Проблем не се затваря багажника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kozarcheto
- Потребител
-
Проблем не се затваря багажника
колата е 525 тдс комби багажника е електрически от вчера не иска да се затвори не се заключва свети ми на таблото че е отворен ако някой може да ми каже какво е станало щте сам много благодарен колата е 98 г 

tedik
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Според мен ти е скъсана пружината вътре в бравичката на багажника.Казвам ти го от личен опит,един път защото съм ключар и втори път,защото ми се беше случило същото и на мен.Можеш да замениш тази пружина с всякаква подобна на тази,може дори да не е със съвсем същия размер.Аз имах подобна на моята пружина и само и направих ново ухо да я закача и всичко заспа.Внимаваи при монтажа на бравичката когато я зацепваш с машинката на централното,че ако не я сложиш правилно има една пластмаса която се чупи.Успех
Последна промяна im0tep на 22 Мар 2009, 13:17, променена общо 1 път
- kozarcheto
- Потребител
-
meha написа:отдолу дето натискаш пластмаската има едно контакторче.....свали,почисти и ако не се оправи ще го мислим.....и провери дали идва ток до контактора
там долу дето е за отваряне над номера тази пласмаса е счупена можели от това да е проблема

Последна промяна kozarcheto на 22 Мар 2009, 13:06, променена общо 1 път
tedik
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
И при мен беше от пружинката в бравата този проблем,но не съм сигурен дали при комбито бравата е същата,защото мойта е седан.
обичам BMW
- kozarcheto
- Потребител
-
тази е на ток ката я пуснеш и сама се затваря а сега изведньж не иска да се затвориzlobicar написа:И при мен беше от пружинката в бравата този проблем,но не съм сигурен дали при комбито бравата е същата,защото мойта е седан.
tedik
- kozarcheto
- Потребител
-
как се сваля това контакторчеmeha написа:отдолу дето натискаш пластмаската има едно контакторче.....свали,почисти и ако не се оправи ще го мислим.....и провери дали идва ток до контактора

tedik
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Колега,електронното ОТВАРЯНЕ на багажника няма нищо общо с това,че не ти се ЗАТВАРЯ багажника !!! Провери тази пружинка ! Аз също съм със седан,но съм почти сигурен,че бравата е същата...лостовия механизъм вече които излиза от бравата и отива към ключалката и машинката за централното трябва да е различен,но той не играе роля в случея
Последна промяна im0tep на 22 Мар 2009, 13:16, променена общо 1 път
- im0tep
- старши ентусиаст
-
kozarcheto написа:тази е на ток ката я пуснеш и сама се затваря а сега изведньж не иска да се затвориzlobicar написа:И при мен беше от пружинката в бравата този проблем,но не съм сигурен дали при комбито бравата е същата,защото мойта е седан.
абе колега,всяка врата на багажника като я пуснеш и се затваря сама...тази пружина за която ти говоря закопчава езика за в скобата която влиза(насрещника).Пак ти казвам не бъркай елетронното ОТВАРЯНЕ с електронно ЗАТВАРЯНЕ
Последна промяна im0tep на 22 Мар 2009, 13:41, променена общо 1 път
- kozarcheto
- Потребител
-
как да я извадя тази пружинкаim0tep написа:kozarcheto написа:тази е на ток ката я пуснеш и сама се затваря а сега изведньж не иска да се затвориzlobicar написа:И при мен беше от пружинката в бравата този проблем,но не съм сигурен дали при комбито бравата е същата,защото мойта е седан.
абе колега,всяка врата на багажника като я пуснеш и се затваря сама...тази пружина за която ти говоря закопчава езика за в скобата която влиза.Пак ти казвам не бъркай елетронното ОТВАРЯНЕ с електронно ЗАТВАРЯНЕ
tedik
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Ами трябва да махнеш кората която е на самата врата на багажника,после сваляш бравата и ще видиш пружината.Ако не си на ясно какво правиш по добре отиди при автоключар.По принцип не е философия,но трябва да си на ясно с какво се захващаш
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
+1 за пружинката, имах същия проблем. Дори не я смених, само я поразтегнах, направих и ново ухо (посредством клещите от комплекта в задния капак) и я закрепих, вече 2 години си е ОК
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Щом не се затваря значи е от пружинката.И аз като колегата я разтегнах и направих ново ухо с клещите и си бачка няколко месеца вече.
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3