Скъсан маншон на кормилна щанга (след рейката)?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Скъсан маншон на кормилна щанга (след рейката)?

Мнение от Kala » 14 Окт 2008, 21:43

Колеги,

моля, за малко помощ!
Днес случайно забелязах, че маншонът на кормилната щанга се е скъсал и ябълката е напълно суха:( На навит волан до край се забелязва ясно. Иначе от около 2 седмици ми застърга волана, проверих течността в съда на хидравликата-на максимум беше и ми се строри, че е от волана-горе в купето.
Та въпросът ми е какво може да съм прецакал и може ли директно само да се смени маншон, пълниш с грес или е отишло и нещо друго...примерно рейка или самата щанга? Проверих частта в realoem.com, не е обща система с рейката (като Е30 например).
Напръсках с един спрей за смазка, само за проба, 10-ина километра всичко е супер. После пак почва стържене и тропане:((

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 15 Окт 2008, 7:02

За да се смени маншона трябва да се свали накрайника. Ако питаш мене, щом е сух направо го сменяй. Този за който си писал е вътрешен, но подобре смяняй и двата. В дару кмплекта е около 200 лв, но неоригинален бях намерил за 60 лв. и съм с такъв и няма ядове засега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 19 Окт 2008, 21:12

Колеги извинявам се че ще попитам така но как точно виждате че маншонът на кормилната щанга се е скъсал и ябълката е напълно суха.
Колата на стенд ли я вдигате или под капака на определено място може да се погледне това защото искам да погледна и при мен как е въпросният маншон.
Някой има ли също така номера на частите за които говорите в Realoem защото бих искал да погледна за какво става въпрос.

Цялата работа иде от там че наскоро сменях казанче за хидравлична течност и самата течност в него. В момента имам малък проблем с маркучите изглежда че изпускат по малко но искам да съм сигурен и че неможе да е от другаде. Благодаря за информацията.
Изображение

Изображение

Назад към E39