Супер тъп въпрос знам ама като не разбирам...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
Супер тъп въпрос знам ама като не разбирам...
Здравейте колеги, напоследък забелязвам че ми горят пиксели по таблото, след като смених акумулатор от 88 на 100 ампер часа, може ли да е от това? Много ли са 100 ампера на 525д 2001 автоматик
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Re: Супер тъп въпрос знам ама като не разбирам...
monsterofcock написа:Здравейте колеги, напоследък забелязвам че ми горят пиксели по таблото, след като смених акумулатор от 88 на 100 ампер часа, може ли да е от това? Много ли са 100 ампера на 525д 2001 автоматик
няма общо от ЕГН-то е

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Супер тъп въпрос знам ама като не разбирам...
monsterofcock написа:Здравейте колеги, напоследък забелязвам че ми горят пиксели по таблото, след като смених акумулатор от 88 на 100 ампер часа, може ли да е от това? Много ли са 100 ампера на 525д 2001 автоматик
Това си е детска болест на таблото с големия борд. Тъпото е, че не можеш да минеш евтино (казвам го защото и сега да си викаш, че не е болка за умиране, ще дойде момент в който супер много ще те дразнят тия пусти пиксели).
Причината е един лентов кабел, който свързва платката на таблото с дисплея и с времето просто губи контакт.
Решенията са две:самият лентов кабел се продава в e-bay. Намираш някой добър електричар, който след това рябва да навиеш изобщо да се заеме с процедурата (но трябва наистина някой сръчен да го прави, защото таблото се разглобява цялото на съставните му части за да се стигне до кабела, поне аз пробвах сам но стигнах до някъде и спрях) или да купиш ново като най-евтино за цена май четох някъде по форума 7-800 лв.
Втора употреба не е решение, защото ще е на същото положение като твоето. В тоя форум и по много други форуми като съм търсил решение, никъде не намерих някой който да дава на 100% резултат да се оправят. С контактен спрей също не пробвай, при мен угаснаха още повече.

Напиши - pixel repair - в гоогъл и се наслаждавай.

6 мнения
• Страница 1 от 1