лудница с накрайник на копмилната щанга

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

лудница с накрайник на копмилната щанга

Мнение от Mitaran » 30 Яну 2009, 13:34

Здравейте джентълмени,
имам проблем с лввия накрайник на кормилната щанга... разхлопа се и отидох и си купих от Манимпекс на фирмата Феби Билщайн, и отивам да ми го сменят в Княжево при Стефан (сигурно го знаете прави реглажите на ходивите части на камиони и леки коли).
Та слагаме ние накрайника регулираме предницата, вадя колата да тръгвам.... и нещо хлопа.. дум дум, спирам и гледаме от долу и се оказва, че накрайника на Феби е с 6мм по висок от оригиналния...и опира в джантата... джантата е БМВ 15цола... направо паднах.
Днес отидох в Дару и сравних накрайниците и се оказа, че и този който предлагат там е по нисък от този на Феби... разликата в цената е... от БМВ е 214лв. а в Манимпекс е 109лв..

Дават ми акъл да си го купя от Лемфьордер от АутоПлюс...ама май ще го взема от ДаруКар. Вие какво мислите..

Ето и снимки

Изображение
така стой оригиналния

Изображение

това са сравнени оригинален и този на Феби

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 30 Яну 2009, 13:54

Като гледам разликата- май е двойно по-скъп в Дару. Дали ще издържи двойно повече обаче. Аз бих вземал по евтиния, пък ако не издържи още един за тези пари. Все пак са си квалитетни фирми. Изчакай някой колега може да кара с Лемфьордер.... Не си дал цената на Лемфьордер!

Този накрайник ми се струва, че е за друга 5- 540, М

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Яну 2009, 14:35

И на мен ми се струва, че са ти дали накрайник за друга кола.Гледал съм някрайници на Феби, Лемфьордер и оригинал от Дару, не съм видял разлика в размерите.Има разлика само в качеството на материала (Феби е дърво от всякъде)
Другият вариант е, това да е пълно китайско менте и да няма нищо общо с горе посочените марки.

@WALL, съветът ти точно пък за накрайник е крайно неподходящ.Има си части по колата, от които зависи безопасноста ти и ако сложиш някой дървен накрайник, може да не ти се наложи да го сменияш повече, защото колата ще е за смяна (да не споменавам по-лошия вариант) :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 30 Яну 2009, 14:48

Така е mad presley... напълно съм съгласен, но все пак това не са турски накрайници..., то си чука като се разбие, сее колата и се усеща..., а и колегата търси алтернатива не си е взел от оторизиран сервиз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 30 Яну 2009, 15:50

само че господа хвалещи оригиналните накрайници нали не си мислите че бмв си правят накрайници точно ЛЕМФЬОРДЕР ги прави за бмв както и носачите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitaran » 30 Яну 2009, 15:56

цената на Лемфьордер е 78лв.... от АутоПлюс..

е тва ме притеснява мен да не земе да му стане нещо докато карам, защото аз съм на дълъг път почти нон стоп.. возя си дедето :?: може и да се наиграя май с по евтин...нещата вървят към такъв от БМВ ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 30 Яну 2009, 16:14

ми ти си знаеш парите са си твои купуваш едно и също нещо от различни места това правиш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitaran » 30 Яну 2009, 16:32

Грешка 109лв е в АутоПлюс.

Проблема не са толкова парите, колкото дали в АтуоПлюс са истински Лемфьордерите... знаете ли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 30 Яну 2009, 16:43

за в елит кар съм сигурен че са истински за ауто+ незнам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 30 Яну 2009, 20:40

anzak написа:само че господа хвалещи оригиналните накрайници нали не си мислите че бмв си правят накрайници точно ЛЕМФЬОРДЕР ги прави за бмв както и носачите

Нищо не хвалим, просто единственото място, където има най-малък шанс да не те излъжат е оторизирания сервиз.Там варианта да ти набутат някой китайски "Лемфьордер" е сведен до 0.
Лично съм виждал китайски Лемфьордер, много малки са външните разлики и ако не знаеш какво да гледаш си в вътре с двата крака.

Така че, ще продължаваме да си хвалим оригиналните части от оторизиран сервиз, колкото и да не се харесва на родните търговци ;)

На колегата @Mitaran мога да му дам само един съвет.Купи си от Дару или там от който град си, за да ти е мирна глвата.Аз един път ядох хурката с едни задни тампони, платих ги 80лв уж оригинални, след 2 седмици бяха вече на парцал и в крайна сметка си купих от Варна Карс за 160лв.Равносметката, 240лв за тампони, два пъти реглаж по 30лв преден и заден мост и часове загубени по сервизите.

В крайна сметка, всеки си знае себе си и с какви части да си кара колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 30 Яну 2009, 21:01

освен,че подкрепям колегата мад_пресли, като са качили колата на реглаж неса ли видели че накраиника опира в джантата?
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitaran » 30 Яну 2009, 23:42

Правилно МадПресли.. така и ще направя... ето ям я хурката вече 1 седмица а колата си тропка. И сега като сметнем 109 лв веднъж за Феби и ако дам още 105 за "Лемфьордер Оргиналдъ" и те ти цената на оригиналната част.
И аз сменях големите тампони на задния мост и понеже бях в Гермяния си ги купих от там... като бах търсил тука под път и от там ги взех по евтино от БГ и сега колата направо спи

Колегата Панков разбрах го като отидох при Стефан да проверим кво хлопа след като бях сменил биалети и тропането се намали ама все пак остана... та там установихме че хлопка и накрайника.

А Напстерс много си прав баце, Тва и гледахме че е прекалено близко а стария хич не бяхме обърнали внимание колко е близко. и решихме да пробваме.. и резултата беше ясен. Стефан още като го свали и вика, че му бил странен тоз накрайник... ама в крайна сметка нали ми го дават като за мен кво да кажа...
Ако бях с 16 цолови джанти дори нямаше да разбера разликата в накрайниците, ама съм фен на 15 цоловите... преди карах старата кола с 17цола и бях редовен при гумаджиите... и от извесно време карам с 15 цола...и ми дреме на автопилота, намерих си арни джанти и се кефя на слънцето...
та така колеги... поздрави и наздравенце

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 31 Яну 2009, 12:48

mad_presley написа:
anzak написа:само че господа хвалещи оригиналните накрайници нали не си мислите че бмв си правят накрайници точно ЛЕМФЬОРДЕР ги прави за бмв както и носачите

Нищо не хвалим, просто единственото място, където има най-малък шанс да не те излъжат е оторизирания сервиз.Там варианта да ти набутат някой китайски "Лемфьордер" е сведен до 0.
Лично съм виждал китайски Лемфьордер, много малки са външните разлики и ако не знаеш какво да гледаш си в вътре с двата крака.

Така че, ще продължаваме да си хвалим оригиналните части от оторизиран сервиз, колкото и да не се харесва на родните търговци ;)

На колегата @Mitaran мога да му дам само един съвет.Купи си от Дару или там от който град си, за да ти е мирна глвата.Аз един път ядох хурката с едни задни тампони, платих ги 80лв уж оригинални, след 2 седмици бяха вече на парцал и в крайна сметка си купих от Варна Карс за 160лв.Равносметката, 240лв за тампони, два пъти реглаж по 30лв преден и заден мост и часове загубени по сервизите.

В крайна сметка, всеки си знае себе си и с какви части да си кара колата.

ми ако си го купиш от правилния магазин няма как да е ментак пак нали се сещаш че и на оторизирания сервиз не всичко им е собствен внос

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 31 Яну 2009, 13:09

anzak написа:ми ако си го купиш от правилния магазин няма как да е ментак пак нали се сещаш че и на оторизирания сервиз не всичко им е собствен внос

Честно да ти кажа, докато търсиш правилния магазин, вече ще си толкова назад, че ще ти писне да го търсиш.Колегата @Mitaran е жив пример.
Има хиляди и хиляди магазини за авто части.Ако има и 10% от тях, които продават оригинални части ще е добре.
Лошото е, че повечето магазини дори и не знаят, че продават менте, защото не са вносители и продават каквото им дадат.
В България, единствените магазини, в които съм 100% сигурен, че продават оригинални части за BMW са Вари и оторизираните.В останалите шанса да си купиш китайски Лемфьордер за 78лв е огромен.

Има ли нужда да напомням в какъв кенеф живеем, където всеки гледа как да те нареди, че трябва да ги пиша тези неща :roll:

Лично съм виждал (и продължавам да виждам) документите и наличноста в контейнерите на наши големи вносители за авто части.Пълни са с Лемфьордер, Феби, Бош... на такива цени, та чак се чудя от коя провинция на Китай ги купуват.

Ако ти си вносител, имаш документ, че частите ти са сертифицирани го докажи и тогава вече можем да сложим още някой при сигуринте магазини.В противен случай гореописаната бройка от 2 магазина си остава непроменена ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 31 Яну 2009, 13:47

да колега още един мога да добавя към тези Елит Кар ти гледам си от варна трябва да си чувал за него за бургас един тандер има също и за тия сертификати дето говориш вземи изкарай ти за тия магазини за които претендираш защото за тия за които говоря аз те сами си внасят честите по собствен канал от Германия
Последна промяна anzak на 31 Яну 2009, 13:53, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E39