ПОМОЩ Трудно загряване на колата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПОМОЩ Трудно загряване на колата

Мнение от DON_BOBI » 28 Ное 2008, 12:47

КОЛЕГИ ПОМОЩ Трудно загряване на колата сутрин работи 30мин. на място и пак не згрява после като тръгна стига средата но на Цариградко почва леко да се охлажда :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 28 Ное 2008, 12:49

Смени си термостата и ще загрява по-бързо, както и няма да изстива като спускаш наклон или караш бързо.
Може да провериш дали със сигурност е той, като пипнеш маркучите на радиатора. Ако и двата са топли, докато не е загряла напълно колата - значи термостатът отваря по-рано или изобщо не затваря.

Потребител
Аватар

Мнение от DON_BOBI » 28 Ное 2008, 12:58

можели това да е от водната помпа :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 28 Ное 2008, 13:18

Не, иначе щеше да преграва, ако не върти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: ПОМОЩ Трудно загряване на колата

Мнение от Ivaka » 28 Ное 2008, 13:21

DON_BOBI написа:КОЛЕГИ ПОМОЩ Трудно загряване на колата сутрин работи 30мин. на място и пак не згрява после като тръгна стига средата но на Цариградко почва леко да се охлажда :help:

100% е термостат.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 28 Ное 2008, 13:34

Термостат колега- 100%
Ако е водна помпа ще прегрява ;)

Потребител
Аватар

Мнение от marto1 » 28 Ное 2008, 14:02

Термостат.И аз имах съшия проблем.Стрелката стоеше в синьото
След смяна се оправиха нещата.
Макар ,че ми се струва че бавно загрява.Сутрин ми отнема
около 20-30 минути докато докато се изправи
стрелката на 90 градуса.При вас как е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 28 Ное 2008, 14:24

при мен много бързо загрява след смяна на термостата в оторизират сервиз, иначе и при мен температурата седеше не на 12 ч, а на 11ч.. и по бавно загряваше, но след смяна на термостата колата е направо като печка, палиш и след малко има "жешко" :mhihi:
загрява много бързо, за 3-4-5 мин и си е на средата стрелката, като преди това не се надвишават 2000-2300 оборота (бензинова е)
и аз смятам че е 100% термостат

Потребител
Аватар
Кара: 330xd 2011

Мнение от SCRAPY » 28 Ное 2008, 15:15

DON_BOBI написа:КОЛЕГИ ПОМОЩ Трудно загряване на колата сутрин работи 30мин. на място и пак не згрява после като тръгна стига средата но на Цариградко почва леко да се охлажда :help:

Колега, току що приключих решението на същия проблем според съвета на ICE за което сърдечно му благодаря. Не бързай да сменяш основния термостат при мен се оказа другия термостат, който е на EGR клапана, но за съжаление след като смених основния термостат. Провери този другия като го извадиши покарай-ако ти се реши проблема значи е той. Поне аз така направих - в сервиза ми го махнаха - покарах, загря бързо, смених го и сега също бързо загрява. Преди това за около 7-8 минути каране сутрин стрелката едва излизаше от синьото. Успех!
shu

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 28 Ное 2008, 16:54

SCRAPY написа:

Колега, току що приключих решението на същия проблем според съвета на ICE за което сърдечно му благодаря. Не бързай да сменяш основния термостат при мен се оказа другия термостат, който е на EGR клапана, но за съжаление след като смених основния термостат. Провери този другия като го извадиши покарай-ако ти се реши проблема значи е той. Поне аз така направих - в сервиза ми го махнаха - покарах, загря бързо, смених го и сега също бързо загрява. Преди това за около 7-8 минути каране сутрин стрелката едва излизаше от синьото. Успех!

Само че колегата е с бензинова кола и е с един термостат ;) Казвам просто да не вземе да търси втори някаде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Ное 2008, 17:08

Колега за предпочитане е колата да не загрява само на място а в движение като я караж лекичко и не надвишава 2000 оборота.Сутрин като я запалиш изчакай 2-3 минути и тръгвай но без да я настъпваш излишно-ще ти загрее за 7-8 минути.Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Ное 2008, 17:48

иии баси като ги казвате тия 7-8 минути в движение, направо ми оправихе деня, щото и аз си мислих че моята бавно загрява, на на мен след 3тата духа топло а е напълно загряла на 5тата. Говоря само за вдижение, паля и тръгвам, без свтофари и тн.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 28 Ное 2008, 22:36

Термостат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Ное 2008, 22:59

Doberman_vas написа:иии баси като ги казвате тия 7-8 минути в движение, направо ми оправихе деня, щото и аз си мислих че моята бавно загрява, на на мен след 3тата духа топло а е напълно загряла на 5тата. Говоря само за вдижение, паля и тръгвам, без свтофари и тн.

Е,колега говоря принципно,че колата не може да загрява за 30 мин. ;)
Иначе всичко е относително и зависи от много фактори като външна температура,движението по наклон ли е,трафик и т.н. :roll:

Потребител
Аватар

решението !!!

Мнение от DON_BOBI » 01 Дек 2008, 12:42

ТЕРМОСТАТА БЕШЕ БЪРЗА СМЯНА + АНТИФРИИЗ И СЪМ КАТО НОВ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩА :D

Следваща

Назад към E39