Свистене
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Свистене
Здравейте колеги. Отдавна го имам този проблем и вече се чудя къде да го търся. Ходих по доста сервизи, но така и нищу не откриха - нито на дягостиника на PC, нито нищо. Гледахме турбото доста пъти, замервахме стойностите, гледахме как надува маркучите, гледахме катализаторите, меката връзка и всичко свързано с нещо, което да издава този звук, но така и не можахме да го открием. Пиша тази тема с цел някои от вас ако е имал такъв проблем да пише. Звука се чува след 1200-1400 оборота независимо на коя скорост. Нито губи мошност (даже все едно повече върви, но предполагам е от внушение от звука). Все едно смучи въздух от някъде. Знаете чипосаните дизели как шумят повече - е това се описва по скоро като вятър минаващ покрай теб. Вярно, адски хубав звук е, но искам оригиналния звук. Не е сменяно нищу нито по генерацията нито нищо. Сигурно около 10 пъти съм ходил по сервизите за този звук, гледа се цялата ходова част, всичко под капака и пак нищу нередно не се откри. Всички маркучи са здрави, не бута масло нито фурля от турбото. Някакви идеи ?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
Re: Свистене
колега виж си маркучите да не са цепнати някаде!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Възможно е и радиатора на кулера да е спукан, или виското да се е зацепило постоянно.От виското също се чува свистене и то доста готино 

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
и аз мисля че може да е от виското
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
То ще си покаже,ако е турбината скоро ще приключи.
Колега вижте там луфта на оста
Колега вижте там луфта на оста
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Само виското не сме проверили..Турбото е във всякакъв ред както и маркучите към него и около него. Ще пиша като я закарам пак на сервиз 

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Един опит:
Накарай някой да даде леко газ така че да се чува свистенето, иди отзад и с ръка или нещо запуши за малко ауспуха, ако усетиш спиране на свистенето провери си по генерацията, имах подобен проблем. Успех.
Накарай някой да даде леко газ така че да се чува свистенето, иди отзад и с ръка или нещо запуши за малко ауспуха, ако усетиш спиране на свистенето провери си по генерацията, имах подобен проблем. Успех.
Колега цялата генерация е проверена за пукнатини от някъде да изпуска, ама не. Както казаха по горе само виското не е проверено и се надявам да е от него
Какви пари върви че ако е от него да знам колко ще се оръся ?

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Виското е кум 150-200 лв зависи от модел и марка
Колкото до генерацията, при мен проблема беше гарнитурата от двигателя, и свистеше много малко, докато един ден просто не се скапа тотално и започна яко да свисти, беше голямо чудене докато разберем какво е и накрая запуш ауспуха и всичко се разбра. Успех колега с проблема.
Колкото до генерацията, при мен проблема беше гарнитурата от двигателя, и свистеше много малко, докато един ден просто не се скапа тотално и започна яко да свисти, беше голямо чудене докато разберем какво е и накрая запуш ауспуха и всичко се разбра. Успех колега с проблема.
А има ли някаква опасност ако се кара така? Смисъл явно е зацепи виското, да не стане някакъв проблем? Щот до сега около 10 000 км съм минал нищо различно няма

11 мнения
• Страница 1 от 1