Демонтаж на волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Демонтаж на волан
Искам да сваля волана,за да го дам за претапициране,че много ме дразни вече
Трябва ли да откача акумулатора преди да разкачам нещо?Колата ще стой поне 8 часа без волан(за толко ще го направи моя човек,горе долу)
Може ли да запише нещо грешка,ала бала.......ето това е волана,приемам идек за демонтажа и монтажа му:

Трябва ли да откача акумулатора преди да разкачам нещо?Колата ще стой поне 8 часа без волан(за толко ще го направи моя човек,горе долу)
Може ли да запише нещо грешка,ала бала.......ето това е волана,приемам идек за демонтажа и монтажа му:
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Демонтаж на волан
meha написа:Искам да сваля волана,за да го дам за претапициране,че много ме дразни вече![]()
Разкачай акумулатора и сваляй смело !!!

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
нищо не се разкача батка, даваи смело, само гледаи ключа да не е пъхнат в ключалката
иначе имам такъв волан за 40 камани ще ти го дам, мисля че е по добре от твоя
а за отканачето, отзад беше с една евреиска звезда 2 болчета, махаш аирбега с копчелъците, и после взимаш резервния ключ за джанти и развиваш волана, ама гледаи да е на право положение, та после като го сложиш .. сещаш се
иначе имам такъв волан за 40 камани ще ти го дам, мисля че е по добре от твоя

а за отканачето, отзад беше с една евреиска звезда 2 болчета, махаш аирбега с копчелъците, и после взимаш резервния ключ за джанти и развиваш волана, ама гледаи да е на право положение, та после като го сложиш .. сещаш се

- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега сваляй и като го направиш дай снимки, че и моя се протрил нещо и се чудя дали да го претапицирам или да тъся да купувам някой по-запазен
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Разкачането на акумулатора се прави с цел евентуално да не светне лампата на айрбега като се разкачи...и све пак има електроника и кабелаци по волана...препорачително е да се разкачи
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
откачаш акумулатора изчакваш 5 мин и тогава действаш с торс 30 се развива средния болт е 16 трябва да свалиш и кората под волана там е буксата на лентовия кабел за еърбега и свирката(мултифинкцията) и си направи белег как е стоял волана спрямо кормилния прът
и аз си мислех че се сваля,по този начин...първо двете винтчета отзад на "бега" и после с ключа отпред........но най ме притеснява лентовия кабел
На един друг приятел,го претапицира и стана 1:1 както си беше оригиналния.....направи го с черни конци и се лакира,че неговия както и моя стой леко лъскав
Прави го миналия август и до момента волана не е мръднал.......
Та може би др.събота ще се прави тази манупулация,че утре "аварийно" на работа да го ева
Ще постна снимки задължително

На един друг приятел,го претапицира и стана 1:1 както си беше оригиналния.....направи го с черни конци и се лакира,че неговия както и моя стой леко лъскав

Та може би др.събота ще се прави тази манупулация,че утре "аварийно" на работа да го ева

Ще постна снимки задължително

7 мнения
• Страница 1 от 1