520i проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
520i проблем
Колеги от време на време колата работи на пет цилиндъра от самото запалване и изкарва синьо-бял пушек.Като загася и запаля отново се оправя и спира да пуши.Колата до 5000 км не пипа масло , а след това до 10000км доливам около 500мл, като не я жаля много много.
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 m57tu2
Re: 520i проблем
Виж електрониката.Ходи на диагностика. 

- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз имах същите симптоми горе долу. Прескачаше ми една от бубините на цилиндрите, така няколко дни докато накрая съвсем отказа. Ходих на диагностика веднага се показа като грешка и го оправихме. Предполагам, че и на теб ще ти покаже грешка в някой от цилиндрите.
- foxi
- младши ентусиаст
-
Проблема при мен е , че това го прави от година и половина и аз си мислех че нещо ще откаже за да си покаже ама не.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Колега имал съм същия проблем с 320i - м50б20.
Колата работи на 5-4 цилиндъра, от време на време се оправя.След ходене в сервиза преди караулката - до маргел, после в още един, накрая в Юве ми разрешиха проблема. За около два дни. Върнах се пак там, много ги бяха похвалили момчетата и реших да ида пак при тях. Оставих колата сутринта и благополучно ми я върнаха вечерта. Обяснението беше следното. През цялото време колата трупа грешки, по някое време всички датчици са ок, после почва да трупа пак. Свалили компютъра като си мислели че е от него и отишли да търсят такъв втора ръка от морга. Не намерили и се върнали, слагат го на колата и забелязали че колата няма никакви проблеми. Разгледали голямата букса на компа и се оказало че има доста патина. Пръснали го обилно със спрей за почистване на контакти, закачили го и от там насетне нямах никакви проблеми.
Колата работи на 5-4 цилиндъра, от време на време се оправя.След ходене в сервиза преди караулката - до маргел, после в още един, накрая в Юве ми разрешиха проблема. За около два дни. Върнах се пак там, много ги бяха похвалили момчетата и реших да ида пак при тях. Оставих колата сутринта и благополучно ми я върнаха вечерта. Обяснението беше следното. През цялото време колата трупа грешки, по някое време всички датчици са ок, после почва да трупа пак. Свалили компютъра като си мислели че е от него и отишли да търсят такъв втора ръка от морга. Не намерили и се върнали, слагат го на колата и забелязали че колата няма никакви проблеми. Разгледали голямата букса на компа и се оказало че има доста патина. Пръснали го обилно със спрей за почистване на контакти, закачили го и от там насетне нямах никакви проблеми.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
При всички положения без диагностика няма да минеш.
- foxi
- младши ентусиаст
-
И аз така си мисля, но има и друго :
1.Като започна да върти пали пали по бавно след 6-7 оборота да двигател
2.Панякога преди да запали има едно като контрене
Това го прави на топъл двигател.Сменени са свещи и лули с нови.И да попитам мой приятел има апарат за диагностика X-431 с него дали ще покаже.
1.Като започна да върти пали пали по бавно след 6-7 оборота да двигател
2.Панякога преди да запали има едно като контрене
Това го прави на топъл двигател.Сменени са свещи и лули с нови.И да попитам мой приятел има апарат за диагностика X-431 с него дали ще покаже.
8 мнения
• Страница 1 от 1