E39 без борд. компютър - има ли тайни менюта?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
E39 без борд. компютър - има ли тайни менюта?
Съжалявам че пак започвам темата ама във форума намерих информация само за тайните менюта на малък и голям борд компютър.
Искам да питам като съм без борд. копютър дали мога да влезна в тайните менюта и как. Искам да видя дали имам записани грешки.
За инфо:нямам копче ВС нито на ръчката за мигачите нито на касетофона. Под километрите на таблото показва само колко е температурате.
Колата има автопилот (темпомат), мултифункт. волан и BMW Businiess RDS с IRIS с десет тонколони, дето може да комадва чейнджър, ама няма изведен кабел до багажника.
Благодаря предварително
Искам да питам като съм без борд. копютър дали мога да влезна в тайните менюта и как. Искам да видя дали имам записани грешки.
За инфо:нямам копче ВС нито на ръчката за мигачите нито на касетофона. Под километрите на таблото показва само колко е температурате.
Колата има автопилот (темпомат), мултифункт. волан и BMW Businiess RDS с IRIS с десет тонколони, дето може да комадва чейнджър, ама няма изведен кабел до багажника.
Благодаря предварително

- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
До сега не съм виждал Е39 без BC /малък или голям/. Виж дали лявата лъчка не е присаждана от друг модел или доработена от някой
"майстор"
, и да е останала нагласена на температура.
"майстор"

BMW - Усещане за автомобил
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Има има колега и аз нямам.Шваба поръчвал други глупости но не и това -като шибидах ,пръскалки фарове ,партроник но не и товаDIDO написа:До сега не съм виждал Е39 без BC /малък или голям/. Виж дали лявата лъчка не е присаждана от друг модел или доработена от някой
"майстор", и да е останала нагласена на температура.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- DIDO
- младши ентусиаст
-
Ами на моята в листа с опциите няма BC, а пък в действителност го има.
И да има автопилот, шибидах, 10 говоритела, мулти-волан и да няма това
И да има автопилот, шибидах, 10 говоритела, мулти-волан и да няма това

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
И аз съм без никакъв БК, но това няма да е за дълго
Вече си купих табло с големия борд и само чакам от Варна Карс да ми доставят ретрофит кабела за свързването.
За тези, които ще питат за този кабел, ето го:
Номенклатурен номер : 65900308455
Описание : BORDCOMPUTER
Ед.цена (с ДДС) : 160.26 BGL
Няма наличност
А иначе по темата, щом нямаш БК, какви скрити менюта търсиш

Вече си купих табло с големия борд и само чакам от Варна Карс да ми доставят ретрофит кабела за свързването.
За тези, които ще питат за този кабел, ето го:
Номенклатурен номер : 65900308455
Описание : BORDCOMPUTER
Ед.цена (с ДДС) : 160.26 BGL
Няма наличност
А иначе по темата, щом нямаш БК, какви скрити менюта търсиш

- DIDO
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:А иначе по темата, щом нямаш БК, какви скрити менюта търсиш![]()
![]()

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
за всички фенове които нямат копче BC на мигача или касетофона:
Влиза се в тайните менюта като на кола с малък BC. Неска изпробвах.
Даже и грешки има
14.0 8С8400
14.1 С7810Е
Ако някой ги е имал и е ходил на диагностика, моля да каже какво е излязло при него.

Даже и грешки има

14.0 8С8400
14.1 С7810Е
Ако някой ги е имал и е ходил на диагностика, моля да каже какво е излязло при него.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Toni Montana написа:за всички фенове които нямат копче BC на мигача или касетофона:

Я пак!!!
Последно, инаш ли БК или нямаш?Малък БК е този с нарисуванта количка и да ти покава на нея отворени врати и изгорели крушки.Голям БК са тези, които ти изписват какъв е проблема и им горят пикселите.Тези, които въобще няма БК, нямат нито количка, нито могат да видят разход на гориво и нямат копче BC на лоста на мигачите.
Ти с кой вид си и какво точно направи, да влезеш в менютата???
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
ето таблото:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315269 - не показва изгорели крушки или отворени врати.
тука се вижда че на мигача няма копче БК
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=9236958
а тука се вижда че на радиото няма копче БК
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=9236967
Ми влезнах ето така:
- Въртиш ключа на позиция 1 (светват Километрите, засечените километри и външната температура).
- Задържаш копчето с което нулираш засечените километри (от тук нататък наричано ляво копче)за около 5 секунди. Засечените километри изчезват за миг ама най накрая се възстановяват.
ВАЖНО:
- След 5 сек. вече си в таините меюта. На мястото на километрите пише test a на мястото на температурата има число - това е номера на съответното меню. Пускаш за малко лявото копче, да речем 1 сек. и го натискаш 19 пъти (или там колкото) че да стигнеш в меню 19.0 Разбираш че си в меню 19 като там където ти покзва външната температура стане 19.0
Пусккаш лявото копче и след 1 сек. копютара влиза в меню 19.0. На мястото на километрите се смея ту L_OFF L_ON. Догато пише L_OFF бързо натискаш лявото копче. Вече всички менюта са отлючени.
- за да излезеш от меню 19.0 задържаш 3 сек. лявото копче. Задържиш ли повече излизаш съвсем от тайните менюта и пак трябва да отключваш на ново меню 19.
- като си излезнал от меню 19 с цъкане на лявото копче местиш из менютата. Да речем цъкаш толкова докато дойде меню 14.0. Пускаш лявото копче. След 1-2 сек. копютъра влиза в меню 14.0 . С цъкане на лявото копче влизаш в меню 14.1 14.2 и така нататък.
- За да излезеш съвсем от тайните менюта задържаш лявото копче първо 3 сек. (излизаш от меню 14) и после още 5-6 сек.
- километрите и засечените километри се възстановяват.
Така работеше на мойта кола. Не давам никаква гаранция че и на други е така. При дефекти не нося отговорност!!!
аз използвах това утътване (на немски):
http://bmw.bazzi.biz/geheim_menu_e46.htm
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315269 - не показва изгорели крушки или отворени врати.
тука се вижда че на мигача няма копче БК
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=9236958
а тука се вижда че на радиото няма копче БК
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=9236967
Ми влезнах ето така:
- Въртиш ключа на позиция 1 (светват Километрите, засечените километри и външната температура).
- Задържаш копчето с което нулираш засечените километри (от тук нататък наричано ляво копче)за около 5 секунди. Засечените километри изчезват за миг ама най накрая се възстановяват.
ВАЖНО:
- След 5 сек. вече си в таините меюта. На мястото на километрите пише test a на мястото на температурата има число - това е номера на съответното меню. Пускаш за малко лявото копче, да речем 1 сек. и го натискаш 19 пъти (или там колкото) че да стигнеш в меню 19.0 Разбираш че си в меню 19 като там където ти покзва външната температура стане 19.0
Пусккаш лявото копче и след 1 сек. копютара влиза в меню 19.0. На мястото на километрите се смея ту L_OFF L_ON. Догато пише L_OFF бързо натискаш лявото копче. Вече всички менюта са отлючени.
- за да излезеш от меню 19.0 задържаш 3 сек. лявото копче. Задържиш ли повече излизаш съвсем от тайните менюта и пак трябва да отключваш на ново меню 19.
- като си излезнал от меню 19 с цъкане на лявото копче местиш из менютата. Да речем цъкаш толкова докато дойде меню 14.0. Пускаш лявото копче. След 1-2 сек. копютъра влиза в меню 14.0 . С цъкане на лявото копче влизаш в меню 14.1 14.2 и така нататък.
- За да излезеш съвсем от тайните менюта задържаш лявото копче първо 3 сек. (излизаш от меню 14) и после още 5-6 сек.
- километрите и засечените километри се възстановяват.
Така работеше на мойта кола. Не давам никаква гаранция че и на други е така. При дефекти не нося отговорност!!!
аз използвах това утътване (на немски):
http://bmw.bazzi.biz/geheim_menu_e46.htm

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега сега пробвах и заради теб ми изгоря бордкомпа с тези указания които си дал в поста

Нищо лично ,Просто бизнес !
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Да и аз нямам никакъв борд ни малък ни голям но си влизам в таините менюта и от там си гледам всичко което ме интересува 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Сега и аз пробвах, наистина се влиза в менюта
И какво се гледа там, в смисъл, как се разбира кое е грешка и кое са просто цифри?
Само дето нищо не може да се променя

И какво се гледа там, в смисъл, как се разбира кое е грешка и кое са просто цифри?
Само дето нищо не може да се променя

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2