Спирачни дискове Брембо Макс ... мнения

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530XD 2006

Спирачни дискове Брембо Макс ... мнения

Мнение от kikobuzz » 05 Май 2009, 22:17

Днес продавача в Елиткар ме разубеди да си ги купувам. Карал същите на голфа си и били много шумни при по високи скорости. Ако някои е имал същия проблем нека сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 06 Май 2009, 7:59

купувай не го слушаи какво ти дрънка аз съм с такива отпред и отзад (с надуп4ена спира4на повърхност) и преди 2 дена я карах с над 200 и няма никакъв шум от дисковете.спира много добре можеш дори да караш по екстремно с тях, някои казват 4е износват по-бързо накладките но аз не мисля така защото отворите са за охлаждане и отвеждане на продукта от триене на накладката с диска
NO BRAIN NO PAIN

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от yavormart » 06 Май 2009, 9:52

тия дискове са добри и аз в момента съм с такива ,не чуствам биене или шум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 06 Май 2009, 11:07

колко струват ?

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 06 Май 2009, 17:14

Дисковете са добри мога да потвърдя на 100% лично аз много бях доволен от тях. Сега карам с перфориран Zimmermann и разлика е минимална. Единственият недостатък на макс-а е че наистина хабят накладките с една идея по-бързо

цената на Brembo Max е 170лв/бр.
а на обикновенното Brembo е 100лв/бр.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Май 2009, 14:33

На предишния ми Golf 3, смених 2 комплекта Brembo MAX, криви. Как ли не ги пазих, какво ли не правих. Едните ги търпях около 2000 км, другите нямаха и толкоз. Сега на BMW-то съм с ATE Power Disk, вече съм поръчал нови и тия заминаха. Незнам в моя телевизор ли е проблема, сменям дискове като консуматив, приятелите ми се смеят вече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bace_martu » 07 Май 2009, 15:04

пробвай с Zimmermann SPORT колега аз съм с такива вече 10000 км
и за сега нямам абсулютно никакви проблеми . Даже бих каза че съм
супер доволен :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Май 2009, 15:19

здравей колега,
цимермана колко струва и къде го има?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 07 Май 2009, 15:20

и моите ги смених преди година всичките брембо макс + накладки АТЕ, ми спират добре, ама при екстремно спиране не съм доволен много много

ентусиаст
Аватар

Мнение от bace_martu » 07 Май 2009, 15:34

Ауто Плюс или Ауто Динамик
цената е 200лв/бр. за Е39-ка

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Май 2009, 15:39

bace_martu написа:Ауто Плюс или Ауто Динамик
цената е 200лв/бр. за Е39-ка

благодаря колега!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Май 2009, 16:07

bace_martu написа:пробвай с Zimmermann SPORT колега аз съм с такива вече 10000 км

Таман ги заръчах от Германия току-що те такива Zimmermann Sport, само да дойдат и се надявам да ми свършат проблемите, че аман вече от едни дискове, дал съм над 600 лв. вече. Един от Манимпекс Варна ми разправяше, да ти дам едни Brembo спортни за 600+ лв. и никога няма да ги изкривиш. И по едно време се бях навил, после си викам, бе 600 и кусур лева за дискове, ми звучи малко нелогично, като се има в предвид че не карам евридей с някакви високи скорости и да ми се налага екстремно спиране. Ама само и само да се реши този проблем, бях съгласен да ги прежаля. Та да ви кажа, Brembo MAX не е СПОРТЕН диск, каналите по диска не свидетелстват за "спортния" му характер. И верно яде накладките по-бързо от гладкостенните, спира по-добре, но не е за спортно каране, екстремно спиране от 200+ и т.н. И от други колеги съм чувал, че и Brembo и АТЕ са влошили нещо качеството или тука идват някакви ментета. Моят опит с Brembo го казах, два комплекта и то тия, MAX, на боклука. Сега ще ги последва ATE-то, Power Disk. Дано Zimmermann да са добри.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 07 Май 2009, 22:09

Брембо Макс са супер, както и АТЕ Power Disc!
Взимай, няма да сбъркаш!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 07 Май 2009, 22:46

Elesar74 написа:
bace_martu написа:пробвай с Zimmermann SPORT колега аз съм с такива вече 10000 км

Таман ги заръчах от Германия току-що те такива Zimmermann Sport, само да дойдат и се надявам да ми свършат проблемите, че аман вече от едни дискове, дал съм над 600 лв. вече. Един от Манимпекс Варна ми разправяше, да ти дам едни Brembo спортни за 600+ лв. и никога няма да ги изкривиш. И по едно време се бях навил, после си викам, бе 600 и кусур лева за дискове, ми звучи малко нелогично, като се има в предвид че не карам евридей с някакви високи скорости и да ми се налага екстремно спиране. Ама само и само да се реши този проблем, бях съгласен да ги прежаля. Та да ви кажа, Brembo MAX не е СПОРТЕН диск, каналите по диска не свидетелстват за "спортния" му характер. И верно яде накладките по-бързо от гладкостенните, спира по-добре, но не е за спортно каране, екстремно спиране от 200+ и т.н. И от други колеги съм чувал, че и Brembo и АТЕ са влошили нещо качеството или тука идват някакви ментета. Моят опит с Brembo го казах, два комплекта и то тия, MAX, на боклука. Сега ще ги последва ATE-то, Power Disk. Дано Zimmermann да са добри.

За АТЕ съм много съгласен че са супер зле с качеството до скоро само и единствено АТЕ ползвах и за дискове и за накладки обаче последните 2 комплекта ме разочароваха колата свиреше като товарен влак не спираше добре и ръба беше доста доволен още на средата на 1-вите накладки така че умната с АТЕ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 07 Май 2009, 22:49

Elesar74 написа:

За АТЕ съм много съгласен че са супер зле с качеството до скоро само и единствено АТЕ ползвах и за дискове и за накладки обаче последните 2 комплекта ме разочароваха колата свиреше като товарен влак не спираше добре и ръба беше доста доволен още на средата на 1-вите накладки така че умната с АТЕ

Следваща

Назад към E39