Тонирани стъкла.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Тонирани стъкла.
Колеги днес както си чаках в задръстване катаджия ме накара да отбия отстрани
. Оказа се че е заради стъклата имал съм фолио на предните стъкла. Обяснявам му че заводски са такива ама тои не. Събраха се още трима и естествено са на едно мнение единия даже драсна по рабъ на стъклото с ножка при което се отдели много мъничко парченце като тази точка . направо. Мисля си че мойте стакла са фабрично потъмнени защото наистина няма никакъв ръб като от фолио. Вечер исветляват през деня стават леко огледални но все пак си се вижда от вън на вътре както и вечер от вътре на вън все едно си е нормално стъкло. Стъкло с фолио си личи и като го драснеш отвътре остава си черта но това е по ряазлично. Та въпроса ми е заводски потъмнено стъкло опушено ли е или е някакъв вид фолио и има ли вариант на заводско такова да се стръгне като при мен в смисъл да се наруши тъмния слои.

Re: Тонирани стъкла.
Vladocbr написа:единия даже драсна по рабъ на стъклото с ножка при което се отдели много мъничко парченце като тази точка .
да ги драснат никакви тамън

По въпроса със стъклата....може да са ти опушени след като колата е излязла от завода,затовада няма ръб,но до колкото знам няма оригинално затъмнени на Е39

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
ВАЖНО!!!
Всичко, което допълнително е правено в БМВ, излиза с TUV сертификат. Нямаш ли такък, отнасяш го ....
ПП. Макар моята кола да е двойно затъмнена, при това само отзад (така си я поръчал собственика от БМВ), и това да не е проблем за КАТ в България, аз имам TUV сертификат за тази операция от BMW.
Успех!
Всичко, което допълнително е правено в БМВ, излиза с TUV сертификат. Нямаш ли такък, отнасяш го ....

ПП. Макар моята кола да е двойно затъмнена, при това само отзад (така си я поръчал собственика от БМВ), и това да не е проблем за КАТ в България, аз имам TUV сертификат за тази операция от BMW.
Успех!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ще ми драскат по стъклата наеш кога
! Да пишат акт и тва е дреме ми колко актове съм ял за глупости, вместо кат да си върши работата за истинските проблеми по пътищата се е*ават за глупости!
пп: с извинение мършава работа и тва е
!

пп: с извинение мършава работа и тва е

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
imenden написа:Колега я дай снимка на този сертификат да си поиграем с фотошопа за моята е-38:)
Много добра идея! Иво направи един скан на TUV да почнеме да се движиме и ние с фолио.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Абе колеги знам, че всико се прави с фотошопа, ама и нашите полицаи взеха да поумняват сякаш 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
**Novobraneca написа: ама и нашите полицаи взеха да поумняват сякаш
Няма такава възможност скоро време

1 акт не съм платил досега. Докато си кривя джантите в дупките, в тая държава и лев няма да внеса! На едната кола ми е 4935лв акциза, на другата 10 200 - на куково лято ша ги видят тея пари. Не данък, не акциз, не винетка - нищо не заслужава. Цял живот държавата не е дала толкова пари за мене, аз ша и давам - как да стане

90% от написаните актове са незаконосъобразни

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
Е колега не всички сме като тебе
повечето си плащаме всички такси и актове, а за стъклата има начин да се затъмнят и без фолио и тогава куките нз какво ще кажат, ако искат не запалка ами огън да палят все тая

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Какво казва закона:
Раздел XX.
Задължения на водачите на пътни превозни средства
Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)
/1/. Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/. Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
Това е , вари го, печи го !!! ТОВА Е !
Раздел XX.
Задължения на водачите на пътни превозни средства
Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)
/1/. Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/. Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
Това е , вари го, печи го !!! ТОВА Е !
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
Кефа цена няма 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

- epacep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 97
Тъмните стъкла
Колеги вече е позволено с тъмните стъкла. отзад може да са на 100%-та но предните трябва да са най-много на 60%-та говорил сам с приятел полицай. нека да има късмета някой да драсне моето .....
Daniel Damyanov
GSM: 0897974446
GSM: 0897974446
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Тъмните стъкла
epacep написа:Колеги вече е позволено с тъмните стъкла. отзад може да са на 100%-та но предните трябва да са най-много на 60%-та говорил сам с приятел полицай. нека да има късмета някой да драсне моето .....
Приятелят ти полицай не пише законите

- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Re: Тъмните стъкла
кажи на твоя приател, че живее в ГОЛЯМА заблуда, няма такова нещо. Нищо не е променяно по чл. 105 от ЗДП. Не бъди наивен

Включвам се в темата като потърпевш от вчера:
На околовръсното в София ме спират за рутинна проверка(явно понеже съм с Плевенски номера)всичко ми е наред-винетка,гражданска,преглед,колани.Куката ми вика че са ми затъмнени прените стъкла,аз му казвам че има фолио но е безцветно и това не пречи,но той казва че ограничават видимостта и по закон на предните не се затъмнявали.После взе да чопли с мръсните си нокти да ми покаже че има фолио и ми писа акт.Аз полудях и писах възражения че стъклата не са затъмнени и не се ограничава видимистта на водача.Днеска или утре трябва да подам жалба,но първо ще се консултирам с някой познат полицай.Накрая след като ми даде акта му казах че ако трябва ще сваля фолиото на пук и той няма как да докаже че са затъмнени и тогава ще ме хване за оная работа,а той ми вика ,,дреме ми на кура".И така тоя синигер ми развали настроението за целия ден понеже се заяде само и само да отчете няква дейност
На околовръсното в София ме спират за рутинна проверка(явно понеже съм с Плевенски номера)всичко ми е наред-винетка,гражданска,преглед,колани.Куката ми вика че са ми затъмнени прените стъкла,аз му казвам че има фолио но е безцветно и това не пречи,но той казва че ограничават видимостта и по закон на предните не се затъмнявали.После взе да чопли с мръсните си нокти да ми покаже че има фолио и ми писа акт.Аз полудях и писах възражения че стъклата не са затъмнени и не се ограничава видимистта на водача.Днеска или утре трябва да подам жалба,но първо ще се консултирам с някой познат полицай.Накрая след като ми даде акта му казах че ако трябва ще сваля фолиото на пук и той няма как да докаже че са затъмнени и тогава ще ме хване за оная работа,а той ми вика ,,дреме ми на кура".И така тоя синигер ми развали настроението за целия ден понеже се заяде само и само да отчете няква дейност
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4