перка на климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djani 1973
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 39 TDS
перка на климатика
колеги перката на климатика трябва ли да се включи веднага след като е пуснат климатика?тези дни правихме профилактика на радиаторите кулера сменяхме антифриза и водната помпа.пуснах климатика работи си компресора но перката не се включва а и на колата температурата си стои на 12.трябва ли да се притеснявам за тази перка?да не сме я прецакали а? 

мъжът не е камила ,че да не пие цяла садмица.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Перката се включва само когато е горещо времето и карам в града или работи на място, но само когато е горещо т.е лятото, поне при мен е така 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- djani 1973
- кандидат ентусиаст
-
перка на климатика
днес малко по топло пуснах климатика на място и се включи но не веднага явно си работи 

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
има доста писано по темата, а иначе трябва да се вкл. веднага и при мен не беше веднага до един хубав ден, когато не се вкл. въобще и колата започна да загрява.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Перката се включва само при по-високи температури, но винаги може
да си направиш една профилактика преди сезона.
да си направиш една профилактика преди сезона.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При мен като включа климатика и след около 30 сек до 1 мин някъде се включва и перката.Това при температура около 15 градуса.

- djani 1973
- кандидат ентусиаст
-
каква профилактика трябва да и направя за да нямам ядове.днес един приятел пробвал неговата дали работи като я давал на късо.в единият случай перката тръгвала наляво да се върти.а когато разменил кабелита трагвала надясно но горял бушона.някакви идеи за неговиат проблем неговата изобщо не се включва.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Мерихме с мултицет напрежението което се подава към перката, и в момента на включване на климатика (колата както може да се предполага е на място) се подава веднага напрежение за най-ниската степен на перката.
Ето малко по темата:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=132340
С баща ми преди няколко дни свалихме моята, защото не работеше. Успяхме да отворим и електромотора (малко зор беше, ама го преборихме). Имаше два отлепени магнита (по точно един, втория беше 'откъртен' от първия). Ще видим ще успеем ли да го оправим или ще се взема нова перка.
По Щатско може да се намери само елекромотора: http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=605750
ама из нет-а не намерих нищо на БГ пазара.
Ако някой има идея откъде може да се намери такъв електромотор в БГ - SIEMENS PM9047 - да сподели, че ще е от помощ за доста колеги.
Ето малко по темата:
С баща ми преди няколко дни свалихме моята, защото не работеше. Успяхме да отворим и електромотора (малко зор беше, ама го преборихме). Имаше два отлепени магнита (по точно един, втория беше 'откъртен' от първия). Ще видим ще успеем ли да го оправим или ще се взема нова перка.
По Щатско може да се намери само елекромотора: http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=605750
Ако някой има идея откъде може да се намери такъв електромотор в БГ - SIEMENS PM9047 - да сподели, че ще е от помощ за доста колеги.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
ben_g написа:Мерихме с мултицет напрежението което се подава към перката, и в момента на включване на климатика (колата както може да се предполага е на място) се подава веднага напрежение за най-ниската степен на перката.
Ето малко по темата:
Колега магнитите могат да се лепят.Потърси в търсачката имаше една тема с подробни обяснения!Поздрави!

- djani 1973
- кандидат ентусиаст
-
перка на климатика
днес ходих на диагностика перката не и работи едната степен .цената на резисторите 90 лева и труд 120 това във камор стара загора.малко множко ми се видяха.поне на диагностиката ми казахахубави работи за колата.ще търся по евтин вариант тук в стара загора.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Emilio написа:перката трябва дасе включи веднага, когато е пуснат климатика, а когато е горещо се включва дори и да не е пуснатподпомага охлаждането
Към горното да добавя, че перката се включва веднага на ниска скорост (1250 об/мин) с включването на климатика, но ако външната температура е над 10 гр. Също така се включва, ако температурата на охл. течност нарастне над 91 гр.
За да не пускам нова тема, имам и аз някои питания за тая перка. Значи при мен се влючва веднага с пускането на климатика, но работи примерно 1-2 минути след което се изклюва за около 10-на секунди, след това пак тръгва работи малко пак спира за няколко секунди ... и така. Та питането ми е дали е нормално това, защото е доста дразнещо и се усеща на работата на двигателя. И другиа въпрос ми е дали има сервиз в който разбират от климатичната система на Е39 и могат да ми оправят проблема (ако се окаже проблем).
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2