Прибиращи огледала, проблем!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Прибиращи огледала, проблем!

Мнение от 525bmw » 06 Дек 2008, 9:24

Търсих за прибиращи се огледала, но единствено за подгряване, изтичане и т.н., но не намерих та да ви питам, все пак.

Огледалата се прибират, по скоро само едното. Шофьорското няма проблем, но дясното, тръгва да се прибира, мръдва 2-3мм и спира. Което ме навежда на мисълтта, че машинката не е изгоряла. Да има някакви зъбчета, които евентуално са износени и не може да се зацепи с огледалото или проблема е някакъв друг. И как се разглобява това чудо, щото прочетох, че огледалата ако ги натисна малко нещо накриво и могат да изтекат, а съм с тези които баш изтичат.

Благодаря предварително.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: Прибиращи огледала, проблем! Е39

Мнение от mashina » 06 Дек 2008, 12:43

Напръскай с контактен спрей в улеите дето се сгъва огледалото и копчетата на шофьорската врата.И при мене бше така и имаше резултат.Успех.Сподели после как е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 15 Дек 2008, 16:53

mashina написа:Напръскай с контактен спрей в улеите дето се сгъва огледалото и копчетата на шофьорската врата.И при мене бше така и имаше резултат.Успех.Сподели после как е.

Така :) Напръсках там където каза, без копчетата(нещо не посмях), изтече страшно много ръжда, идея нямам от къде, но огледалото тръгна :) Но не спирам дотук :)
За прибиране, се прибира, но като тръгне да се вади, все едно е безконечно, стига докрая, и се обръща със капачката към стъклото. Като мине на мястото, където трябва да спре, еко се задържа, но продължава. Дали е счупено нещо, или просто това зъбче където трябва да го спре(сещаш се, едно щракане на огледалото) и то е потънало в ръжда и трябва да разглобя всичко.

Казаха ми да го настроя ръчно, чрез задържане, но не се получи и това.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 15 Дек 2008, 17:29

Пробвай така:като напръскаш улеите и хващаш огледалото с ръце и започни да го движиш напред-назад,после пак пръскаш и пак движиш.След това остави огледалото отворено както си стои нормално и пробвай с копчето от вратата дали има резултат.Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 17 Дек 2008, 18:16

При мен с WD 40 ги третирах/като са пребрани/ и ефекта беше много добър. Това рязажда всякакви натрупани мръсотии, ръжда и смазва перфектно.

Назад към E39