Е 39 От днес колата ми завива накъдето си поиска

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е 39 От днес колата ми завива накъдето си поиска

Мнение от moviestudio » 06 Мар 2009, 0:37

ЗДРАВЕЙТЕ
От денес предницата на колата ми си има собствено мнение или по точно казано завива само дясното колело а лявото се движи на където го подведе асфалта.Стана изведнъж без какъвто и да било шум,покот,звук от счупване.Добре че бях на завой с около 40км ина4е не ми се мисли кво щеше да стане.Много се надявам някой от по-старите собственици да ми подскаже нещо.Аз я имам от 2 год. и не ми се е случвало такова нещо.А и само да каже че ми правиха предницата през Април некаде към 2 бона ми излезна :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 06 Мар 2009, 0:44

Не виждам никакъв смисъл да се чудиш какво се е случило с рейка, носач, биалетка или нещо друго по окачването/ходовата част - очевидно имаш сериозен проблем, който трябва да бъде установен и евентуално отстранен в сервиз. И най-добре да я закараш с платформа или колесар.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 06 Мар 2009, 4:12

ако лявото колело си ходи накъдето си иска то това само и единствено когато накрайника на рейката ти се е счупил. тогава колелото може да се върти свободно! Номер 5 от схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=10
ама бая удар трябва че това да се счупи :shock: :shock: :shock:
:bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от moviestudio » 06 Мар 2009, 12:11

Toni Montana написа:ако лявото колело си ходи накъдето си иска то това само и единствено когато накрайника на рейката ти се е счупил. тогава колелото може да се върти свободно! Номер 5 от схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=10
ама бая удар трябва че това да се счупи :shock: :shock: :shock:

Колега мерси за инфото.
Много ми е странно това положение.Както написах и горния пост това се случи на съвсем гладък асфалт при лек десен завой със скорост около 40км без да има какъвто и да е звук от счупване,спукване или каквото и да е.Днес ще взема колесар и ще я водя някъде на доктор.А може ли да се развие или само счупването е вариант защото предницата ми е нова м Април я правиха.
Извинявам се на всички на които досаждам с тия писаници но не съм много на ти автомонтьорството

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 06 Мар 2009, 16:03

Да, най-правилно ще направиш, ако я качиш на колесар.
Щом не си чул някакво пукане според мен са се развили някои болтове :confused: Отивай в сервиза, в който са ти я правили - грешката ще е тяхна, ако не е дефектирал детайл, а развит болт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 07 Мар 2009, 20:01

Колега,оправи ли колата и ако си какво беше.Много ми е интересно!

Потребител
Аватар

Мнение от moviestudio » 08 Мар 2009, 12:17

Закарах я да я правят. Скъсал се е някакъв накрайник вътре в маншона.Може би е било някаквъв фабричен дефект защото като ми го показаха беше отрязано като с бръснарско ножче (абсолютно гладко)за пари не съм говорил ще видя койко ще ми каже това е за сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 08 Мар 2009, 13:40

Разбери и каква марка е монтирания накрайник! Нали април месец си сменял всичко по предницата! Така ще се предпазят други колеги от евентуални злополуки. Ако имаш възможност направи и снимки. Мале ако това ти се случи на магистралата с 180 км/ч.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Мар 2009, 14:00

DrMasster написа:Мале ако това ти се случи на магистралата с 180 км/ч.

На мен ми се случи с 200 с едно Митсубиши каризма.Докато чакам доставка на накрайници и шарнири (щото 2000г така се чакаше по 45 дена за части за японки) и на магистралата направих такива пируети, че чак се чудя как съм жив.Лошото е, че пометох и друга кола, лада 4-ка пълна със 7 циглета и ремарке с кокошки и куче, което избяга и не го намериха :D
Чист късмет, че нямаше пострадали :roll:

Сега само да ми се стори, че нещо тропа по предницата и бягам в сервиза, щото това шубето е голям страх :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 08 Мар 2009, 19:25

moviestudio написа:Закарах я да я правят. Скъсал се е някакъв накрайник вътре в маншона.Може би е било някаквъв фабричен дефект защото като ми го показаха беше отрязано като с бръснарско ножче (абсолютно гладко)за пари не съм говорил ще видя койко ще ми каже това е за сега.

Ебати случката.Пиши ни марката и върви при тези от където си го купил да им го навреш в г...а!

Потребител
Аватар

Мнение от moviestudio » 08 Мар 2009, 20:32

Оправих колата . Както каза Тони Монтана точно вътрешния накрайник се е счупил.За мое учудване на накрайника имаше щемпел БМВ значи оригинален.Когато са ми правили предницата явно е бил наред и не са го пипали.Сега смених целия накрайник(КОМПЛЕКТ) с хубав "ЛЕМФЬОРДЕР"
цена на накрайника 105лв
труд 20лв
реглаж 4 те колела 36лв

КАК СЕ СЛАГАТ СНИМКИ ДА ГО ВИДИТЕ

Назад към E39