Някой с E39ка дизел с ЧИП-ТУНИНГ, който да не пуши?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
Някой с E39ка дизел с ЧИП-ТУНИНГ, който да не пуши?
Здравейте!
Моята E39ка (2.5d) с чип-тунинг пуши като комин, дори и при леко натискане на педала на газта и си пуши черен дим. Ако го натисна по-силно и колите от зад не могат да дишат направо. При постоянно ускорение пуши продължително, т.е. не е само в първият момент.
Имате ли идея дали е от чип-тунинга (питам колеги с такъв да споделят опит) или е от трабите на турбото, за които пишеше в друг пост (който не се отнасяше за колите с чип-тунинг предимно).
Предишният собственик на този автомобил ми каза, че при него не пушело почти.
Моята E39ка (2.5d) с чип-тунинг пуши като комин, дори и при леко натискане на педала на газта и си пуши черен дим. Ако го натисна по-силно и колите от зад не могат да дишат направо. При постоянно ускорение пуши продължително, т.е. не е само в първият момент.
Имате ли идея дали е от чип-тунинга (питам колеги с такъв да споделят опит) или е от трабите на турбото, за които пишеше в друг пост (който не се отнасяше за колите с чип-тунинг предимно).

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Колега и аз съм с чип и почти не пуши, дори когато дам повечко газ, т.е. изпушва съвсем леко и това е. Чел съм че имало различни чипове, но щом продавача ти казва че не е пушила може наистина да не е в чипа проблема.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Моята е 530д с чип /софтуерен/ от колегата V-max и изобщо не пуши.Твоята за да пуши така явно има някакъв проблем....
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колега, аз съм ОВD тунинг и няма пушене, само леко припушване при смачкване на газта и това е! даже миналия ден свалях смукателните тръби, за да махна пеперудите и използувах момента, да ги изчистя и тях и AGR клапана и сега не виждам никакъв пушек в огледалото!
значи, изчисти ги тези работи, въздушния филтър как е,проверете и дебитомера да няма грешки и ако не се оправи, остава чипа.
значи, изчисти ги тези работи, въздушния филтър как е,проверете и дебитомера да няма грешки и ако не се оправи, остава чипа.
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за бързите отговори!
Значи, слуха че с чип-тунинг по принцип си пуши не е верен!
Ще гледам да отида тези дни на диагностика и да ми проверят тръбите около турбото и филтрите да видим от какво може да е.

Ще гледам да отида тези дни на диагностика и да ми проверят тръбите около турбото и филтрите да видим от какво може да е.

Re: Някой с E39ка дизел с ЧИП-ТУНИНГ, който да не пуши?
[/quote]
Е ти какво очакваш да ти каже предишният собственик?
Аз също съм с чип,почти невидимо пропушва
но само на кик даун,това е вече почти 30х.к.

Е ти какво очакваш да ти каже предишният собственик?
Аз също съм с чип,почти невидимо пропушва
но само на кик даун,това е вече почти 30х.к.
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Ами той ми е добър приятел и затова му имам вяра. Но е добре, че не би трябвало да пуши. Утре ще видим какво ще ми кажат в сервиза.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Извинявам се ама да използвам на колегата темата да попитам
Турбото го чувам още при тръгване
Колата дърпа още от 1500 об
пропушва черен облак за момент ама дърпа доста здраво
Възможно ли е да имам сложен чип.
Разхода ми извънградско е смешен почти на автопилот-малко над 5/100 а такъв разход е почти нереален за ТДС са
Градско ми дава 8.5
На диагностика дали ще може да се разкрие тайната да не слагам втори чип
Разхода е с нежно каране все пак-не искам да я натискам да не пускам теми с начало ПОМОГНЕТЕ

Разхода ми извънградско е смешен почти на автопилот-малко над 5/100 а такъв разход е почти нереален за ТДС са
Градско ми дава 8.5
На диагностика дали ще може да се разкрие тайната да не слагам втори чип

Разхода е с нежно каране все пак-не искам да я натискам да не пускам теми с начало ПОМОГНЕТЕ

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Моята и тя е с чип и си пуши.Кажи после какво са ти казали в сервиза ама при мен и турбото доста почна да свири
с чипа съм вече 50 000 км

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
bmwfena написа:Извинявам се ама да използвам на колегата темата да попитам
Градско ми дава 8.5
На диагностика дали ще може да се разкрие тайната да не слагам втори чип![]()
![]()
![]()
Разхода е с нежно каране все пак-не искам да я натискам да не пускам теми с начало ПОМОГНЕТЕ![]()
Турбото е нормално да го чуваш като тръгваш. Кофти е ако го чуваш на по-високи обороти. Щом дърпа от 1500 оборота може да е с чип или да е пипана помпата.
Разхода като караш леко с автопилот е такъв, ама така най много да запушиш колата. Незнам дали сте пробвали, ама аз като направя едно ходене до София с постоянно 180км/ч по двете магистрали на автопилот, колата много хубаво се отпушва и върви по-добре.
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Ходих на майстори и се оказа спукан гумен маркуч монтиран на турбото, който води към intercooler-a. И сега спря да пуши и е пушка вече! Благодаря много за всички мнения относно проблемът отново!
А за колегата с ниският разход... този разход е нереален. Пробва ли да си настроеш коефициента на разхода от борд компютъра (във форума има тема как точно се прави). И аз съм с чип-тунинг и ми дърпа още при слабо натискане на педала. Трябва да видя дали прави обороти преди да дръпне.
А за колегата с ниският разход... този разход е нереален. Пробва ли да си настроеш коефициента на разхода от борд компютъра (във форума има тема как точно се прави). И аз съм с чип-тунинг и ми дърпа още при слабо натискане на педала. Трябва да видя дали прави обороти преди да дръпне.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
инженерите на БМВ трябва да си скъсат дипломите ,щом 2.5ТДС гори по малко от по новия комън рейл 2.5д
извънградско 5 градско 8 ако е масло да ,мога да се съглася 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Alexi написа:инженерите на БМВ трябва да си скъсат дипломите ,щом 2.5ТДС гори по малко от по новия комън рейл 2.5дизвънградско 5 градско 8 ако е масло да ,мога да се съглася
Става въпрос за идеални условия и пенсионерско каране. С 90 на автопилот горе долу толкова харчи, ама е друг въпроса кой кара така

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Става въпрос за идеални условия и пенсионерско каране. С 90 на автопилот горе долу толкова харчи, ама е друг въпроса кой кара така
Преди няколко дена като се прибирах от варна и валеше дъжд и моита ми показа 5,5 с леко каране
иначе без магистрали 6-7

Преди няколко дена като се прибирах от варна и валеше дъжд и моита ми показа 5,5 с леко каране

- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Настроихте ли си борд компютрите преди да отчетете този разход. Има коефициент, който коригира показанията за разхода...

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2