Помощ.Сутринта станах и запалих, но волана остана заключен
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Toremolinos
- Потребител
-
Помощ.Сутринта станах и запалих, но волана остана заключен
Помощ.Сутринта станах и запалих, но волана остана заключен.Колата е Е39 ТДС.Предварително благодаря
Надявам се, 4е някой има идеа какво и е.

Последна промяна Toremolinos на 09 Яну 2009, 12:03, променена общо 1 път
АЗ САМ ТУК
- Toremolinos
- Потребител
-
загря си, но волана си остана заключен.нямах време да я закарам на майстор.утре 6те го направя.
АЗ САМ ТУК
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
ключарите идват на място!!!!!!! Има вероятност да е чипа в ключа, но щом пали знам ли самия ключ да не е много стар и изтрит?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
сигурен ли си че е заключен - има ли малък луфт, ако няма никакъв луфт най-вероятно е замръзнала, предните ти гуми да не са стъпили в лед, снощи може да е било киша и да е полепнало плътно и сутринта да е станало на камък, аз така миналата седмица в балкана ми се наложи с две ръце да го врътна, дай 15-20 сантиметра напред (или назад) и пробвай пак
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Механизма за заключването на волана няма нищо общо с чипа в самия ключ.
Преди няколко години имахме подобен проблем с една е34-ка - повредата беше именно в ключалката. Оправи се със смяна, но там не успяхме да стигнем до запалване на колата. Ти щом си запалил, значи е по-различен проблема.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DF71&mospid=47543&btnr=32_0703&hg=32&fg=30
Номер 10 на схемата ти държи волана заключен - като най-безобиден опит можеш да пробваш да затоплиш самата ключалка със сешоар или нещо подобно (че да загряваш колата на място не е много препоръчително) и после пак да се пробваш с ключа.
Преди няколко години имахме подобен проблем с една е34-ка - повредата беше именно в ключалката. Оправи се със смяна, но там не успяхме да стигнем до запалване на колата. Ти щом си запалил, значи е по-различен проблема.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DF71&mospid=47543&btnr=32_0703&hg=32&fg=30
Номер 10 на схемата ти държи волана заключен - като най-безобиден опит можеш да пробваш да затоплиш самата ключалка със сешоар или нещо подобно (че да загряваш колата на място не е много препоръчително) и после пак да се пробваш с ключа.
- Toremolinos
- Потребител
-
Проблема решен.Счупена конзола.Нова струва 580лв.Майстора я оправи за 290лв.Волана вече не се заключва
АЗ САМ ТУК
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Toremolinos написа:...Волана вече не се заключва
Що не си траеш, само да беше казал, че е оправен е достатъчно

9 мнения
• Страница 1 от 1