прецака ми се abs help

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

прецака ми се abs help

Мнение от filip » 23 Фев 2009, 1:57

Когато карам,колата ми отвреме на време влиза в авариен режим,и километража пада под 20 и стрелката не мърда.Колата е Е39 540,някой сблъсквал ле се е с подобен проблем.ASB e с DSC система.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Фев 2009, 10:58

Колега провери датчиците (кабели и букси)

No 14 от диаграмата

http://bmwfans.info/original/E39/Lim/53 ... l-34_0949/

Потребител
Аватар

Мнение от filip » 05 Мар 2009, 23:57

Не е от,датчиците бях в сервиза казаха че е от ASC,модела на колата е 540.Ако знаеш някой да продава АБС втора употреба.

Потребител
Аватар

Мнение от dodo5 » 06 Мар 2009, 22:19

ако имаш път към софия, намини до сервиз юве, който се намира на симеоновско шосе до автоборса а2, там ги ремонтират, успех

Потребител
Аватар
Кара: 2002 X5 4.4 1999 528it

Мнение от KKKBMW » 09 Мар 2009, 7:49

До колкото знам ако слагаш друг ABS той трябва да се кодира (да се вземе информацията от стария и да се запише на новия) и до колкото знам можеш да го кодираш само ведъж освен ако някои не е намерил начин да ги изтрива.
Ако ти спира километража значи заден ляв сенсор, ако сенсора е наред значи проблема е вътре в ABS-а.
Определено мисля че не трябва да купуваш втора употреба, по добре намери някои които да поправи твоя, например сервиза които препоръча dodo5. Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 09 Мар 2009, 9:22

колега здравеи ,
писал че колата е с ASC после DSC , последно с кво е . двете системи са с различни блоове на управление на АБС-А,

Потребител
Аватар

Мнение от Илко К.Д. » 09 Мар 2009, 19:08

И аз имах сащия проблем на дигностика неможаха да открият проблема и накрая се оказа 4е когато я измия или като карам когато вали дъжд заден ляв дат4ик /тои е за километража/ и буксата кадето е се намокряше и даваше на късо изолирах го хубаво и ве4е няма проблеми поне при мен това беше проблема ако искаш опита :
1 подсушиго хубаво с сушоар и след това го изолираи аз го изолирах с изолир бан.
Дано да е от това 8)

Потребител
Аватар

Мнение от KKKBMW » 10 Мар 2009, 5:49

Здравей колега. Твоята тема много ме заинтересува, и понеже два три пъти се зблъсквах със същият проблем без да мога да се спрвя взех че се разтърсих по интернета за някакво решение.
Намерих в много форуми хора със същия проблем чиито ABS са ребилдвани от различни фирми, но така или иначе тази информация не би ти помогнала затова - щом някои може да го поправя защо да не пробваме и ние.
Случаино имам в мене един развален ABS от 1999 528 които е може би или почти същия като твоя, и взех че го изкормих.
http://i610.photobucket.com/albums/tt18 ... C00812.jpg
По схема сенсорите се свързват:
преден десен крачета 15/16
преден ляв 12/28
заден десен 31/30
заден ляв 29/13
Следващата снимка е по отблизо.
http://i610.photobucket.com/albums/tt18 ... C00814.jpg
Осемте сребристи кабелчета са за сенсорите.
След като и измерих с уреда се оказа че свързани така към буксата:

12 28 13 29 0 30 15 31 16

Проблема на този ABS се оказа че кабелчета 30, 31 и 16 са скъсани.
Цялото това нещо е покрито с някакъв сополив силикон които лесно се чисти.
Не знам дали някои ще се наеме да ги презапоява тези кабелчета като се има в предвид че тези които са до тях са тънки като косъм.
Може би златар би свършил чудесна работа.
Надявам се да съм помогнал с този отговор.

ПС: Лепилото което държи капачката се размеква като го загряваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 730 D

Мнение от G_A_Z_A_R_A » 10 Мар 2009, 10:51

и аз имам съшият проблем светят ми ABS i DSC на диагностика ми казаха заден десен да4ик но каде се намира този да4ик, като го ка4их на канал отдолу до задна дясна гума ми виси някаква букса да не е избу4ена буксата , за туи ме интересува каде се намира тоя дат4ик

Потребител
Аватар

Мнение от filip » 15 Мар 2009, 16:23

проблема е от блока на абс моита е дсц но зашто влиза вьв авариен режим скоросната котиа колата е е39 540и

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 18 Мар 2009, 11:46

filip написа:Не е от,датчиците бях в сервиза казаха че е от ASC,модела на колата е 540.Ако знаеш някой да продава АБС втора употреба.

Здравей Колега,

В профила ми можеш да видиш темите, които съм пускал по този въпрос, защото аз имам същия проблем. При мен е ABS/ASC модул. От начало всички твърдят, че проблема е в датчик, но за съжаление и при мен не се оказа това проблема. Проблема е в самия ABS/ASC модул. Или по-точно - в неговия електронен блок. Доколкото разбрах, тези проблеми се получават поради едно недомислие, допуснато от производителя. Както става ясно и от по-горните постове, този електронен блок всъщност е доста деликатна част - някои от компонентите му наистина са по-тънки от косъм. За съжаление, този блок е поставен съвсем близо до двигателя, а особено дизеловите двигатели, както знаем, работят при много висока температура и с доста по-сериозни детонации. Топлината и вибрациите, които се концентрират в "коша" с времето съсипват тази деликатна част - електронния блок на ABS/ASC модула.

Моля, обърни внимание, че при търсенето на втора употреба ABS/ASC модул ще те завалят предложения, НО почти всички модули, които се предлагат са от по-стари модели БМВ и няма да имат нищо общо с твоя. Задължително е двата модула да са с идентична номерация.

Другото важно нещо е, че по-новите модели ABS модули ПО ПРИНЦИП подлежат на ремонт! Самото представителство на BOSCH препоръчва и твърди, че единственото място, където може ЕВЕНТУАЛНО да бъде ремонтиран ABS модула е сервиз ЮВЕ.

Така че, ако намираш за уместно, отиди в ЮВЕ и нека направят опит да поправят твоя ABS модул. Аз направих този опит, но за съжаление в моя случай се оказа, че ABS/ASC модула е повреден безвъвзвратно. Това, което ми направи много добро впечатление е, че в ЮВЕ се въртяха 2 дни покрай моя електронен блок и накрая ми взеха само 50 лева, защото не го били поправили, а 50 лева е цената на диагностиката. Като имаш предвид, че електронния блок беше толкова повреден в началото, че не можеше да се разбере въобще какво му е на този ABS/ASC модул. ЮВЕ го поправиха до такава степен, че да се разбере, какъв е проблема. Този първоначален ремонт струваше 130 лева, но не ми ги взеха, защото крайния резултат не е положителен.

В BOSCH, разбира се, се продават чисто нови ABS модули. В моя случай цената е 918 ЕВРО без ДДС. Продава се и само електронния модул (т.е. без механичната част) на цена от 647 ЕВРО без ДДС. В ДАРУ КАР е малко над 3000 лева целия модул.

Моля, ако някой има някаква идея за по-евтин вариант, нека да даде знак.

Честно казано, аз спрях да говоря за втора употреба, защото се убедих, че би било безумно. Да дадеш например 500 лева за нещо, което може вече да е пред разпад (по гореописаните причини).

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с ABS!

Мнение от Orim4o » 19 Мар 2009, 19:03

Здравейте на всички! От скоро карам BMW 530i 2001,но се появи проблем с ABS - лампичката светна! ходих в БМВ в Германия (където живея понастоящем) и ми казаха,че ми е дефектна Vorladepumpe DSC , което е някаква помпа на хидравликата на АБС ако не се лъжа. Казаха ми ,че ччастта струва 450 евро и с монтажа ще излезе 700 евро! Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем и къде в София мога да го оправя евентуално за по - малко пари? Мога ли да намеря частта втора употреба или може би ги поправят?
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от Е38_Fan » 19 Мар 2009, 22:42

Колега Филип, колата ти да не е сива с М-пакет и джанти като на М6-цата ?

Потребител
Аватар

Мнение от KKKBMW » 20 Мар 2009, 19:51

Назад към E39