Стържене от предно дясно колело
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Стържене от предно дясно колело
Пичове, днес тръгвам с колата, правя 2 десни завоя в рамките на 300 метра, при съвсем нормално и внимателно каране. След 2-рия завой чувам някакво стържене на тенекии все едно някой ми дере колицата с пирон
Отваорих прозореца, ужас - от мен е. Спирам, гледам, помислих, че някаква тел се е оплела нещо... няма нищо, спирачния апарат - ок. Тръгвам пак - същото. Още един десен завой, още 300 метра с 10-20 км/ч като пробвам спирачките, промяна няма. При потегляне веднага започва да стърже и скърца. Викам си, така ще я прибирам и докато си викам правя ляв завой и
всичко наред!?!?! Преди 2-3 месеца при междуселско
каране чух пак същото стържене, пак спрях, пак гледа, пак нищо не видях, като тръгнах всичко ок. Но вече почвам да се шашкам. Утре отивам да гледам на сервиз, но ще съм благодарен за всякакви предположения и споделен опит.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Ако беше накладка щеше да стърже като натисна спирачките, а то не. Накладките и дисковете са на 12-13 хил. км.
Споко брат при мене същото лятото - чисто нови дискове и накладки, карам и некви ушеви ме гледат , а аз си карам спокойно че пред мене имаше коли, ама и аз чух некво стържене.. ма си мислех че е от некоя бричка зад мене и газ газ, и звука не изчезна, отворих десния прозорец малиии ужас - от мене е.. и веднага почнах да храня майстора който ми смени дисковете и накладките, половин метър да мръдна ужас
стърже та си е**ло мамата, махнах предна дясна гума и отзад м/у диска и ламарината, дето го пази, едно малко камаче, падна ми камиккк от душата
махнах го, вече спокоен няма го тоя шум и запалих гумите от кеф =) та е някое камаче 100%

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Ca_Ma написа:споко брат при мене същото лятото - чисто нови дискове и накладки, карам и некви ушеви ме гледат , а аз си карам спокоино че пред мене имаше коли, ама и аз чух некво стържене.. ма си мислех че е от некоя бричка зад мене и газ газ, и звука не изчезна, отворих десния прозорец малиии ужас - от мене е.. и веднага почнах да храим маистора дето ми смени дисковете и накладките, половин метър да мръдна ужасстърже та си ебало мамата, махнах предна десна гума и отзад м/у диска и ламарината дето го пази едно малко камаче, падна ми камиккк от душата
махнах го, вече спокоен няма го тоя шум и запалих гумите от кеф =) та е някое камаче 100%

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ca_Ma написа:споко брат при мене същото лятото - чисто нови дискове и накладки, карам и некви ушеви ме гледат , а аз си карам спокоино че пред мене имаше коли, ама и аз чух некво стържене.. ма си мислех че е от некоя бричка зад мене и газ газ, и звука не изчезна, отворих десния прозорец малиии ужас - от мене е.. и веднага почнах да храим маистора дето ми смени дисковете и накладките, половин метър да мръдна ужасстърже та си ебало мамата, махнах предна десна гума и отзад м/у диска и ламарината дето го пази едно малко камаче, падна ми камиккк от душата
Същата работа и при мене-изкара ми акъла това стържене,докато го разбера че е от камъче ми се стъжни живота

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Споко колега, 100% е от това което са казали колегите по горе. Ама тя тая ламаринка си е детска болест на тия коли. Знаете ли какво е да ви застърже на 1200 км от София у Турско в пущинака, и да се кръстите дали ще ви закара поне до другия град, какви ли не сценарии ми минаха тогава през главата, че и езика незнам. Ама евалата, че го има тоя форум и бяха писали за тоя проблем и спирам, свалям гумата и
...... мамка ти и камъче .....
..... едвам го избутах с една отвертка 

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
същото и при мен преди 1месец смених дискове и накладки и една вечер в 11ч, целия квартал чу, че имам проблем стърже братче, слизам, на бордюри качвам абе за*би, точно след 500м всичко ОК.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Благодаря на всички за отговорите! Точно се бях надул, качвайки се от служебната кола на бавареца и се фукам - глей, глей, те това е кола и...
... - срам голям
, капризната кокона пак напомни за себе си.

- p0lterguest
- кандидат ентусиаст
-
и на мен ми скърца нещо.. предно дясно колело.. но сам забелязал че го прави като вдигна 200-215км/ч ..скърца10-15 сек гадно ...за малко спре ..после пак почне ...ае едно неориентирано скърцане ..
сигурно е лагер
сигурно е лагер
а
вече и аз имам същия проблем и утре на лекар
******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Пробвай една осморка да направиш може да си падне само камъчето. При мен така на ляв завой, минавайки през един прелез, се самоизлекува.
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
На мен като ми се случи първият път и аз се ошашках, после се ядосах
, засилих колата после припомпах педала на спирачките и се оправи за има няма 200 м. Скоро не ми се е случвало де, ама е супер гаден този стържещ звук, спор няма 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2