Проблем със скоростната кутия при студен двигател!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Проблем със скоростната кутия при студен двигател!
Здравейте колеги, надявам се някои да може да ми помогне, колата ми е БМВ 525 Д, автомат 2002 год., ... имам следния проблем, значи когато колата ми сутрин е студена, особено тези дни както пада минус 9, минус 10 градуса, още със запалването и почва да тресе цялата когато е на паркинг Р, като включа на задна и задържа натиснат педала на спирачката е абсолютно същия проблем, тресе здраво,..... включа ли я на директна обаче и всичко се оправя.....тея номера ми ги прави само на паркинг и на задна с натисната спирачка и само когато мотора е студен, загрее ли нормално двигателя няма и помен от тея тресенета ..... ако някои се е сблъсквал с подобен проблем , ще бъда благодарен ако може да ми обясни от какво може да тресе по тоя начин... Благодаря предварително
Re: ПРОБЛЕМ СЪС СКОРОСТНАТА КУТИЯ ПРИ СТУДЕН ДВИГАТЕЛ !!!
Сменяно ли е маслото и филтъра на автоматика и ако да - дали е с предписаното от производителя
Проверявано ли е нивото на маслото
Проверявано ли е нивото на маслото
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем със скоростната кутия при студен двигател!
маслото и филтъра ги сменях преди 2-3 хил км, маслото е предписано точно за този модел, а маслото на скоростната кутия ми казаха от Варна Карс че не се сменяло, смисал било си оригинален продукт и не е задължително да се сменяло, само по желание на клиента квото и да значи това..... а странното е че тва ми го прави само на студен двигател, после всичко си е 6 и няма проблеми....странна работа
vladi_killer написа:... маслото на скоростната кутия ми казаха от Варна Карс че не се сменяло, смисал било си оригинален продукт и не е задължително да се сменяло, само по желание на клиента квото и да значи това.....
Да така е маслото е LifeTime на аз лично смених маслото и филтъра на автоматика и маслото на диференциала и на двете си коли като ги купих, защото не знам кой какво е правил преди мен и да съм сигурен от къде почва това LifeTime
Освен това по състоянието на източеното масло можеш да се ориентираш за състоянието на кутията
Имай предвид, че не е евтино, но го препоръчвам ....
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
а дали от маслото може да се получава моя проблем? и ако е от него, защо като загрее двигателя всичко се оправя?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
vladi_killer написа:а дали от маслото може да се получава моя проблем? и ако е от него, защо като загрее двигателя всичко се оправя?
защото като загре маслото се разбива....преди това старото масло е гъсто и не си върши работата.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ами защото маслото на тия температури е станало като грес и вътре в автоматика е да си Е** майката, яко чагъртане. На топло го няма това нали?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
значи работата отива към смяна на маслото на кутията
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
еми не няма го това тресене като е топло времето, сега като паднаха температурите го прави и после като загрее всичко е нормално
Не бързай с маслото на ск. кутия!!!
Аз имам същата кола, и имах същия проблем! Същото тресене и т.н.
И аз си помислих еба си майката отиде ск. кутия
Да ама не. Виж си тампоните на двигателя!
Смених ги 2-та и край. Няма и помен от проблемите. И кутията си е перфектна
Лесно можеш да видиш - трябва ти още един човек, единия гледа тампоните(виждат се лесно като застанещ отстрани на двигателя), а другия дава на скорост с натисната спирачка. Ако мърда много мотора, или видш, че е скъсан тампона, Ти си човека

Аз имам същата кола, и имах същия проблем! Същото тресене и т.н.
И аз си помислих еба си майката отиде ск. кутия

Да ама не. Виж си тампоните на двигателя!
Смених ги 2-та и край. Няма и помен от проблемите. И кутията си е перфектна

Лесно можеш да видиш - трябва ти още един човек, единия гледа тампоните(виждат се лесно като застанещ отстрани на двигателя), а другия дава на скорост с натисната спирачка. Ако мърда много мотора, или видш, че е скъсан тампона, Ти си човека

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ако са тампоните , то ще го прави и на загряла кола...
Но аз останах с впечатлението , че колегата е сменил вече маслото и филтъра на кутията и продължава да тресе на задна ?
Но аз останах с впечатлението , че колегата е сменил вече маслото и филтъра на кутията и продължава да тресе на задна ?
Не го прави като е загряла, защото тогава вибрациите са по-малки.
При мен симптомите бяха 1 към 1.
При мен симптомите бяха 1 към 1.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега тия лайф тайм бози ги забрави това масло се сменя и те съветвам да го смениш не е милиони ама ще ти спести доста главоболия в бъдеще
Барай шишарката Минкеее ....
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
anzak написа:колега тия лайф тайм бози ги забрави това масло се сменя и те съветвам да го смениш не е милиони ама ще ти спести доста главоболия в бъдеще
лайф тайм си е маслото....ама хората на запад карат една кола 3-5 години... За кола на 8 години луксът да не смениш маслото на автоматика ще ти струва скъпо!
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
ако е от тампоните, не трябва ли да трака независимо дали си на Директна или на Задна, мене ми го прави само на задна като включа и на Паркинг в началото още със запалването, като запаля-раздвижвам на задна(трака) на неотрална(нищо не трака и двигателя си работи студен на по високи обороти, но нормално), на директна ( по същия начин работи нормално както на неотрална ), връщам на паркинг и тогава тракането спира на паркинг и си остава само на Задна като включа! ако е от тампоните на студен двигател на високи обороти както държи като е студена би трябвало да тресе независимо на коя предавка си включил, поне така мисля аз.....ако нещо греша поправете ме
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3