Хидравлика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Mitio
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Ducati 1199
- Детайли за колата: Лукс,лукс,лукс и пак лукс
Хидравлика
Преди около час си запалих колата да изляза на кафе ,и много странно хидравликата почна да вие,за пръв път го прави,волана си въртеше без усилие,но издаваше някакви много странни звуци,дали е от студа и да е замръзнала хидравличната течност,някой да даде идея,но пък от друга страна на бордкомпютъра пишеше че е само -3 градуса,при такава температура ако замръзва,какво ще я правя при -8.Дайте идеи колеги.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Re: Хидравлика
Mitio написа:Преди около час си запалих колата да изляза на кафе ,и много странно хидравликата почна да вие,за пръв път го прави,волана си въртеше без усилие,но издаваше някакви много странни звуци,дали е от студа и да е замръзнала хидравличната течност,някой да даде идея,но пък от друга страна на бордкомпютъра пишеше че е само -3 градуса,при такава температура ако замръзва,какво ще я правя при -8.Дайте идеи колеги.
Отвии капачката на казанчето и виж дали имаш течност за хидравлика вътре ако не трябва да налееш. Максималното количество е 1.2 литра. Има 2 вида теа единият е сълзене от капачката на казанчето. Оправя се с ново казанче като по този начин му сменяш и филтъра вътре. Казанчето и фитъра вървят заедно. Другият възможен теч е от маркучите под него, те са 2 на брои пъхни си ръката под казанчето и ако от там изпуска течност ще усетиш че е мокро и ако не тече отгоре а е мокро е маркучи. Сменят се веднъж на 10тина години някъде защото остаряват.
- Mitio
- кандидат ентусиаст
-
ново
Тази вечер я запалих да отида до магазина,значи още при запалването си виеше,без да пипам волана,оставих я да позагрее,след това тръгнах но стана още по зле, освен че като не завивах виеше,правеше го още по силно като взимах завоите,накрая като я оставих пред магазина,и след като си напазарувах и запалих да се прибирам..................изненада,ни помен от звук.Работеше си перфектно и като въртях волана и на място,та си мисля дали някоя ролка не е затегнала от студа.Направо в пълно неведение съм.Пък и пишеше че температурата навън е -5 а ако падне повече сигурно направо напролет ще я паля
Давайте съвети ако някои е имал подобни приключения

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз имам наблюдения над един пасат 4, ама на него в последствие му се омазаха подкалниците с хидравлично масло. Та му сменихме рейката...
Ама не се шашкай, щото такива виенета и свиренея може да идват от всякъде.
Ама не се шашкай, щото такива виенета и свиренея може да идват от всякъде.
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Re: ново
Mitio написа:Тази вечер я запалих да отида до магазина,значи още при запалването си виеше,без да пипам волана,оставих я да позагрее,след това тръгнах но стана още по зле, освен че като не завивах виеше,правеше го още по силно като взимах завоите,накрая като я оставих пред магазина,и след като си напазарувах и запалих да се прибирам..................изненада,ни помен от звук.Работеше си перфектно и като въртях волана и на място,та си мисля дали някоя ролка не е затегнала от студа.Направо в пълно неведение съм.Пък и пишеше че температурата навън е -5 а ако падне повече сигурно направо напролет ще я паляДавайте съвети ако някои е имал подобни приключения
Ми значи колега иди виж има ли някои в черното казанче под капака дето пише АТФ на него и ако има значи е много вероятно да си за ролки/ремъци.
- Mitio
- кандидат ентусиаст
-
mersi
mersi na vsichki otzovali se,vchera otvorih kapaka,pobarnikah se malko na studa i vidqh che ediniqt mi markuch(po tankiq) e omaslen,qvno se e predal,dolqh okolo 300-400 grama technost i se opravi,drugata sedmica she si vzema markuch i se nadqvam poveche da ne gi chuq teq zvuci,a q kajete kakva marka hidravlichno maslo se slaga na e39 ima li nqkakva marka ili nqma znachenie,zabravih da napisha che karam e39
8 мнения
• Страница 1 от 1