Компютър МК4 въпрос !!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
Компютър МК4 въпрос !!
Колеги на път съм да я взема .. / а бе направо в петък я отнасям /
.....дисплея от колегата "КОМАРА" взех ..........освен Мк4, радио модула ... какво друго трябва да си до купя ??
понеже МК4-то е от е46 не е проблем нали ??
Благодаря !!
.....дисплея от колегата "КОМАРА" взех ..........освен Мк4, радио модула ... какво друго трябва да си до купя ??
понеже МК4-то е от е46 не е проблем нали ??
Благодаря !!
Последна промяна map13 на 13 Мар 2009, 10:57, променена общо 4 пъти
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Компютър МК4 въпрос !!
map13 написа:......понеже МК4-то е от е46 не е проблем нали ....
Мисля,че не е ама нека кажат колегите експерти(spacepl или mad_presley)
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Абсолютно никакъв проблем. Намираш си и един ТВ тунер за 16:9 за да гледкаш и телевизия и си първенец
ПС: кабели си намери че иначе е много криво да ги правиш сам.
ПС ПС: всичките стойки за във багажника от дару струват към 60 лева.
ПС ПС ПС: ако не си с големия борд ще трябва и табло да сменяш, инче няма да ти изкарва на навигацията разход, средна скорост, температура и др.
ПС ПС ПС ПС: накрая ще се нуждаеш от едно прекодиране на колата - лошото е че като отидеш в официален сервиз (в повечето случаи е единственото място с нужните компютри) и ти като им кажеш че искаш прекодиране за ретрофит на навигация и табло и почват да те гледат се едно си голям камък

ПС ПС ПС: ако не си с големия борд ще трябва и табло да сменяш, инче няма да ти изкарва на навигацията разход, средна скорост, температура и др.
ПС ПС ПС ПС: накрая ще се нуждаеш от едно прекодиране на колата - лошото е че като отидеш в официален сервиз (в повечето случаи е единственото място с нужните компютри) и ти като им кажеш че искаш прекодиране за ретрофит на навигация и табло и почват да те гледат се едно си голям камък

- spacepl
- старши ентусиаст
-
еииииииии сеа се сещам - ако си купил МК4-ката от един колега дето я продаваше със едно радио (за Е46-ца за табло) ще трябва прекодиране на МК4 компютъра, иначе няма да ти изкара никаква картина
- map13
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:Абсолютно никакъв проблем. Намираш си и един ТВ тунер за 16:9 за да гледкаш и телевизия и си първенец![]()
Мерси колега

П.С модула от колегата Cobra ще взема а дисплея си е от е39 .. каквото трябва ще се прави .. много съм се надъхал
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
spacepl написа:... и почват да те гледат се едно си голям камък...
Особено във Виа Интеркар-Плевен,а колега.Като видя приемчика Любо и ми тръгват киселини

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега, ти сигурен ли си, че тази навигация, която продава @komar е МК4???
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=116840
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=116840
- map13
- младши ентусиаст
-
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Относно пикселите на таблото, ето тук виж работещо решение http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%E5%EB%E8 . И сам можеш да се справиш. Не е сложно, по скоро е пипкаво.
- map13
- младши ентусиаст
-
Компютъра го взех
утре чакам монитора / дано да е читав, че за 250лв го пазарих .. и общо взето е на доверие ...
.. кажелите с модула за радиото и те са почти сигурни .. та ако няма някакви препятствия в някой хубав слънчев ден ще се прави
Колко време ще ми отнеме монтажа ако имам всичко ??
Тв тунера за сега ще е от малката навигация, че друг не мога да намеря .. ще излъчва ли поне нещо дали ще може да се вижда ??
Колега mad presley какви модули трябва да сменя ?? Мерси

Колко време ще ми отнеме монтажа ако имам всичко ??
Тв тунера за сега ще е от малката навигация, че друг не мога да намеря .. ще излъчва ли поне нещо дали ще може да се вижда ??
Колега mad presley какви модули трябва да сменя ?? Мерси
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Монтажа е около 5-6 часа , поне на мен ми отне толкова , ако тунера ти е 4:3 ще ти е свита картината иначе всичко се вижда!!!
Успех с монтажа ще останеш доволен!!!!!!
Успех с монтажа ще останеш доволен!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- spacepl
- старши ентусиаст
-
радиото трябва да видиш какво пише на него - ВМ24 или ВМ53/54 и със какви пинове е отзад на буксата - кръгли или плоски.
Предимството на ВМ53/54 - има AUX вход и можеш да си пуснеш сигнал от каквото искаш и другото е че когато слушаш музика и навигацията почне да се обажда не спира музиката изцяло а само я намалява.
Виж от коя година е старото радио - има такива с двоен тунер и с единичен, тези с двоиния сами хващат всички радиостанции в раиона и ти ги изкарват на екрана като списък, при по-старите с единичния тунер трябва сам да си запаметяваш всяка станция. Според мен ако за 150 можеш да намериш БМ24 от около 2000 година и нагоре си заслужава - аз съм с такова и съм доволен (преди `99-та са с единичния тунер май)
Предимството на ВМ53/54 - има AUX вход и можеш да си пуснеш сигнал от каквото искаш и другото е че когато слушаш музика и навигацията почне да се обажда не спира музиката изцяло а само я намалява.
Виж от коя година е старото радио - има такива с двоен тунер и с единичен, тези с двоиния сами хващат всички радиостанции в раиона и ти ги изкарват на екрана като списък, при по-старите с единичния тунер трябва сам да си запаметяваш всяка станция. Според мен ако за 150 можеш да намериш БМ24 от около 2000 година и нагоре си заслужава - аз съм с такова и съм доволен (преди `99-та са с единичния тунер май)
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Също така, че забравих за радиото, на всяка цена свали от някоя кола с навигация и телевизия усилвателчетата за ТВ-то и двете кутийки които са отзад във колоните отляво и дясно на задния джам - тункостта ква е: Във тия кутиики ти е усилвателя за радио антената ( различни са от тези на кола с радио на таблото), във лявата кутиика (когато си срещу колата) ти е антената на фабричната аларма, така че трябва да пробваш като сложиш новата кутиика дали ще можеш да отключваш и заключваш колата с копчетата на ключа - при мене не ставаше и сега от едната страна съм със две кутиики
. ТВ усилвателчетата са за усилване на тв сигнала, без тях е скръб, аз съм със едно и е добре горе-долу, със две сигурно ще е перфектно. Също така на радиото имаш две коаксиални букси, по-голямата е за антената, по-малката е със един по-тънък коаксиален кабел и отива във кутийката от дясната (като си срещу колата) страна на джама. По-тънкия кабел е за активация на антенния усилвател - ако си включиш само антената без тънкия кабел, ФМ усилвателя не се активира и радиото е отвратително.

- map13
- младши ентусиаст
-
Всичко е поръчано
живот и здраве и майстор си намерих / аз ще съм чирак в случая / ... вчера ходих до Дару Кар да проверя все пак колко струват нови кабели та ме отказаха 900лв
викам си ебати златната жица
защото ще ми останат много дреболии а бе да си призная направо цяла малка навигация ако някой иска да слага /с гпс-а, модулите всичко без кабели / ще му я дам направо за смешни пари !! а и ми остана един компютър МК2 него ще подаря
Голямо благодаря на колегата spacepl и mad presley !!

Голямо благодаря на колегата spacepl и mad presley !!
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4