Паркинг светлини и габарити

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Паркинг светлини и габарити

Мнение от sean-john » 01 Дек 2009, 18:40

Колеги искам да ви попитам дали нашите 5-тици имат такива паркинг светлини (паркираш и в зависимост от коя страна на пътя си спрял,светят габаритите) и също да попитам на моята петица след като изключа двигателя всичко огасва,в смисъл единствено цд-то работи и осветлението...това дали е така програмирано или е "побългарено".

Мерси
Последна промяна sean-john на 02 Дек 2009, 16:27, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D 2002 touring

Re: Паркинг светлини и още нещо

Мнение от Torbalan008 » 01 Дек 2009, 18:54

Колега, това е опция
когато паркираш, оставяш мигача в определената посока в която искаш да свети габарита.

Има и още една екстра, вадиш ключа, и чукваш дългите, те продължават да светят 2 минути (колкото да се прибереш)

незнам дали са стандартна екстра или се поръчва допълнително ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 01 Дек 2009, 19:11

колега тва със дългите не го имат всички е 39 само колите със лайт модул го имат
DIESEL POWER
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 01 Дек 2009, 19:13

Torbalan008 написа:
Има и още една екстра, вадиш ключа, и чукваш дългите, те продължават да светят 2 минути (колкото да се прибереш)

Не на всички става тоя номер ... Става и с прекодиране на ЛЦМ-а , ама пак зависи :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 01 Дек 2009, 19:32

Това за дългите го знам и за него трябва по нов модел ЛЦМ,интересуват ме другите два въпроса :roll: мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 01 Дек 2009, 19:45

Изгаси колата и пусни мигач. Ще светне съответния гъбарит. Но ако пуснеш мигача преди да загасиш колата няма да се получи номера. Не съм сигурен дали трябваше да е махнат ключа, но с сигурност трябва да е спрян контакта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 01 Дек 2009, 19:49

Мерси колега (нз не съм задал правилно въпросите ли, но не ме разбирате :)) ) знам как се пускат паркинг светлините , мисълта ми беше ,е39 имали тази екстра (от до тука казаното за което благодаря установих,че я има) от тука ми е следващия въпрос... в колата ми след като изгася двигателя всичко угасва (немога да държа габарити немогат да ми светят фаровете следователно и тази ми функция е изключена)... та така е програмирана или е побългарена :))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 01 Дек 2009, 20:03

Като я изгасиш или като махнеш контакта. Като я изгасиш, но оставиш ключа на първия контакт трябва всичко да си работи без късите фарове. Като махнеш и контакта трябва да работят гъбаритите, паркинг светлините и известно време стъклата и шибедаха.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 01 Дек 2009, 23:20

sean-john написа:... и също да попитам на моята петица след като изключа двигателя всичко огасва,в смисъл единствено цд-то работи и осветлението...

Честито, имаш дневни светлини. :yes: Или е така поръчана, което не ми се вярва или допълнително си го е активирал предишния собственик. Имаш габарити, но просто трябва да върнеш ключа на фаровете на средното положение където са габаритите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 02 Дек 2009, 7:22

Воденичаров написа:Като я изгасиш или като махнеш контакта. Като я изгасиш, но оставиш ключа на първия контакт трябва всичко да си работи без късите фарове. Като махнеш и контакта трябва да работят гъбаритите, паркинг светлините и известно време стъклата и шибедаха.

Значи да ,тука аз не съм обяснил правилно :))) ако оставя ключа на 1-рва позиция си работят нещата нормално (габарити, ел стъкла т.н.) обаче махна ли ключа нямам нито габарити,нито паркинг светлини единствено мисля,че ел стъклата ми работят,но в рамките на 10-20 секунди.

Колега badsharki как така имам дневни светлини :shock: това не го разбрах :) (аха мисля че се досетих какво си имал впредвид :) дългите да са програмирани на 20-30-40% и да са като дневни светлиниа,но това го нямам :/ )

бтв. аз ключа на фаровете постоянно го държа включен на габарит (средно положение) ,но след изгасяне на мотора и връщане на ключа в позиция 0 всичко гасне :dunno:

п.с. много заплетена работа май е "побългарявана" :confused:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 02 Дек 2009, 10:21

Torbalan008 написа:Колега, това е опция
когато паркираш, оставяш мигача в определената посока в която искаш да свети габарита.

Не е опция, почти всички коли го имат, а за дългите дето ги чукваш и светят си е опция, която се нарича "Follow my home" и светят 30 секунди!
Относно въпроса на колегата пуснал темата бих казал, че нещо не е наред, би трябвало габаритите и фаровете да светят и на изваден от контакта ключ.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 02 Дек 2009, 12:05

При мен като извадя ключа, габаритите си остават светнати и колата издава онзи сигнал, че си забравил вкл. светлините. На 1-во положение е нормално да ти работи CD-то.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 02 Дек 2009, 16:27

Значи намерих "чалъма" на паркинг светлините (имал съм ги) сега остава въпроса за светенето на габарите при изваден ключ (това го нямам :/ ).

Сега прегледах едни стари теми за светлините и май открих "проблема"
Gemar написа:Като загасиш двигателя на пуснати къси фарове, ако нямаш DRL на късите оставаш на габарити, ако имаш DRL на късите изгасват изцяло.

но какво е ДРЛ?

Благодаря още веднъж на всички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D 2002 touring

Re: Паркинг светлини и габарити

Мнение от Torbalan008 » 02 Дек 2009, 18:40

Daytime Running Lights - These lights come on whenever the vehicle is turned on; they make the vehicle more visible to other drivers. Mandatory in Canada and standard equipment on many vehicles sold in the United States. (питай гугъл)

ентусиаст
Аватар

Re: Паркинг светлини и габарити

Мнение от sean-john » 02 Дек 2009, 20:50

Е при мен нямам активиран ДРЛ ,а когато угася мотора не минавам на габарити... а просто и те гаснат (включително и късите и/или дълги)

Следваща

Назад към E39