Диагноза в Супер Дизел вижте

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Диагноза в Супер Дизел вижте

Мнение от antx » 05 Дек 2008, 11:27

след една диагноза ми поставиха тези цифри които да заплатя за да ми работи колата :P нормални ли са и какво значи EDC

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 05 Дек 2008, 11:46

:mhihi:
525 тдс ли караш ?
много пари бе братле, ти некви оплаквания от колата имаш ли

Потребител
Аватар

Мнение от antx » 05 Дек 2008, 11:50

освен че ми капе ГНП и в момента водната още друго лошо несъм видял е и освен че купих двигател след като купих колата :P но няма значение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 05 Дек 2008, 12:41

баткооооо бая пара искат, там досега не са ме лъгали и са много свестни бих казал.... но я си виж колата проблемни ли са тези неща...?

Потребител
Аватар

Мнение от antx » 05 Дек 2008, 12:52

проблемни или не мен ме интересува толкова ли са нормални цените за ремонт иначе 3 месеца нищо несъм пипнал за кво нова гнп и тва е кво да плащам тия ненормални пари за ремонт

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 05 Дек 2008, 12:59

Това EDC е по окачването, колата да не е комби?

Потребител
Аватар

Мнение от antx » 05 Дек 2008, 13:10

седан е и аз видях такова нещо за амортисъорите в интернет ама не го разбирам какво е точно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAGNAT » 05 Дек 2008, 20:05

Момчетa,не се заблуждавайте че само комбитата имат edc.Karam e38 и е снабдена с тази опция!Electronic damper control!
Газ,смyкач и ляв мигач

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 05 Дек 2008, 20:31

MAGNAT написа:Момчетa,не се заблуждавайте че само комбитата имат edc.Karam e38 и е снабдена с тази опция!Electronic damper control!

Не сме заблудени :mhihi: просто всички комбита го имат. А колкото до цените - 40 лв. за диагностика :shock: Те да не са и правили аутопсия на тая кола, бе? Кво да кажем за другите цени... Иди и на друг сервиз и дай още 2-30 лв. поне да си сравниш. На фона на цифрата, която се оформя, не мисля, че ше ти е много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 05 Дек 2008, 20:46

antx написа:проблемни или не мен ме интересува толкова ли са нормални цените за ремонт иначе 3 месеца нищо несъм пипнал за кво нова гнп и тва е кво да плащам тия ненормални пари за ремонт

Според мен хората са ти написали сравнително най-евтиния вариант за тези ремонти. Виж , че са ти написали само ремонт на ГНП , а не направо смяна. Дебитомера за тези пари дали е оригинален казаха ли ти? :roll: Ако искаш да разбереш със сигурност дали цените са нормални , отиди в Дару Кар , за да видиш какви всъщност са нормалните цени за разрешаването на този проиблем при BMW.

ПС: Аз затова на моя TDS му искам повече пари , защото всички тези части и много други са подменени и то с оригинални BMW части , в BMW сервиз , и който я купи няма да се притеснява за тези неща.
Последна промяна ///sasho на 05 Дек 2008, 20:54, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 05 Дек 2008, 20:52

Е че кое е нормално колега в дару кар,че ми искат за е39 за прости лайсни на броните+датчиците за парктроник 1800лв ли :shock: :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 05 Дек 2008, 20:59

TheKiller написа:Е че кое е нормално колега в дару кар,че ми искат за е39 за прости лайсни на броните+датчиците за парктроник 1800лв ли :shock: :roll:

Еми такива са цените , като не те устройва не ги сменяй?

ПС: И друг път не ми пиши в обявата "какви са тези TDS-и по 15 бона" , ами чети тука в тоя подфорум какви проблеми дават TDS-те под "15 бона".

Потребител
Аватар

Мнение от antx » 06 Дек 2008, 0:41

///sasho написа:
antx написа:проблемни или не мен ме интересува толкова ли са нормални цените за ремонт иначе 3 месеца нищо несъм пипнал за кво нова гнп и тва е кво да плащам тия ненормални пари за ремонт

Според мен хората са ти написали сравнително най-евтиния вариант за тези ремонти. Виж , че са ти написали само ремонт на ГНП , а не направо смяна. Дебитомера за тези пари дали е оригинален казаха ли ти? :roll: Ако искаш да разбереш със сигурност дали цените са нормални , отиди в Дару Кар , за да видиш какви всъщност са нормалните цени за разрешаването на този проиблем при BMW.

ПС: Аз затова на моя TDS му искам повече пари , защото всички тези части и много други са подменени и то с оригинални BMW части , в BMW сервиз , и който я купи няма да се притеснява за тези неща.

цените могат да са къде къде по ниски всички го знаем целта ми е да не набухвам толкова много пари след като мисля да я продам до 2 години

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 06 Дек 2008, 0:59

antx написа:
цените могат да са къде къде по ниски всички го знаем целта ми е да не набухвам толкова много пари след като мисля да я продам до 2 години

Цените немогат да бъдат по ниски ако искаш да го направиш горе долу качествено , а ако искаш да го направиш напълно качествено с подмяна на частите и то с оригинални могат да бъдат много по високи.
По-принцип от такава некачествена подръжка идва лошото име на TDS-а и ниските цени на автомобили с такъв двигател и читавите екземпляри макар и малко на брой стават труднопродаваеми. :roll:
Последна промяна ///sasho на 06 Дек 2008, 2:22, променена общо 7 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Дек 2008, 1:05

Аз така и не разбрах, какви признаци за повреди има тази кола, че искаш непременно да ги сменяш тези неща?
Това EDC може просто да е дало грешка в компютъра, а и кое точно в EDC-то е прецакано, цялата система ли е, че е толкова пари.
Ремонт на ГНП е много относително, какво ще и се ремонтира не ти ли казаха?
Дебитомер можеш да си намериш и по-евтино, просто трябва да пообиколиш магазините и да събереш оферти.За дюзата важи същото.

Моят съвет е, иди в Дару за още една диагностика, да видиш и от там какво ще кажат ;)

Следваща

Назад към E39