проблем музика - "Search TP"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем музика - "Search TP"

Мнение от begaibe » 09 Апр 2009, 18:48

колеги направо към проблема,

от 2години я имам колата и никакви проблеми с музиката (КАТО изключим че на много места нямам добър обхват, например в околностите на София ловя радио СЛАБО - ама това си е още от както съм взел колата, иначе в кварталите на СФ си лови радио супер) ..

нямам антена нито на задния прозорец нито на тавана ..

радиото е НАИ обикновеното - RDS.. , или както се води, ЕДНо цяло е, не се състои от 2 части,

та днеска както си сменям станциите (запаметил съм ги с копчетата 1-2-3-4) и изведнъж чувам некав шум в колата, които никога не бях чувал.. а именно все едно ГЛЕДАМ КАНАЛ 1 новините преди 10 години тъкмо преди да стане 20:00 .. , некво ТТЪЪН ТЪЪН ТЪЪН,

ТА, това ми го направи в центъра на СОФИя и ми изпива следното на ДИСПЛЕЯ :

Search TP

направи ми го 2 пъти че аз бая си сменях станциите с копчетата, че нямаше нищо интересно ?

за 2-3 секунди се появява това и едно ТЪЪН ТЪЪН ТЪЪн и този надпис МИГА .. и после давам пак 1-2 или 3-та позиция т.е запаметено радио и всичко ток ..

та какъв е тоя гаден проблем, на някои случвало ли се е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Апр 2009, 19:56

ТР показва, че станцията на която си в момента предава информация за пътната обстановка в реално време. Ако тази функция е активирана и по някакви причини сигнала отслабне или изчезне RDS-а започва да търси друга такава станция с най-силен сигнал там където си.

За BG тази функция е неизползваема и само пречи ...

Потребител
Аватар

Мнение от begaibe » 09 Апр 2009, 21:23

tsb_bg мерси за бързата информация колега, но какво всъщност искаше да кажеш, че некои от космоса се опитва да ми каже че има голям трафик ли :mhihi:
щото никога не го е правила.. пуста му музика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Апр 2009, 21:32

begaibe написа:...но какво всъщност искаше да кажеш, че некои от космоса се опитва да ми каже че има голям трафик ли :mhihi:
щото никога не го е правила.. пуста му музика

Не колега, иска да ти каже, че радиото ти започва да търси ТР станции, каквито в нашия кенеф няма да има никога и за това започва да ти прекъсва.

За по-лесно, вместо да се опитваш да разбереш значението на тази функция, просто я изключи и няма да имаш проблеми ;)

Потребител
Аватар

Мнение от begaibe » 10 Апр 2009, 10:00

mad_presley благодаря за отговора колега, а би ли ми казал как мога да я изключа тази опция ? или трябва да се пипне с карсофт?
данке :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 10 Апр 2009, 12:31

begaibe написа:mad_presley благодаря за отговора колега, а би ли ми казал как мога да я изключа тази опция ? или трябва да се пипне с карсофт?
данке :)
ООООООО трябва в НАСА да я закараш само там гао оправят този проблем :mhihi: ,разгледай си копчетата хубаво и ще го видиш от каде се изкл. то си пише на него ТР

Назад към E39