да ти кажа доста по е впечатляващ отколкото да мушиш лоста като луд а относно спортното настроенеие всичи като RS . AMG. M-POWER ПЕРДАШАТ С АВТОМАТИ

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
miroalpina написа:колега какво общо имат пеперудките относно спортното каранепри автомата ги слагат заради еко нормите нищо повече, а и при автомата имаш режим S - sport които да ти кажа доста по е впечатляващ отколкото да мушиш лоста като луд а относно спортното настроенеие всичи като RS . AMG. M-POWER ПЕРДАШАТ С АВТОМАТИ
пеперудите не са за еко норма!!! имат си друго предназначение... и в крайна сметка не сравнявай AMG и M със глупавия автоматик на глупавата Е39ка

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3