Кабел за диагностика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Кабел за диагностика
Някои може ли да даде съвет от къде да си купя преходник - RS232 to USB. Но да е изпробван, че върши работа за софтуерите за диагностика Carsoft, БМВ Скенер и ИНПА и Nаvcoder. Ако някои може и да го изработи, пак съм съгласен да го купя.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Кабел за диагностика
Колега моя го взех от магазин за електроника.Китайски е,около 25 лв и работи с Навкодера и БМВ карсофта.Успех!

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
мултирама 

- Se7ven
- ентусиаст
-
NAPSTERS написа:мултирама
Колега този от Мултирама пробвал ли си го, що то ми се ще да взема някои които работи със сигурност. Иначе почети навсякаде продават ама съм чувал, че не всички работят коректно.
- Se7ven
- ентусиаст
-
Аз имам ново питане за кабелите за диагностика? Някои има ли схема за интерфейса, които преобразува сигнала/напрежението от колата/ до СОМ порта. От 12V до нужното за компютъра.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
то си е интерфейс , не е само преобразувател на нива. има си процесор .... КарСофт-а да речеме
http://programatoribg.com/bmw_carsoft/index.htm
има и схеми и .bin фаилове за процесора , по лесно е да си го купиш

- Se7ven
- ентусиаст
-
mitrax написа:то си е интерфейс , не е само преобразувател на нива. има си процесор .... КарСофт-а да речеме
Отварял ли си вътре кутииката да видиш какво има точно вътре. Що то аз си мисля, че не е толкова сложно. Ако имаш комплекта може ли да погледнеш какво има точно и ако може снимка да ми направиш ще съм ти много благодарен.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Se7ven написа:]
Отварял ли си вътре кутииката да видиш какво има точно вътре. Що то аз си мисля, че не е толкова сложно. Ако имаш комплекта може ли да погледнеш какво има точно и ако може снимка да ми направиш ще съм ти много благодарен.
Eто ти схема на CarSoft, направи си интерфейс ако можеш http://www.megaupload.com/?d=7CHGPVDM
Едва ли ще можеш, защото като чета постовете ти съм убеден, че нямаш нужните знания в областа, така че по-добре си купи готов интерфейс

- Se7ven
- ентусиаст
-
mad_presley написа:Se7ven написа:]
Eто ти схема на CarSoft, направи си интерфейс ако можеш http://www.megaupload.com/?d=7CHGPVDM
Едва ли ще можеш, защото като чета постовете ти съм убеден, че нямаш нужните знания в областа, така че по-добре си купи готов интерфейс
Мда схемата е сложна и не е рентабилно да се занимава човек. А има ли някои софтуер които мога да го ползвам без толкова сложен интерфейс. Също имам и БМВ скенер/софтуер/ или да търся ИНПА, кои мога да го подкарам по-лесно, поне да си чета грешките и да ги чистя.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Se7ven написа:А има ли някои софтуер които мога да го ползвам без толкова сложен интерфейс. Също имам и БМВ скенер/софтуер/ или да търся ИНПА, кои мога да го подкарам по-лесно, поне да си чета грешките и да ги чистя.
То не че интерфейса е толкова сложен, колото това, че е в пъти по-изгодно да си го купиш готов от китайците, въпреки че гледам в ebay нещо са изчезнали тези от по 15-20$.
Значи, много е важно какво искаш да правиш и да знаеш какво трябва да правиш когато си избираш софт и интерфейс.Също така не по-малко са важни и познанията в областта на компютрите.
И така, обяснявам кратко и ясно:
За диагностика INPA е перфектна и може да се сравни с GT1 по всички параграфи.
За прекодиране си е GT1 DIS, може и с NCS Expert, но там трябва ужасно много четене, познаване на материята и вероятността да сгавиш е огромна.
За смяна на VIN в модулите, смяна на език на БК, промяна на километрите в 2 модула (IKE и LCM) - BMW Scanner
CarSoft не мога да рзбера въобще за какво може да се ползва, защото нито живите данни са му като хората, нито пък върши нещо качествено.
Избирай, купувай и започвай да работиш и да диагностицираш, вместо да се заниваваш сам да си правиш интерфейс (освен ако не си някой любител електрончик

- Se7ven
- ентусиаст
-
Добре аз обаче продължавам с упоритостта си и изразявам благодарноста си към Мад пресли за полезната информация. Но може ли да ми изпратиш и схемата за интерфейс за БМВ ИНПА, че него съм си заплюл за сега. А и неможах да намеря даже и софтуера за ИНПА-та. Ако може да ме насочиш.
п.с. аз съм си и любител електричар
.
п.с. аз съм си и любител електричар

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Не че имам нещо против........ама замислял ли си се ,че при малка грешка от твоя страна при изработката на интерфейса,можеш да опукаш някой модул по колата ??? И дали този вариянт със самоделката няма да ти излезе в пъти по-скъп,отколкото да си го купиш за 100-150лв. ? 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Se7ven написа:Добре аз обаче продължавам с упоритостта си и изразявам благодарноста си към Мад пресли за полезната информация. Но може ли да ми изпратиш и схемата за интерфейс за БМВ ИНПА, че него съм си заплюл за сега. А и неможах да намеря даже и софтуера за ИНПА-та. Ако може да ме насочиш.
п.с. аз съм си и любител електричар.
Ето тук има схмема, как да си направиш интерфейс, който да работи с INPA и DIS от VAG KKL интерфейс viewtopic.php?f=34&t=131937
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Предварително се извинявам на колегата, че ще му ползвам темата, но тъй като отдавна ми е мерак да си купя CarSoft или INPA (май ще е INPA) имам някои въпроси за INPA-та. Много малко съм наясно с тия неща, но като си сметнах диагностиките откакто съм купил колата, мисля ще ми е по-евтино да си я купя. Ще работи ли софтуера коректно и ще имам ли достъп до всички системи с интерфейсен кабел за OBDІІ и преходник към по-стария 20 пин-ов кръгъл куплунг (колата е 11'97). Другия ми въпрос пак относно INPA е, грешките изкарва ли ги обяснени или са кодове някакви на които трябва да търся значението. Извиннявам се ако не съм задал въпросите коректно, но както казах съм малко ламер в тия неща.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
badsharki написа:... тъй като отдавна ми е мерак да си купя CarSoft или INPA (май ще е INPA) имам някои въпроси за INPA-та...
По мои наблюдения от DIS по-добро няма.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2