Сензор светлина на Е39 02 къде се намира

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Сензор светлина на Е39 02 къде се намира

Мнение от eddy » 12 Юни 2009, 10:34

Здравейте.
Някой знае ли къде се намира сензора за светлина, който решава кога е тъмно и кога е светло за да пуска и спира фаровете, когато са сложени на автоматичен режим. Идеята ми е може ли да се излъже тоя сензор и да приема, че винаги е тъмно и още със запалването на колата да пуска винаги фаровете ? Ако някой го е правил, моля да каже как е и дали има ефект особенно зимата когато тр да се кара винаги на вкл фарове ? Също така ако някой го е правил, да каже дали има странични ефекти.
Много благодаря предварително за всички компетентни отговори, които ще получа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 12 Юни 2009, 10:59

При моята е46ца е пред огледалото за задно виждане там където е хванато за предното стъкло. Пробвай да залепиш някаква тъмна лепенка на стъклото на това място и може да стане :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 12 Юни 2009, 18:35

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 17:54, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 12 Юни 2009, 19:28

Не е трудно да се вкл с копчето, ама защо да е трудно, като може да е лесно. Както и да е днес открих сензора, обаче сега не знам, дали същия сензор не е и за дъжда. И сега казуса вече се заплете, защото ако е за дъжда и го затъмня няма да рабоят авт чистачки. Та идеята ми вече е дали някой знае, дали тоя сензор е и за двете или сензора за дъжд е друг. Ако са различни сензорите, веднага го свалям това и му лепвам нещо отгоре и става мрак, но ако са един и същ ще е лошо :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 13 Юни 2009, 17:19

Сензора за дъжд е плътен. Ако до него има едно бяло око, там е и сензора за светлина. Двата са заедно и не могат да се отлепят от стъклото. Ако те мързи всеки път да палиш фаровете ще ти предложа друг вариант. Отиваш си в някой от вашите официални сервизи да ти направят настройките по колата. Има настройки с които когато бутона за фарове е включен, при подаване на контакт фаровете светват. При връщане на контакта фаровете загасват и всичко останало по табло и т.н. Ако искаш да остава колата на габарити след връщане на контакта, щракаш на първото положение на бутона за фарове, иначе винаги стои на второто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Paco77 » 14 Юни 2009, 22:40

eddy написа:Не е трудно да се вкл с копчето, ама защо да е трудно, като може да е лесно. :)

Колега колата си го има оригинално. Само в някой сервиз по възможност официален трябва да ти сложат отметката на софтуера за дневни светлини :winky:
Опитът , както и импотентността идват с годините!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 15 Юни 2009, 12:32

Сигурни ли сте че този сензор зад огледалото е точно за това? Значи колега със сигурност не е за дъжда защото за дъжда е отделна джъджавка.. На първата ми 520ка го имах този сензор но никога не ми се пускаха фаровете автоматично.Това е сензор за автоматичното затъмняване на огледалото има един отпред и един отзад :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 15 Юни 2009, 14:04

koko29 написа:Сензора за дъжд е плътен. Ако до него има едно бяло око, там е и сензора за светлина. Двата са заедно и не могат да се отлепят от стъклото. Ако те мързи всеки път да палиш фаровете ще ти предложа друг вариант. Отиваш си в някой от вашите официални сервизи да ти направят настройките по колата. Има настройки с които когато бутона за фарове е включен, при подаване на контакт фаровете светват. При връщане на контакта фаровете загасват и всичко останало по табло и т.н. Ако искаш да остава колата на габарити след връщане на контакта, щракаш на първото положение на бутона за фарове, иначе винаги стои на второто.

Бялото око със сигурност не е. Както казах вече пробвах кое е сензора, посредством затъмняване и е точно тоя плътния - виолетов на цвят. Както и да е сега се ровя по германски сайтове с надеждата да открия начин. Знам че фабрично може да се направи това което каза колега, но аз съм си решил да е на автомата и сега чета да видя дали не може да се лъже софтуерно датчика, че винаги е тъмно, ест с ориг БМВ соФтуер. С две думи се чудя какво да правя :)

Назад към E39