Ламбда сонди M52B20TU
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- safety car F1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 n52b30
Ламбда сонди M52B20TU
колеги аз съм със м52b20TU и си взех изспускатели от м52b20 с единичния ванос,с цел да премахна катализаторите.интересува ме следкатните ламбди сонди трябва ли изобщо да ги слагам или мога да ги откача от буксите(ако само лампата ми свети -не ме бърка).Моля помагаите
Re: Ламбда сонди M52B20TU
safety car F1 написа:колеги аз съм със м52b20TU и си взех изспускатели от м52b20 с единичния ванос,с цел да премахна катализаторите.интересува ме следкатните ламбди сонди трябва ли изобщо да ги слагам или мога да ги откача от буксите(ако само лампата ми свети -не ме бърка).Моля помагаите
Следкат-ната е маловажна. Единствената и цел е да проверява дали катализатора не пропуска вредни изгорели газове в атмосферата. С една дума дали е в изправност катализатора. Тази сонда ако се премахне няма да навреди на нищо, просто Check Engine лампичката ще свети постоянно.
А иначе вземай семки и почвай да четеш
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%ED%E4%E0[/b]
- safety car F1
- кандидат ентусиаст
-
Следкат-ната е маловажна. Единствената и цел е да проверява дали катализатора не пропуска вредни изгорели газове в атмосферата. С една дума дали е в изправност катализатора. Тази сонда ако се премахне няма да навреди на нищо, просто Check Engine лампичката ще свети постоянно.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%ED%E4%E0[/b][/quote]
Мерси колега-няма да ги сагам след-катните сонди.
А някои знае ли какво точно(съпротивление или нещо друго)се слага към буксите когато ги няма сондите за тая пуста лампа
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%ED%E4%E0[/b][/quote]
Мерси колега-няма да ги сагам след-катните сонди.
А някои знае ли какво точно(съпротивление или нещо друго)се слага към буксите когато ги няма сондите за тая пуста лампа

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Незнам дали я прочетохте тая тема към която сте дали линк, ама там автора е на друго мнение за следкатната сонда. Тъй, че се консултирай със специалист най-добре.
- safety car F1
- кандидат ентусиаст
-
badsharki написа:Незнам дали я прочетохте тая тема към която сте дали линк, ама там автора е на друго мнение за следкатната сонда. Тъй, че се консултирай със специалист най-добре.
някои да ми препоръча специалист да питам

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
по принцип може стругар да ти направи щуцер с резба за ламбда сонда (М18х1,5мм май беше) от неръждаема стомана, и да ти заварят щуцера след катализатора. така ще има къде да ръгнеш и следкатаната сонда. но като така и така ако катализатора е махнат втората сонда ще мери толкоз кислород колкото и първата и ше дава грешка. Тъй че тоз вариянт не помага при махнат катализатор. Трябва на буксата към ЕКУто да вържеш нещо дето лъже че има ламбда сонда....

- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Брат .. за да си решиш проблема помоли някои да ти направи едно захранване на 0.4V което е залъгалка за сондата 
Тука компютъра се кефи само на толкова и няма да мърка че няма движение .. то именно очаква подобна стойност от ламбдата за да знае че сместа е бедна. Няма нужда да си вкарваш колата в аварийни режими понеже ще имаш ядове .. само този който е писал кода знае какви ще са последствията .. но няма да са хубави

Тука компютъра се кефи само на толкова и няма да мърка че няма движение .. то именно очаква подобна стойност от ламбдата за да знае че сместа е бедна. Няма нужда да си вкарваш колата в аварийни режими понеже ще имаш ядове .. само този който е писал кода знае какви ще са последствията .. но няма да са хубави

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Най-чистия вариант е да изръгаш един ъпдейт на ЕКУ-то на двигателя за без катализатори и си спестяваш главоболията със залъгалки, биберони и т.н. 

9 мнения
• Страница 1 от 1