Спортна серия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Спортна серия
Здравейте!Искам да ви попитам нещо.Аз имам Bmw 525TDS 1999 година произведено.И е автоматик.Искам да попитам като го включа на S по ли ще върви това ми е на скоросният лост те са ми изредени така:P R N D S 3 2 и като го включа на S по ли ще дърпа и по какво се различава S от D-директна????????Ще чакам отговор от вас мерси предварително!
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,извинявай ама дане си този Милен от клипа
http://vbox7.com/play:31fae0d9

Нищо лично ,Просто бизнес !
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Добре дошъл колега. Колеги стига де
, мисля че има все някой който би обяснил на колегата как се борави а автоматична кутия
. Сега сериозно ако от скоро имаш колата по добре е да ресетнеш автоматичната скоростна кутия има си тема как става, потърси я с търсачката или ако някой колега с автомат се навие да ти каже, това е от мен успех 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- DAEL
- Дакела
-
Колега, на S повече ще "дърпа", защото това е спортен режим на автомата и при него предавките се изцеждат до край!
П.С. Пуснал си две еднакви теми !!! И една е достатъчна!!!!
П.С. Пуснал си две еднакви теми !!! И една е достатъчна!!!!
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Колеги понеже не мога да намеря темата за ресет на автоматик има ли някой който да ми даде линк да не пускам теми?
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
stasko5 написа:Колеги понеже не мога да намеря темата за ресет на автоматик има ли някой който да ми даде линк да не пускам теми?
Клега ако въобще има такова нещо като "ресет на автоматична скоростна кутия" то това се отнася само за кутийте с "адаптивен режим" на управление (А), а не "спортен" (S)....
При това би трябвало да се върне към някакви фабрични настройки и то със специализиран софтуер ....
За кутийте със програми за "икономичен" (Е) и "спортен" (S) режими не виждам какво може да се промени във времето, за да се върне после към фабричните настройки

?
колеги няма ресет на тази скоростна кутия - пробвах по описание в темата, но няма разлика... колега, режима "S" предавките се цедят по същия начин както и на "D", но газта ми се струва много по рязка и чувствителна

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: ?
graf_vlad написа:колеги няма ресет на тази скоростна кутия - пробвах по описание в темата, но няма разлика... колега, режима "S" предавките се цедят по същия начин както и на "D", но газта ми се струва много по рязка и чувствителна
А оборотомера колега,той къде стой при S........да не би да е над 2000 оборота

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Оставам с впечатление, че има хора, които си мислят, че адаптивните автоматични скоростни кутии едва ли не "запомнят" как е карал шофьорът с месеци, та и години назад...
За тези, които не знаят - адаптивния период, който се взема под внимание е 5-10 секунди
, за тези, които не вярват - http://www.unofficialbmw.com/e34/specs/ ... trans.html

bmw_n00b написа:Оставам с впечатление, че има хора, които си мислят, че адаптивните автоматични скоростни кутии едва ли не "запомнят" как е карал шофьорът с месеци, та и години назад...
Никой не казва, че "помнят" месеци и години (ако е така те просто щяха да са "обучаеми" еднократно и до там)
Мисълта ми беше, че единствено при тях може да се влезе в някакъв режим, който после да се ресетва. При останалите кутии стойностите за различните режими са фиксирани софтуерно
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
tsb_bg, не се заяждам, братле. Просто и преди съм чел по разни теми за ресет и т.н. Просто не виждам смисъла след като нещата стоят по следния начин - превключването се адаптира спрямо натискането на газта и скоростта в изминзлите 10 сек. Което означава, че при промяна на тези показатели автоматично се извършва един вид ресет или по-точно казано нагласяне към стила и условията на шофиране с цел предоставяне на оптимални условия за ускорение или спирачен път на двигателя, пестене на гориво, спирачки и т.н. Аз карам и Шкода Супърб с типтроник кутия, така че имам и наблюдения, не само теоритично.
- DAEL
- Дакела
-
Колеги, адаптивен режим има само при кутийте, които са Стептроник/типтроник/, при другите това го няма!
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2