Положение на скоростния лост на е39 525 tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Положение на скоростния лост на е39 525 tds
Здравейте колеги!
В движение лоста стои на позицията за 5та а е включен на трета.Питам на какво се дължи станното положение на лоста .А иначе скоростите си влизат гладко на всички предавки.Благодаря предварително!
В движение лоста стои на позицията за 5та а е включен на трета.Питам на какво се дължи станното положение на лоста .А иначе скоростите си влизат гладко на всички предавки.Благодаря предварително!
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Re: Положение на скоростния лост на е39 525 tds
Има един плъзгач там който е цилиндърче и пружинка. Него преодоляваш когато бутнеш лоста към пета скорост. Сменя се - на майстор.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- jelezar 70
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
И при мен е така , но като загрее колата всичко се оправя . Имаше писано по тази тема , явно е доста често явление при "ръчките"
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Аз го оправих това като свалих скоростната кутия и ми смениха едни фиксатори. При мен след включване на 5-та и освобождаване в свободна позиция лоста стоеше към 5-та и ако бутна към 3-та отива сам към 5. Излезна около 100 лв труда + частите. Мисля, че проблема произлизаше от фиксатора който е за 5 скорост, но като се свали по-добре оправи и за задната, че си е трудоемко свалянето. Ако пък не е сменяно маслото в скоростната кутия започни от там. Ако не е пипано и в комбинация със студа се желира още повече.
5 мнения
• Страница 1 от 1