Проблем с автоматична скорста кутия e39 540ia 2002
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- 7 power
- Потребител
-
- Кара: BMW 540ia 2002
- Мечтае да кара: Samolet
Проблем с автоматична скорста кутия e39 540ia 2002
Колата е е39 540ia 2002. Когата двигателят и ск. кутия работят добре колата рабори на около 600об. и няма никакви проблеми с кутията. Но от време на време започва да работи на около 400об. и когато спирам кутията зарържа много време на първа и около 100-200 об. освобождава и кутия рита. При сняна на други предавки, връщане на скорост, кикдаун няма никакви проблеми. Странното е че когато запаля колата могата я карам без проблеми докато ня я изгася и на следващото палене започва да рабори на по ниски оборти и започва да рита, След това пак е добре и после пак рита но трябва да съм я гасин. Нигога не започва да рита докато си карам и си спирам. Правих и диагностика във варна карс и нямаше проблем отидох отново на другия ден когата започна да рита, направиха пак диагностика и се оказа ще е намерена грешка от преди 1000км която казва че с кутията има някакъв проблем (износване или повреда, неразбрах дали може да се определи точно). Немага да разбера как едия път не е имало грешката а другиа я открива и то за повреда преди 1000км. Мисля че е механичен проблем, помагайте колеги:wave:
Re: Проблем с автоматична скорста кутия e39 540ia 2002
Колега от тази година и на този автомобил, кутията почти сигурно е с LifeTime масло, но пробвал ли си да го смениш или поне да провериш нивото
при евентуална смяна можеш да добиеш представа за механичното състояние на кутията по вида на отработеното масло и по боклуците по магнитите на картера ...
при евентуална смяна можеш да добиеш представа за механичното състояние на кутията по вида на отработеното масло и по боклуците по магнитите на картера ...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега смени си маслото като най безболезнен вариант и виж резултата както ти каза тсб_бг ако пак не е наред всичко сваляш ремонт и си готов
Барай шишарката Минкеее ....
- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
Колега и според мен трябва да си смениш маслото а ако не се оправи имам такива скорости от Е38 4.0 на 60000км за повече инфо пиши на Л.С.
4 мнения
• Страница 1 от 1