Айде и аз сред Е39-ките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Айде и аз сред Е39-ките
Здравейте колеги,
от 2 дни и аз съм сред щастливците каращи Е39. Колата е 97г. 520i, няма много глезотийки, но много си ми харесва. И за напред смятам много да си я глезя. Още не съм я нацъкал, но като го направя ще кача някоя друга снимка. За момента съм много щастлив, това просто е колата за мен
Вози супер и е много удобна. Само ще видим за напред как ще се държи. Но в сравнение с 318tds, който карах преди, 5-цата е ебати колата
Освен хвалбите обаче имам и едно въпросче. Вчера ми направи много странен номер. Загасих я, че ходих да я маркират за каско, след това тръгвам да паля, пали, но ако не и давам газ си угасва директно. Мръднах я така до едно сервизче, гледаха умуваха нищо не разбраха. С триста мъки я закарах във Вип сервиза в Младост, там ръчкаха, диагностика и правиха и уж нямаше грешки. Бутахме кабелчета букси, накрая се оправи и тоя ми вика че е от едно цилиндрично моторче, което упъва едно жило, май за подаване на газ. Дали наистина е това проблема, че малко не чувам добри отзиви за тоя сервиз и незнам какво да мисля?
Отделно при неравности чувам някакво странно метално потракване, но се чува все едно нещо е разкачено и потраква по някоя ламарина. Не звучи, като да е нещо от окачването. Имате ли идея от какво може да е? Сменени са и доста неща по окачването, включително биалтеки вчера.
от 2 дни и аз съм сред щастливците каращи Е39. Колата е 97г. 520i, няма много глезотийки, но много си ми харесва. И за напред смятам много да си я глезя. Още не съм я нацъкал, но като го направя ще кача някоя друга снимка. За момента съм много щастлив, това просто е колата за мен

Освен хвалбите обаче имам и едно въпросче. Вчера ми направи много странен номер. Загасих я, че ходих да я маркират за каско, след това тръгвам да паля, пали, но ако не и давам газ си угасва директно. Мръднах я така до едно сервизче, гледаха умуваха нищо не разбраха. С триста мъки я закарах във Вип сервиза в Младост, там ръчкаха, диагностика и правиха и уж нямаше грешки. Бутахме кабелчета букси, накрая се оправи и тоя ми вика че е от едно цилиндрично моторче, което упъва едно жило, май за подаване на газ. Дали наистина е това проблема, че малко не чувам добри отзиви за тоя сервиз и незнам какво да мисля?
Отделно при неравности чувам някакво странно метално потракване, но се чува все едно нещо е разкачено и потраква по някоя ламарина. Не звучи, като да е нещо от окачването. Имате ли идея от какво може да е? Сменени са и доста неща по окачването, включително биалтеки вчера.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за металното потракване да ти кажа от сега - рейката .. за другите неща трябва да се види на място но като за начало си смени горивния филтър ,виж свещите ,а после по скъпи неща ...
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Ей това ако е рейката, май много кофти начало ще се заформи
Мерси за инфото все пак, ще отида май до сервиза на Никола тия дни да я види.
А ако някой има идея от какво може да се е получило гасненето, моля да сподели.
Мерси

А ако някой има идея от какво може да се е получило гасненето, моля да сподели.
Мерси
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Ами за 8000 хиляди я взех, като има газов инжекцион, макар че не ме кефи много как работи с него и сега си я търкалям на бензин. И има и доста сменени неща, като амортисьори, дискове накладки, тампони на мотора, биалетки и още неща, които не помня. А и човека от който я взех е точен, имаше една туба немско масло и смяната на маслото и филтрите и тя беше от него. Намазах и годишна винетка, гражданска и такива други дреболийки, които са и платени. Има си бизнес цд и радиото е мид или нещот такова, още не съм много запознат с Е39-ките. В момента ми липсва само мултиволанче, но предполагам не е много трудно да се сдобия с такова
Иначе е с обикновенния салон, има надуване на седалките, някакъв ксенон, но е от китайските изпълнения и има някой друг дребен косур, но ще се почвам скоро да ги оправям малко по малко.

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Re: Айде и аз сред Е39-ките
astoinov написа:Здравейте колеги,
Отделно при неравности чувам някакво странно метално потракване, но се чува все едно нещо е разкачено и потраква по някоя ламарина. Не звучи, като да е нещо от окачването.
Според мен така както го описваш може тракането да е от ламарината която пази спирачния диск. С времето се получава малък луфт и почва да трака. Имаше тема по въпроса. Не се хвърляй веднага на рейката.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... A%E0%ED%E5
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Ще проверя и това. Дано не е рейка, макар че ме успокоиха, че не е толкова съкп ремонта, та ще го преживея 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Аиде честито и от мене сашка,много аварийни километри ти пожелавам и всяко дърво да е отсечено от теб
шегувам се знаеш какво имам предвид.

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отзивите.
А за проблема с гасненето никой не спомена нищо. Ако на някой му се е случвало нещо подобно, ще го помоля да сподели.
А за проблема с гасненето никой не спомена нищо. Ако на някой му се е случвало нещо подобно, ще го помоля да сподели.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
честито и от мен.Ми няма как да нема проблеми-все пак е карана кола.От месец съм с такава като твоята само че дизел-ми много съм доволен.Приятеля ми има бенинова и той също е очарован от колата.Карай си и си свиркай.То без ремонт нема как.Щом имаш парички за Е39 значи трябва да имаш и кинта за ремонти.Нема как иначе 

- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
- nikol78
-