Питане за цвят на кабели

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Питане за цвят на кабели

Мнение от boby29 » 16 Юли 2009, 20:21

Колеги, кабелите на колонките отзад на Е39-ката (не комби) на задната кора на стъклото имате ли идея какъв цвят са?
Колата е 97-ма година, 2,0 бензин ако има значение.
Кората се сваля много трудно и ще се опитам да ги достигна по друг начин. Трябва да взема сигнал от тях, това е целта... :roll:
Само усукани двойки ли трябва да вървят или непосредствено преди самите колонки излизат от сноп?
Проблемът е че намерих 3 чифта усукани двойки, които отговарят на кабели от буксата на касетофона, а отзад нали са само две колонки? Дори не съм и търсил повече, че може още да изкочат :)
Мерси предварително за отговорите.
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Юли 2009, 22:06

Тези усуканите са за тонколонит6е.За левиете бяха синьо с някакъв цвят, за десните са жълти с някакъв цвят.

Сега не ми се рови из WDS-а, ако искаш можеш да ги потърсиш сам http://spaghetticoder.org/bmw/wds/ но за цветовете съм на 100% сигурен и най-вече, кабелите са усукани ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 16 Юли 2009, 22:15

Цветовете съм ги забравил вече, но ето какво трябва да направиш - махаш радиото и гледаш цвтовете на кабелния сноп от тук

3. задна лява + (по спомен жълто/лилаво)
6. задна дясна + (по спомен синьо/лилаво)
12. задна лява - (по спомен жълто/сиво)
14. задна дясна - (по спомен синьо/сиво)

Кабелите се минават по калника зад шофьора. Махаш седалката и облегалката и ще ги видиш. Ако си с падащи облегалки е необходимо да махнеш само страничната облегалка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каките да се нервят :+)
Мечтае да кара: трошки!

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 23:41

най-сигурно е да хванеш уреда и да мериш съпротивление така ще видиш кои са за говорителите ако ли не чети в WDS-a
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 17 Юли 2009, 18:13

Благодаря на всички отзовали се, още утре вероятно претърсването ще започне :D И аз по спомени като разглобявах вчера за задна дясна колонка се колебаех точно за една синя усукана двойка с лилаво и сиво, а за лявата май бяха жълти, утре ще пробвам :) :bowdown:
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Юли 2009, 21:46

и аз по спомен да кажа :) и във лявата и във дясната влизат зелен + зелен със черна ивица :) въпреки че от касетофона отпред излизат жълт + жълт и червена ивица за лявото и син ++ син и червена ивица за дясното (тва със червената ивица е +)

Назад към E39