Да попитам за бмв 525 тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Да попитам за бмв 525 тдс

Мнение от JuStIc3 » 24 Яну 2009, 23:15

Искам да попитам собствениците и хората,които познават бмв 525 тдс (автоматик)дали имат някакви по-сериозни забележки към колата ,защото баща ми е решил да си взима такава кола,но много хора го разубеждават да си вземе мерцедес е300д...Да ни посъветвате коя да вземем и горе-долу колко вървят подръжките на тези коли"_)
Благодаря ви предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 24 Яну 2009, 23:16

колега има толкова много изписано по темата :!: потърси и ще намериш всичко което те интересува :winky:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Потребител
Аватар

Мнение от JuStIc3 » 24 Яну 2009, 23:21

колега прав си но искам най-общи впечатления..иначе нищо не успях да намеря на търсене..моля за малко помощ ")

Потребител
Аватар
Кара: Е39 525TDS
Мечтае да кара: E 60

Мнение от lineikata » 24 Яну 2009, 23:29

според мен БМВ-то е по добро стига да е читаво, защото ако не е мерцедеса е с по голям шанс за оцеляване и здравина-за мотора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: Да попитам за бмв 525 тдс

Мнение от joropc » 24 Яну 2009, 23:34

JuStIc3 написа:Искам да попитам собствениците и хората,които познават бмв 525 тдс (автоматик)дали имат някакви по-сериозни забележки към колата ,защото баща ми е решил да си взима такава кола,но много хора го разубеждават да си вземе мерцедес е300д...Да ни посъветвате коя да вземем и горе-долу колко вървят подръжките на тези коли"_)

Колко пари е приготвил баща ти за ТДС.Не ме разбирай погрешно,питам за да ти кажа моето мнение относно двете марки.................!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Да попитам за бмв 525 тдс

Мнение от ///sasho » 24 Яну 2009, 23:41

joropc написа:
JuStIc3 написа:Искам да попитам собствениците и хората,които познават бмв 525 тдс (автоматик)дали имат някакви по-сериозни забележки към колата ,защото баща ми е решил да си взима такава кола,но много хора го разубеждават да си вземе мерцедес е300д...Да ни посъветвате коя да вземем и горе-долу колко вървят подръжките на тези коли"_)

Колко пари е приготвил баща ти за ТДС.Не ме разбирай погрешно,питам за да ти кажа моето мнение относно двете марки.................!

Много правилен въпрос , като се има впредвид , че сигурно 98% от TDS-ите , които се продават в България какво състояние са , според мен , за да намери наистина читав , и който да се продава трябва да е прикотвил колкото за 2 от най-евтините.
Последна промяна ///sasho на 24 Яну 2009, 23:51, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 24 Яну 2009, 23:41

Чувал съм, че тези мерцедеси са наистина много здрави, но за съжаление нямам преки впечатления.

За бмв-то накратко:

1. За самия модел е39 погледни по-горе важните теми.
2. ТДС-а трябва да го прегледаш много добре преди да го купиш. Най-добре с някой, който има такъв двигател в колата си. Ако не познаваш такъв - отиди в сервиз.

Като цяло неприятните изненади, които може да ти поднесе тдса не са малко. Главно проблемите са с ГНП. Прецаква се електронната управляваща плочка. Нова преди струваше около 1000 лв. Сега незнам, потърси във форума. Друг проблем, който го имат повечето 6-цилиндрови редови мотори е пукната глава. Нова в официалните дилъри на бмв е 3-4000 лв. Втора ръка е вървят около 1000. До скоро си мислех, че този проблем се проявява само след прегряване, но миналата седмица една е39-ка доказа че не е така.

ПП: Поразгледай подфорум е34. Там по ги разбират тдс-те.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Яну 2009, 23:46

Воденичаров написа: .....

Разбират ги няколко човека , но и също така да не забравяме , че между TDS-a в Е34 и TDS-a Е39 има малка разлика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 24 Яну 2009, 23:47

Мерцедес Е клас 300Д 124 широката лайсна е по-добрия избор от 525 тдс... стига да е читава. Малее това каква машина е... няма умиране този мотор. Подръжката на БМВ е по-скъпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 24 Яну 2009, 23:50

ся колега с прости думи ти го казвам палиш колата загяваш напълно гасиш чакаш 10 мин и палиш ако запали нормално без излишно въртене значи няма проблем от към палене другото подкарваш я газ яко до дупка най добре извънградско за 5-6 км само на ряз гасиш отваряш капака и пипаш маркучите на радиатора трябва да са не много твърди ако са като камък направо се отказваш иначе мотора е добър обаче си иска подръжка и пълна профилактика ако я вземеш сменяш всички филтри и масла термостата и водната помпа и напролет една мивка на радиаторите и си патрон

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 24 Яну 2009, 23:53

///sasho написа:
Воденичаров написа: .....

Разбират ги няколко човека , но и също така да не забравяме , че между TDS-a в Е34 и TDS-a Е39 има малка разлика.

То е нормално да ги разбират няколко човека, ако разбираха всички нямаше да има какво да се осъжда.

Между е34 и е39 има разлики, но като цяло проблемните детайли са еднакви. Съответно проблемите се решават по сходен начин. Най -съществената разлика е че е34 няма дебитомер, който е нещо като консуматив при е39.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Яну 2009, 23:58

anzak написа:ся колега с прости думи ти го казвам палиш колата загяваш напълно гасиш чакаш 10 мин и палиш ако запали нормално без излишно въртене значи няма проблем от към палене другото подкарваш я газ яко до дупка най добре извънградско за 5-6 км само на ряз гасиш отваряш капака и пипаш маркучите на радиатора трябва да са не много твърди ако са като камък направо се отказваш иначе мотора е добър обаче си иска подръжка и пълна профилактика ако я вземеш сменяш всички филтри и масла термостата и водната помпа и напролет една мивка на радиаторите и си патрон

Кажи му го по по-лесен начин - отиваш в "Дару Кар" на пълен преглед+компютърна диагностика и ще разбереш точно какво представлява колата , която искате да купите.
Гледай все пак автомобила да има някаква сервизна история в оторизиран сервиз , която при желание може да разгледаш. :D
Последна промяна ///sasho на 25 Яну 2009, 0:08, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 25 Яну 2009, 0:02

Абе ,Вие тоя пич го разбихте.Сигурен съм,че като виде Е39 ще бяга от другата страна на пътя.Един съвет към него ако баща му избере Е300,нека да е комби,може да я дава под наем за катафалка..................допълнителни приходи.
Пич ,купувай ТДС-а,но запомни,че читав такъв под 15000-19000 лева,НЯМА!!!Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от JuStIc3 » 25 Яну 2009, 0:39

Може би ще се спрем ан е300 защото говорим за цени до 12 000 лв..много благодаря на всички за изчерпателната информация..до колкото разбрах бмв-то се поддържа по-скъпо..мерси за предложението с катафалката :D :D но комбитата ги мразя :)благодаря ви много

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 25 Яну 2009, 0:46

Ще ти кажа колега, моите най общи впечатления ;) имах навремето Е300D 4matik 124 имал съм и Е34tds и Е39TDS ;) на мерцедеса му е здрав много мотора ма динамика няма никаква (куц кон) BMW то иска много поддръжка (и пак създава проблеми) иначе като динамика е много ама много по добре. Мерцедеса не ми е създавал никакви ядове докато BMWтата бяха поддържани само в ДАРУ (имах абонамент) и пак спукани глави, помпи и тн. мога цял роман да изпиша по темата :D но като се замисля пак BMW бих си взел :!:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Следваща

Назад към E39