Странно шумене от таблото!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странно шумене от таблото!
Здравейте отново колеги
Новият проблем който възникна при мен е че се чува някакав постоянен шум от вътрешната страна зад радиото или зад климатроника не мога да го разбера точно от каде ! Имам чувството че се върти някакво роторче и постоянно си брамчи .. Дори когато я изгася и заключа то продължава да си бръмчи.Не е много силно но се чува , и си нямам напредстава дали изобщо спира но явно не защото сутринта не можа да заварти акомулатора
А проблема с топлото палене няма да го споменавам че ми идва да взема 1 брадва и да я разфасовам
Дори вече съжалявам че си я купих тази кола , но както и да е! Ако някой си има идея от какво е това брамчене да помага 

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Re: Странно шумене от таблото!
Това, за което говориш провери дали 15 мин след като си спрял колата не спира, беше някакво моторче за въздуха. Също така може да е таралежа, но колегите ще кажат по-добре. Каква е колата ако не е тайна? При мен също си жужи леко, но надали ти пада акумулатора от това, защото при мен 2 седмици седя колата без да се пали и никакъв проблем с паленето след това. Търси утечка някаде, но доколкото знам темите тук най-вероятния проблем е таралеж, който цоца тока.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
За климатроника: "таралеж" а за "затруднен топъл старт" напиши в търсачката има асдки много изписано. Потърси в подфорум Е34/Е32 там има доста повече информация.
Прегледай тази тема:
Проблем с "таралежа"!
viewtopic.php?f=35&t=173161
Успех,добре дошъл във форума.

Прегледай тази тема:
Проблем с "таралежа"!
viewtopic.php?f=35&t=173161
Успех,добре дошъл във форума.
ham написа:Трябва да се свали панела за управлението на климата.болтчетата са под пластмасите на поставките за чашите.има голям и малък куплунг по спомен.правил съм го преди близо 2 години.има малко разглабяне.Вижда се как.Като се отвори се вижда папс моторчето/вентилатора/ запоен е на платката.Продухвате и сваляте перката.Смазвате и обратно се зглабя.За мен е елементарно,но за вас?Ще се справите.Успех.
Христо
УСПЕХ....

Последна промяна bera на 01 Дек 2009, 16:27, променена общо 1 път
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
bera написа:За климатроника: "таралеж" а за "затруднен топъл старт" напиши в търсачката има асдки много изписано. Потърси в подфорум Е34/Е32 там има доста повече информация.
Успех,добре дошъл във форума.sp2022 написа:Първо махаш радиото и след като го махнеш се отваря място за работабъркаш от зад и избутваш панела на климатроника .След като си го избутал разкачаш буксите и си ТИ...Разглобяването на управлението е елементарно ти ще го разбереш когато го разгледаш, смазваш малко вентилаторчето и готово...
![]()
УСПЕХ....
Колегата, какво общо има таралежа с тези снимки, които си показал?

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
bera написа:За климатроника: "таралеж" а за "затруднен топъл старт" напиши в търсачката има асдки много изписано. Потърси в подфорум Е34/Е32 там има доста повече информация.
Успех,добре дошъл във форума.sp2022 написа:Първо махаш радиото и след като го махнеш се отваря място за работабъркаш от зад и избутваш панела на климатроника .След като си го избутал разкачаш буксите и си ТИ...Разглобяването на управлението е елементарно ти ще го разбереш когато го разгледаш ...
![]()
УСПЕХ....
Колега,снимките който си постнал,според теб на таралежа ли са?!?!?
Този шум за който говори колегата е точно от вентилаторчето на климатроника,което вкарва въздух от купето към датчика за температура.Сваля се ,смазва се с тънки масалце(примерно) и всичко заспива.Ако шума идва от самите въздухоотводи ,тогава вече може да е таралеж и вентилатора на парното да не спира да върти съответно от там да му пада акумулатора
- bera
- младши ентусиаст
-
С "таралежа" няма нищо общо както и с "топлия старт" това са две отделни неща опитал съм се да поясня кое къде да търси. А снимките са от панела на климатроника и вентилаторчето ,което трябва да се почисти и смаже. Ако му пада акумулатора значи "таралежа" прави утечка. И трябва да се смени. По принцип този вентилатор работи около 20-30 секунди след изкарване на ключа, както и лампите в купето, после се спират.
Пуснах ги на едно вместо да правя 3 отделни поста, май-съм ви объркал малко за което се извинявам.
Пуснах ги на едно вместо да правя 3 отделни поста, май-съм ви объркал малко за което се извинявам.
- bera
- младши ентусиаст
-
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
A ако това вентилаторче не спре да работи, как може да се оправи? Къде е проблема?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
- bera
- младши ентусиаст
-
Искам да изясним нещо ,колегата DAEL ме подсети ,че явно не съм се изразил както трябва.
Имаш три проблема.
1-во Вентиларорчето ,което бучи.
2-ро "таралежа" ти прави утечка и акумолатора ти пада.
3-то Ангренажната ти верига е разтеглена и имаш голямо следварение когато колата е топла.
Решенията са:
1-во вентилатора се смазва и почиства.
2-ро Таралежа се сменя с нов (120лв)
3-то Имаш 2 вариянта:
-Смяняш веригите ,оптегачите и т.н. (800лв)
-Буташ си малко помпата към двигателя да компесираш следварението и продължаваш да караш.
Успех.
Имаш три проблема.
1-во Вентиларорчето ,което бучи.
2-ро "таралежа" ти прави утечка и акумолатора ти пада.
3-то Ангренажната ти верига е разтеглена и имаш голямо следварение когато колата е топла.
Решенията са:
1-во вентилатора се смазва и почиства.
2-ро Таралежа се сменя с нов (120лв)
3-то Имаш 2 вариянта:
-Смяняш веригите ,оптегачите и т.н. (800лв)
-Буташ си малко помпата към двигателя да компесираш следварението и продължаваш да караш.
Успех.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колеги, и аз имам същия проблем. Бучи ми точно това вентилаторче на панела на климатроника. Ако го почистя и смажа ще стане по-тихо предполагам, но пак няма да се изключва. Къде да търся причината?
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
xcalibur написа:Колеги, и аз имам същия проблем. Бучи ми точно това вентилаторче на панела на климатроника. Ако го почистя и смажа ще стане по-тихо предполагам, но пак няма да се изключва. Къде да търся причината?
Нормално е да продължи да работи известно време. Засичал ли си колко дълго продължава да работи след като си симулирал излизане от колата и си я заключил?
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Не съм симулирал излизане, но ще опитам. Като отворя колата винаги върти
- kull
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 m5
точно и аз сам така винаги като влизам в колата и варти и моито !!!! какво да напражим някои може ли да помогне ?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2