Шофьорската врата дрънчи при затрваряне.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Шофьорската врата дрънчи при затрваряне.

Мнение от bera » 25 Юни 2009, 13:21

Навярно на всички ви се случва когато карате по стар автомобил и си затворите вратата при свален прозорец издрънчава стъклото вътре, пасажерската като я затворя го няма това издрънчаване. Дали някой знае как се решава този дребен ,но дразнещ проблем?
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Шофьорската врата дрънчи при затрваряне.

Мнение от im0tep » 25 Юни 2009, 13:27

bera написа:Навярно на всички ви се случва когато карате по стар автомобил и си затворите вратата при свален прозорец издрънчава стъклото вътре, пасажерската като я затворя го няма това издрънчаване. Дали някой знае как се решава този дребен ,но дразнещ проблем?
Благодаря.

Аз мисля,че е нормално това издрънчаване при отворен прозорец.Все пак прозореца е свален и не е уплътнен във всичките му краища...а и честно казано това ми се струва че е малко вманиечаване вече от твоя страна :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Шофьорската врата дрънчи при затрваряне.

Мнение от bera » 25 Юни 2009, 13:37

im0tep написа:Аз мисля,че е нормално това издрънчаване при отворен прозорец.Все пак прозореца е свален и не е уплътнен във всичките му краища...а и честно казано това ми се струва че е малко вманиечаване вече от твоя страна :)

Не човеко, бая си дрънчи все едно риташ кошче за боклук, пасажерската не дрънчи толкова звучно и силно. Вибрира стъклото вътре.Ако някой случайно го е оправял това да обади.Иначе здраве да е.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 25 Юни 2009, 14:48

Колега и при мен беше същото и тоя приблем го реших, когато ми се скъсаха жилата и трябваше да разглобявам и да сменям, значи самите шини по които варви жилото се закрепват с болтове към самата врата и точно по средата на вратата има и една планка с 2 болчета, при мен се бяха разхлабили, а от другата страна ги нямаше изобщо и планка нямаше даже, аз изрязох една тънка гума и я поставих между вратата и самия механизъм и стегнах здраво, а от другата страна пак изрезох гума, но поради липсата на тая планка, стегнах с помоща на миши опашки механизма към самата врата и заспа, карам така вече година без проблем;) За да ме разбереш по добре, свали кората, седни в колата и затвори и ще забележиш, че самия механизъм вибрира удряйки се в гредата на вратата(точно в центъра). Успех :)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от bera » 25 Юни 2009, 15:42

**Novobraneca написа:Колега и при мен беше същото и тоя приблем го реших, когато ми се скъсаха жилата и трябваше да разглобявам и да сменям, значи самите шини по които варви жилото се закрепват с болтове към самата врата и точно по средата на вратата има и една планка с 2 болчета, при мен се бяха разхлабили, а от другата страна ги нямаше изобщо и планка нямаше даже, аз изрязох една тънка гума и я поставих между вратата и самия механизъм и стегнах здраво, а от другата страна пак изрезох гума, но поради липсата на тая планка, стегнах с помоща на миши опашки механизма към самата врата и заспа, карам така вече година без проблем;) За да ме разбереш по добре, свали кората, седни в колата и затвори и ще забележиш, че самия механизъм вибрира удряйки се в гредата на вратата(точно в центъра). Успех :)

Мерси, супер си колега,след малко ще я отворя....моята дрънчи и при затворен прозорец.

ПС
Как се сваля кората? Виждам една видийка вътре където се отваря вратата другите къде са?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: re

Мнение от Воденичаров » 25 Юни 2009, 16:08

bera написа:
**Novobraneca написа:Колега и при мен беше същото и тоя приблем го реших, когато ми се скъсаха жилата и трябваше да разглобявам и да сменям, значи самите шини по които варви жилото се закрепват с болтове към самата врата и точно по средата на вратата има и една планка с 2 болчета, при мен се бяха разхлабили, а от другата страна ги нямаше изобщо и планка нямаше даже, аз изрязох една тънка гума и я поставих между вратата и самия механизъм и стегнах здраво, а от другата страна пак изрезох гума, но поради липсата на тая планка, стегнах с помоща на миши опашки механизма към самата врата и заспа, карам така вече година без проблем;) За да ме разбереш по добре, свали кората, седни в колата и затвори и ще забележиш, че самия механизъм вибрира удряйки се в гредата на вратата(точно в центъра). Успех :)

Мерси, супер си колега,след малко ще я отворя....моята дрънчи и при затворен прозорец.

ПС
Как се сваля кората? Виждам една видийка вътре където се отваря вратата другите къде са?

Има още една във въздуховода. Останалото е щипки, които отваряй внимателно за да не ги счупиш. Преди да я отвориш обаче трябва да свалиш управлението на стъклата, паметта на седалките и плафончето отдолу на вратата ако имаш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от **Novobraneca » 25 Юни 2009, 16:32

Може да се свалят и после, има достатъчно дължина на кабела;)

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от bera » 25 Юни 2009, 17:47

Тая гъба сложих и вече не дрънчи, ламарината е вибрирала в рамата и от там идва проблема.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Освен това намазах и ръба на кората с грес защото скърцаше отвратително при търкането на кожата в метала.
Изображение
Изображение

Благодарности на Воденичаров и Новобранеца за съветите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от **Novobraneca » 25 Юни 2009, 18:34

Колега аз не сложих гъба, защото тя поема влагата и като миеш или вали ще задържа влага там и ще почне да избива ръжда, по добре сложи гума. Аз го направих по същия начин с миши опашки и ефекта е гарантиран няма спомен от тракане. Радвам се че сам бил полезен и си ме разбрал много точно :yes: Сега остава почерпката :have one: :yammy: :drinking: :bchug: :have one:
ПС: между другото днеска имам рожден ден и отивам на банкет живи и здрави

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от bera » 25 Юни 2009, 19:39

**Novobraneca написа:ПС: между другото днеска имам рожден ден и отивам на банкет живи и здрави

ЧРД !!!
Жив и здрав !!!
И само хубави моменти да имаш в живота си.
Пари и здраве ти желая ,а останалото идва само.

ентусиаст
Аватар

Re: re

Мнение от WALL » 25 Юни 2009, 22:01

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 16:57, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 25 Юни 2009, 22:27

ЧРД и от мен! :D :D