520ка леко чукане на мотора само на ниските ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
520ка леко чукане на мотора само на ниските ?
Здравейте колеги ,
тези дни се сдобих със Е39 520ка 98г. колата е на 172хил в много добро състояние приличат на реалните и километри , та мотора само на обороти леко чука нещо като лагерче или клапан незнам може и верига да е а като дадеш газ изчезва . Предишния собственик каза че този проблем се е появил като е сменил маслото преди 2-3хил км. и е сложил някакво менте за 6лв литара .Сменихме го с друго полусинтетика малко омекна работата на мотора , но пак се чува шума и то не централно срещу мотора а отстрани като застанеш до калниците там се чува наи добре подадеш ли газ на 1500 оборота даже по малко и не може да се чуе чукане .Какви ми са вариантите , моля посъветвайте ме - благодаря предварително
тези дни се сдобих със Е39 520ка 98г. колата е на 172хил в много добро състояние приличат на реалните и километри , та мотора само на обороти леко чука нещо като лагерче или клапан незнам може и верига да е а като дадеш газ изчезва . Предишния собственик каза че този проблем се е появил като е сменил маслото преди 2-3хил км. и е сложил някакво менте за 6лв литара .Сменихме го с друго полусинтетика малко омекна работата на мотора , но пак се чува шума и то не централно срещу мотора а отстрани като застанеш до калниците там се чува наи добре подадеш ли газ на 1500 оборота даже по малко и не може да се чуе чукане .Какви ми са вариантите , моля посъветвайте ме - благодаря предварително

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако е повдигач е добре да се сменят всичките щото то като тръгне единия .. а , и е цифра, то като гледам кви цели ДВГ М52 изпадат под 1000 лв аз бих си купил един за сега ще му взема повдигачите после квото потрябва ... не си купувайте коли с такива шумове които са уж от некачествено масло щото после отремонтирането идва дебело ... ако двг е ок дори и с приста ойл не трака ..
ходих на маистор оказа се че е клапан само един и то много леко е поддал защото чука слабо но все пак се чува Вторник ще отваряме но маистора не ми гарантира че ще може да разбере точно кои е а няма да сменям всичките 1во че има много ментета 2ро доста пари за момента мерси все пак на колегите за мненията
Поздрави

Поздрави

8 мнения
• Страница 1 от 1