Ламбда сонди.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ламбда сонди.
Колеги, някой сменял ли е ламбда сонди на 520и?
Интересуват ме цени и отстъпки, защото спред realOEM, като за моята кола: OXYGEN SENSOR SIEMENS/L=990MM 09/1998 11781427884 в Дару цената на бройка е:
Номенклатурен номер : 11781427884
Описание : СОНДА
Ед.цена (с ДДС) : 383.26 BGL
Няма наличност
Не ми се дават 800лв за тези сонди, та някой ако е сменял, да каже от къде и за колко пари
Интересуват ме цени и отстъпки, защото спред realOEM, като за моята кола: OXYGEN SENSOR SIEMENS/L=990MM 09/1998 11781427884 в Дару цената на бройка е:
Номенклатурен номер : 11781427884
Описание : СОНДА
Ед.цена (с ДДС) : 383.26 BGL
Няма наличност
Не ми се дават 800лв за тези сонди, та някой ако е сменял, да каже от къде и за колко пари

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ами из нета ги намирам на цени от по 100$ за брой.Ако ще ми излязат 300-400лв двете въобще няма да се замисля, ама това 400лв за брой си е направо...
Аз за това първо питам, да чуя отзиви и цени, че колкото и да се грижа за колата си, не съм чак такова теле
Аз за това първо питам, да чуя отзиви и цени, че колкото и да се грижа за колата си, не съм чак такова теле

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ivoo написа:Миналата година сменях 1-та сонда. Взех я от Елит Кар , към 210лв беше
Tова за каква марка?
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
mad_presley какви са симптомите когато ти е повредена тая работа ? маи са две на брои до колко разбрах от теб
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
BMW-E39 написа:mad_presley какви са симптомите когато ти е повредена тая работа ? маи са две на брои до колко разбрах от теб
Aми гори много, не върви като за 150 коня, като пуснеш климатика и все едно си закачил прицеп отзад и като застанеш зад колата мирише на неизгорели газове

Аз моята си я гледам на диагностиката и вече съм убеден, че са за смяна, защото след като изтрия грешките, след запалване пак си излизат.
Две са да, на всеки колектор по една.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
mad_presley написа:BMW-E39 написа:mad_presley какви са симптомите когато ти е повредена тая работа ? маи са две на брои до колко разбрах от теб
Aми гори много, не върви като за 150 коня, като пуснеш климатика и все едно си закачил прицеп отзад и като застанеш зад колата мирише на неизгорели газове![]()
Аз моята си я гледам на диагностиката и вече съм убеден, че са за смяна, защото след като изтрия грешките, след запалване пак си излизат.
Две са да, на всеки колектор по една.
Би трябвало и двигатела да не вдига повече от 4000 об. и тия ламда сонди се прецакват по-бързо когато е махнат катализатора... дори и на ниски обороти понякога двигатела потреперва... Така ли е?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
WALL написа:Би трябвало и двигатела да не вдига повече от 4000 об. и тия ламда сонди се прецакват по-бързо когато е махнат катализатора... дори и на ниски обороти понякога двигатела потреперва... Така ли е?
Ами точно тези симптоми ги няма.На празни обороти си е като часовник и няма проблеми при над 4000.
Всъщност, понякога на празни обороти усещам, че не работи съвсем равномерно, но мога да го усетя само аз, защото е прекалено незабележимо.Оборотомера си е камък на 700rpm, но просто някъде дълбоко усещам, че се реално оборотите се движат м/у 680 и 700 на равномерни спадове и покачвания.Това разбира се е до такава степен недоловимо, че просто не всеки би му обърнал внимание или усетил.
Колега, лятото смених и 2те с HELLA - 170лв./бр един приятел ми ги взе от някакъв склад, това е цена с отстъпка
иначе били по 210лв./бр
А аз даже не знаех, че HELLA правят такива части

НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Emilio написа:Колега, лятото смених и 2те с HELLA - 170лв./бр един приятел ми ги взе от някакъв склад, това е цена с отстъпкаиначе били по 210лв./бр
![]()
На Hella са ясни, те са от евтините, но в повечето случаи са на 1в, а моите са от са от тези на 5в, дето ги няма никъде

Я, не знаех, че нова ламда сонда трябва да се прекодира

http://bmw.ctcms.net/bmw/BMW%20Club%20B ... Expert.pdf
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4