Демонтаж на волан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Демонтаж на волан

Мнение от meha » 17 Юли 2009, 20:34

Искам да сваля волана,за да го дам за претапициране,че много ме дразни вече :evil:
Трябва ли да откача акумулатора преди да разкачам нещо?Колата ще стой поне 8 часа без волан(за толко ще го направи моя човек,горе долу)
Може ли да запише нещо грешка,ала бала.......ето това е волана,приемам идек за демонтажа и монтажа му:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Демонтаж на волан

Мнение от im0tep » 17 Юли 2009, 20:52

meha написа:Искам да сваля волана,за да го дам за претапициране,че много ме дразни вече :evil:
Трябва ли да откача акумулатора преди да разкачам нещо?Колата ще стой поне 8 часа без волан(за толко ще го направи моя човек,горе долу)
Може ли да запише нещо грешка,ала бала.......ето това е волана,приемам идек за демонтажа и монтажа му:
Изображение

Разкачай акумулатора и сваляй смело !!! ;) Внимавай само с лентовия кабел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Юли 2009, 21:04

нищо не се разкача батка, даваи смело, само гледаи ключа да не е пъхнат в ключалката

иначе имам такъв волан за 40 камани ще ти го дам, мисля че е по добре от твоя :mhihi:

а за отканачето, отзад беше с една евреиска звезда 2 болчета, махаш аирбега с копчелъците, и после взимаш резервния ключ за джанти и развиваш волана, ама гледаи да е на право положение, та после като го сложиш .. сещаш се :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 17 Юли 2009, 21:07

колега сваляй и като го направиш дай снимки, че и моя се протрил нещо и се чудя дали да го претапицирам или да тъся да купувам някой по-запазен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 17 Юли 2009, 21:33

Разкачането на акумулатора се прави с цел евентуално да не светне лампата на айрбега като се разкачи...и све пак има електроника и кабелаци по волана...препорачително е да се разкачи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 17 Юли 2009, 21:37

откачаш акумулатора изчакваш 5 мин и тогава действаш с торс 30 се развива средния болт е 16 трябва да свалиш и кората под волана там е буксата на лентовия кабел за еърбега и свирката(мултифинкцията) и си направи белег как е стоял волана спрямо кормилния прът

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Юли 2009, 23:14

и аз си мислех че се сваля,по този начин...първо двете винтчета отзад на "бега" и после с ключа отпред........но най ме притеснява лентовия кабел :uups:
На един друг приятел,го претапицира и стана 1:1 както си беше оригиналния.....направи го с черни конци и се лакира,че неговия както и моя стой леко лъскав :) Прави го миналия август и до момента волана не е мръднал.......
Та може би др.събота ще се прави тази манупулация,че утре "аварийно" на работа да го ева :evil:
Ще постна снимки задължително ;)
Изображение

Назад към E39