Лампа Аербег-проблем!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лампа Аербег-проблем!!!
Светна ми лампата на аербега една сутрин и закарах колата на диагностика,за да разбера проблема. Оказа се,проблем-"взривател аербег водач",такаааааа! Казаха да сменя "джаджата" в която се закопчава колана,окккк 270лв. и смяната е готова. След смяната отивам във сервиза за изчистване на грешката и ми казват ,че проблема пак е налице. Затова прибягвам вече до Вас колеги,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да даде жокер,че ми омръзна от "набедени" майстори! Благодаря!!!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
По-добре го цитирай да направиш услуга на нас да НЕ ХОДИМ там , защото аз например имам същия проблем и не ми се иска да ме сполети твоята съдба.
А некадърните и некоректните сервизи да го духат!
А некадърните и некоректните сервизи да го духат!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Лампа Аербег-проблем!!!
BIKA_73 написа:...проблем-"взривател аербег водач"...Казаха да сменя "джаджата" в която се закопчава колана...
Това говори, че тези в този сервиз нямат и понятие за какво става върпос.Взривареля на еърбега е едно, а пиропатрона на колана е съвсем друго.
Ти имаш проблем с датчика на пасажерската седалка.
В тази тема е показано как се сменя датчика на седалката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ght=airbag
А в тази има линк към вариант да се излъже датчика, че има постоянно седнал човек на седалката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29895 (някъде на 2-ра страница)
Последна промяна mad_presley на 03 Яну 2009, 15:57, променена общо 1 път
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
99 процента от грешките идват от буксите под седалките и се оправят с контактен спрей
. Има много изписано в форума отностно аирбага тва си е направо детска болест .А тия копелета в сервиза е можело да ти го кажат !!

- боцко
- кандидат ентусиаст
-
модул
Тази лампа на airbag и при мен е проблем. първо в Камор ми казаха че ми е гръмнал блока/централата/ и неможе да се осъществи връзка 650лв + 150 лв работа , после намерих втора употреба в Дару не можаха да настроят употребявания блок , със стария направиха връзка изчистиха всички грешки показа че всички системи работят но не можаха да угасят лампата , отидох при едно момче което има оригиналните програми на BMW и то не успя и сега си имам две блокчета на airbag и с двете не може да се угаси лампата а 800лв, не ми се дават защото е с поръчка и пак не е сигурно че ще стане
re
Честно да Ви кажа ,колеги тази серия на БМВ ми се струва страшно "мухната",макар ,че имам такава от 2 год. Честно да Ви кажа вече ми кафяса и май май,ще я "женя" мойта булка! Егати му и аербега!

Ок колега,но изрично ми казаха ,че се касае за шофьорския аербег! Нали все пак имат техника която им казва къде е болката!mad_presley написа:BIKA_73 написа:...проблем-"взривател аербег водач"...Казаха да сменя "джаджата" в която се закопчава колана...
Това говори, че тези в този сервиз нямат и понятие за какво става върпос.Взривареля на еърбега е едно, а пиропатрона на колана е съвсем друго.
Ти имаш проблем с датчика на пасажерската седалка.
В тази тема е показано как се сменя датчика на седалката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ght=airbag
А в тази има линк към вариант да се излъже датчика, че има постоянно седнал човек на седалката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29895 (някъде на 2-ра страница)
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Нищо и няма на колата, стига да я водиш при добри доктори
От това, което чета из форума, колата не е виновна, виновни са "майсторите", които до вчера са ремонтирали жигули и сега са си купили по един CarSoft и си мислят, че могат да ремонтират BMW
Да не говорим пък за положението на колегата @vladi2828.Това си е чисто неразбиране на софтуера с който са му правили диагностика

От това, което чета из форума, колата не е виновна, виновни са "майсторите", които до вчера са ремонтирали жигули и сега са си купили по един CarSoft и си мислят, че могат да ремонтират BMW

Да не говорим пък за положението на колегата @vladi2828.Това си е чисто неразбиране на софтуера с който са му правили диагностика

- боцко
- кандидат ентусиаст
-
За 10 мин се оправя ,после си чистиш грешката и забравяш .На мен ми даде същата грешка след автомивка и ми коства 10 мин ама аз си имам карсофт и сам си ги трия .99 процента че теншънъра на колана ти е на ред.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
mad_presley написа: виновни са "майсторите", които до вчера са ремонтирали жигули и сега са си купили по един CarSoft и си мислят, че могат да ремонтират BMW![]()
а пък да не говорим че каквито са полиголоти CarSoft-а им е ясен като бой на негри посред нощ

До колегата с пиропатрона - моя съвет е ако не врярваш на колегата пресли отиди на още 1 диагностика и повече не стъпвай при тия бастуни дето са те цакнали 300 лв за тоя дето клати гората

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
BIKA_73 написа:Ок колега,но изрично ми казаха ,че се касае за шофьорския аербег! Нали все пак имат техника която им казва къде е болката!
Ако са сигурни, че болката е в шофьорската седалка, се наведи и погледни отдолу дали не се е прекъснал някой кабел.
Има една букса, която е захваната за пружината на седалката отдолу и към нея отиват 2 кабела (ако е съвсем обикновена седалка).Единият е син с червена ивица, другия е жълт с червена ивица (цветовете са ми по спомен, може и да бъркам).
Тези кабели често се прекъсват от постоянно мърдане на седалката напред-назад и нагоре-надолу.
- ikatam
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: bmw e60 xd
ако сервиза в които си ходил е при ЯШИ моите съболезнования ,не разбира толкова колкото се прави.пробваи в даро кар на мен ми помогнаха с дясната седалка смениха нещо с жици и лампата загасна
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2