БМВ VS. Мерцедес (дизели)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Коя кола има по добри системи за сигурност на пътя. (ABS,ASC,ESP)

BMW E39
85
69%
Mercedes W210
19
15%
И двете са еднакво надежни на пътя.
19
15%

Общо гласове : 123
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

БМВ VS. Мерцедес (дизели)

Мнение от bera » 16 Юни 2009, 17:08

Здравейте котеги,
Притежавам БМВ 525TDS 98г. и съм доста доволен от автомобила (с малки забележки), навремето се колебаех между нея и Мерцедес Е250ТD същата година,но в крайна сметка взех бавареца ( мерцедеса ми се стори много пенсионерски от вътре). Тея дни ми се отдаде възможност да покарам един Е300 98г и ми хареса още повече и разхода , който около 120км/ч на 2000 об/мин ми даде от Хасково до Бургас около 5 литра останах приятно очарован от колата, возията е доста мека ,но не е моя друг човек я поддържа и не мога да кажа дали колата е по добра от БМВ-то.
Споделете вашите впечатления в следните категории ,моля.
Та... коя е по добрата според вас?
Коя предлага повече за парите ,които хвърляш по нея.

Ето опонентите:

BMW 525TDS Е39 VS. Мерцедес E250TD W210
BMW 530d Е39 VS. Mercedes E300 W210

1.Цена-средна цена 2-ра употреба.
2. Разход-(градско/извънградско)
3.Технически параметри- кой има по добри технически данни (коя е по здрава)
4. Поддържане и консумативи Цени-средно разхода за консумативи на година- Цена на частите-съпоставка БМВ-Мерцедес.
5.Надежност на пътя-коя кола има по добри системи за сигурност на пътя.
6.Удоволствие от шифирането-лични впечатления на собственници.

Надявам се темата да се разнищи и да стане полезна на някой,който е в дилема коя кола да си закупи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 16 Юни 2009, 17:26

защо ли не съм изненадан от резултата при гласуването :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от bera » 16 Юни 2009, 17:27

`DaRkMaN написа:защо ли не съм изненадан от резултата при гласуването :mhihi:

Споко пуснал съм същата тема във форума на мерцедес , ще публикувам и от там резултатите по късно ,...за сега е така...

Коя кола има по добри системи за сигурност на пътя. (ABS,ASC,ESP)
BMW E39 [ 0 ] ** [0.00%]
Mercedes W210 [ 2 ] ** [100.00%]
Последна промяна bera на 16 Юни 2009, 17:29, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD 2008 235 hp
Детайли за колата: М sport

Мнение от moleo » 16 Юни 2009, 17:29

чакам да видя резултатите ;)

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от bera » 16 Юни 2009, 17:33

Май ,май ако караш БМВ -бмв е по надежно на пътя
Ако караш Мерцедес -мерджана е по-надежден...това показва анкетата в двата форума...никой не се наема да обясни защо е гласувал така..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 16 Юни 2009, 21:05

С голяма доза късмет и не без участието на моeта бившо "ЛЮБИМО" BMW 525TDS,оцеляхме аз и семейството ми при челен удар с камион с около 130-140 километра.С две ръце гласувам за бавареца...........
Мерцедес не съм тествал ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 16 Юни 2009, 21:52

Лично за мен Е класата е един от най-грозните Мерцедес-и не само на външен вид, а и интериора им е ужасен. А и честно казано при двигател 3 литра да докараш разход 5/100 си е меко казано нереално. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 16 Юни 2009, 22:04

Предната ми колица бе6е Мерцедес Е270 CDI разхода които ми дава6е бе6е по-добър от беемвето ,но само това :mhihi: и возия и поведение на пътя и усещане на пътя за мен е победител BMW
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от bera » 16 Юни 2009, 22:59

brpi (от мерцедес форума )каза:

Мнение -казвам дори на каква основа ми е формирано - мои пръв приятел има стаж с години в фирмения сервиз на баварците (после работихме заедно в Мерц сервиза ) и с него сме правили на часно бая БМВ_та. Хората дет куупиха на Беделв сервиза в Пловдив са също мои хора и от 8години голяма част от нешата дет съм направил са за БМВ.

БМВ нафтова печка ако е над 150 000 аиде 200 000 -аз такова с неизкривена глава не сам виждал- то може да е в движение ама аз му викам че е на магия... лично съм ходил с едим мои човек да видим що се загомняват така тиа глави даже стигнахме до некакв институт за метали ... бе ония беше манияк... ми главата изглежда кат швеицарско сирене....

Другото е -от тия по лъскавите коли -БМВ ците винаги са новатори -дотук добре ама слагат разни неща дет неса изпитани и кат резултат електрониката е ненадежна-с тоя моя агент сме изкарали бая кинти по тая част .

за БМВ тата е неоспоримо - ако са еднакви с мерца - кат мотор - варвят много повече ..тука ако че съм мерц фен няма как да си изкрива душата.
по памет Е39 3л е 190 киловата а 210 с 3000 мотора е 130-140 коня

та по точки за тия 2те дет си питал
1- БМВ са с много по ниска цена - като имат много по малък ресурс няма начин да не е така
2- почти еднакав БМВ лапа малко повече
3- тука няма какво да питаш - може би само наи надъханите бмв фенове ще твардят че БМВ е по здраво
4 - пак почти еднакво- но кат държание на пътя БМВ е много по твърдо -все пак е нагласено да е спортно а спортна кола дет вози меко няма.
5- Аз БМВ съм нямал и едвали ще си купя а и щом съм тук избора е ясен.

Забележка - има 210 с ЦДИ мотори и там вече е друга работа - тва 300 98 може и да е било такова -ако е било 300 с 606 мотор в никакав случаи не гори 5 на 100 при 120 км в час

Та тва мога да кажа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Юни 2009, 23:20

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 17:18, променена общо 1 път

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 16 Юни 2009, 23:34

Мерцедеса е ужасно грозен, точно този. Бавен е. Ужас и трагедия! Вози меко, до тук.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от bera » 17 Юни 2009, 7:49

А относно сигурноста на пътя,..... говорил съм с приятел ,който казва ,че "БМВ-то има един блукаж на диференциала ,който е пълен кенеф ,а мерджана има един милион системи за сигурност ,които веднага те вкарват в пътя" не съм обръщал внимание на мерцедеса какво има..приятеля ми прав ли е?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: re

Мнение от zAcK » 17 Юни 2009, 8:35

bera написа:..... говорил съм с приятел ,който казва ,че "БМВ-то има един блукаж на диференциала ,който е пълен кенеф ,а мерджана има един милион системи за сигурност ,които веднага те вкарват в пътя" не съм обръщал внимание на мерцедеса какво има..приятеля ми прав ли е?

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Това което сте си говорили е абсолютна
глупост и няма нищо общо с истината. Системите за сигурност
са идентични и няма такова чудо като блокаж на диференциала :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И като седнат така някакви хора дето грам понятие си нямат да говорят
глупости много ме е яд. Я го питай какви са тия 1 милион системи за сигурност
да ги назове как се казват и какво вършат :evil: :evil: :evil: :evil:
Сигурен съм че повече от 2 няма да може да ти каже :evil: :evil: :evil: :evil:

Иначе зависи конкретния модел с коя система е ;) Ама DSC-то на
БМВ е доста добро да не кажа по-добро от тези на Мерца ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 17 Юни 2009, 9:57

ама пък мерцедеса има спирачен асистент БАС+АСР ...... а бмв -то само едно асц

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 17 Юни 2009, 16:29

Работя като авто монтъор повече от 20 години, в момента в официален дилър на БМВ, започнах при един приятел в сервиз за Мерцедес, БМВ и Алди. От опит ти споделям, че БМВ е по здраво. Преди карах мерцедес, но от както се качих на БМВто и съм заклет фен на БМВ.
В сервиза идваха непрекъснато мерцедеси с преебана глава, турбо и още куб неща. След 200 000 километра и почват да пушат черно... Пък и масло хапват не малко, за бензин да не говори.
Много по-добър е избора на БМВ, особенно комън реил.

Само най-фанатизираните мерц фенове ще кажат, че мерцедеса е по иконимичен и върви повече. Харчат като разпрани!
За сигурност няма да коментирам, защото нямам достатъчно информация.
От към поведение на пътия мерца е много зле клати се по завоите като икарус, а БМВто ем кара меко ем с висока скорос е залепено за пътя.
Не взимаи Мерцедес!

============================================

Този коментар сега ще го постнеш ли в мерцедес форума? Хвана ли се на думите ми, че съм автомонтъор? Дали и онци е такъв за какъвто се представя? Еми жалко не съм, ама съм заклет БМВ фен, както масата хора тук, и ще ти кажа че БМВто е по-добро. В БМВ форум принципно хората карат БМВ, дори да не са фанатици, какъв опит с Мерцедес искаш да имат?
Бате много тъпа ти е темата... Незнам защо седи и отключена...

Качи се в двете коли мини някои друг километър, и ще разбереш кой е твоят автомобил. Прочети някоя тема как вървят цените за поддръжка на автомобилите. И накрая ще си направиш равносметката. Тази тема е много глупава.

anzak написа:ама пък мерцедеса има спирачен асистент БАС+АСР ...... а бмв -то само едно асц

Ами ДСЦ? :roll: ;)
Изображение

Следваща

Назад към E39