питане за катализатора на 528i-решено
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
питане за катализатора на 528i-решено
колеги здравеите,откакто оправих вануса,колата ми започна да се движи относително много по добре,но забелязах че едва след 2800-3000 оборота се получава така нареченото „изстрелване“момента когато и идва така да се каже силата,възможно ли е това да е от катализатора,и как може да се разбере?и ако може да ми кажете кое от всички гърнета е точно,че тая ламя има три и тогава са краините две,едно до друго които много приличат на малолитражен поточен боилер
,но там няма да се намира със сигурност.благодаря ви предварително 

Последна промяна minkoM3 на 30 Окт 2009, 0:39, променена общо 1 път
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: питане за катализатора на 528i
колега на мойта 20-ка мисля 4е беше някъде към средата на генерацията а не в края на 28 незнам как е но би трябвало да е нещо подобно,нека по компетентните от мен кажат че не съм запознат много само предполагам 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
minkoM3 написа:колеги здравеите,откакто оправих вануса,колата ми започна да се движи относително много по добре,но забелязах че едва след 2800-3000 оборота се получава така нареченото „изстрелване“момента когато и идва така да се каже силата,възможно ли е това да е от катализатора,и как може да се разбере?и ако може да ми кажете кое от всички гърнета е точно,че тая ламя има три и тогава са краините две,едно до друго които много приличат на малолитражен поточен боилер,но там няма да се намира със сигурност.благодаря ви предварително
Ми колега, в средата е катализатора. Ако е изронен ще дрънчат разни частици като го почукваш. Ако можеш да пълниш оборотомера при изцеждане на предавките и колата си дърпа нормално, значи всичко е ок. А постигането на максималния въртящ момент при този мотор е точно при 3500 оборота, така че общо взето е нормално така да усещаш нещата. Освен, че при атмосферните двигатели по-скоро няма изстрелване, щото няма и причина да има. Сигурен ли си, че "в ануса" всичко е ок? Начина да разбереш е като я качиш на ДИНО и сравниш графиката на въртящия момент с такава на изправна кола. С живи данни също трябва да може, но там някой разбирач ще ти трябва.
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Ами попринцип са два катализаторите на 5-ците,единият е на самият двигател(след колекторите) а другият е след ланба сондата.Дано съм бил полезен.
BMW
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
На бензина не са два.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Съвсем нормално ти е поведението на колата. Аз съм с фейслифтова 520-ка (170 коня) и тя оживява след 2500 оборота. Ако искаш да ти е постоянно пъргава колата, ще трябва да я държиш в обороти.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
мерси колеги за адекватните отговори,може и да взема да го махна за всеки случаи тоз катализатор да знам че го няма и тва е
мерси на всички .

7 мнения
• Страница 1 от 1