Проблемен ЛЦМ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблемен ЛЦМ

Мнение от aliensk » 12 Дек 2009, 16:01

Здравейте колеги
Имам проблемен ЛЦМ и разбрах че някои не стават за ремонт а на някои им се сменялае трансистори!?
Модела на моя е Loewe. LCM - A HW:01 / SW:2.0.
Има ли възможност този да се ремонтира? може ли проблема да се софтверен и няква идея къде би го оправили.
от Пловдив съм
aliensk , чужденец живее в пловдив. сори за граматичните грешки
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Re: Проблемен ЛЦМ

Мнение от bmw_n00b » 12 Дек 2009, 16:10

Вземай нов, баце! Не мога да ти отговоря дали подлежи на ремонт, но те съветвам да си вземеш един втора употреба и да си го прекодираш на колата. Тва нещо отвори ли се веднъж, не се знае кво ше става с него после.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Х5 е53

Мнение от DOKETO » 12 Дек 2009, 17:21

Колега аз си взех от морга за 100 лева. Подлежи и на ремонт но незнам колко ще кара. Ще използвам темата и да попитам аз моя несам го прекодирал защото по моя окрак няма такира специалисти и нему работи само регулирането на фаровете проблем ли ще е да карам така или трябва задължително да се прекодира.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 12 Дек 2009, 17:23

А ако може да попитам и аз нов LCM какви пари е? Извинявам се че ползвам на колегата темата, но и моя лцм прави номера и ми се ше да го сменя. Ако някой е запознат с цена моля да сподели, 2ра ръка не ми се взима- пак ще вкарам пари а нямам гаранция колко ще работи и дали след некой месец или седмица няма да сдаде.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 12 Дек 2009, 17:28

Около 650лв е новия по спомен......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 12 Дек 2009, 17:54

bmw_n00b написа:Вземай нов, баце! Не мога да ти отговоря дали подлежи на ремонт, но те съветвам да си вземеш един втора употреба и да си го прекодираш на колата. Тва нещо отвори ли се веднъж, не се знае кво ше става с него после.

Няма особен смисъл да купуваш точно този детайл нов :kuku:
Разбирам да е спирачна помпа, рейка или маховик...
Да, подлежи на ремонт, ако става въпрос за общата болежка на LCM при Е39 - работещи дълги при ззагасена кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 12 Дек 2009, 18:29

"НОВ" в смисъл втора употреба от друга кола, колега :) Не съм се изразил правилно :winky:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 12 Дек 2009, 19:22

Според мен по-добре е да се ремонтира вместо да взимаш нов "втора употеба" защото не се знае дали не е на края си.Относно сервиз опитай във "Флекс ауто" бившата "автоелектроника" на "кукленско шосе" не гарантирам просто те единствени се навиха да ми ремонтират блока на ABS-а,може и затова да имат решение.М/у другото имаше тема във форума в която пишеше точно кои транзистори горят.Успех

Потребител
Аватар

Мнение от aliensk » 12 Дек 2009, 19:47

да колеги прочитах темата но там наичесто проблема е че дългите не спират. моя е малко по странен и има три симптома:
1. мигачите тракат ускорено иако и всичките работят а пък на хаварйни тракат с нормална честота
2. задния щоп едиия постояано свети но при угасване на колата спира
3. като искам бленда с дългите (тва не знам дали е така на български става въпрос да мигна с дългите светлини) не реагира а се пускат дулгите само ако ги пускам за постояно.

това на кукленско шосе ше го провера стига да го намера и пи ми помогнале ако ми дадете точен адрес или интернет страница. иначе и други идей ако имате ше съм ви благодарен.
aliensk , чужденец живее в пловдив. сори за граматичните грешки
Изображение

Назад към E39