От къде Германия или Италия?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

От къде Германия или Италия?

Мнение от Paradox » 23 Сеп 2008, 11:33

Искам да попитам хората, които вече имат Е39 след 2000-та година за тяхното компетентно мнение. Мисля да си докарам 525D, но откъде е по-добре от Германия или от Италия. За Германия съм чувал,че е кофти да се взима,защото зимно време хвърляли много сол по пътищата и колата като дойдела в БГ на по мекия климат и започвала да гние, а пък италиянците били немарливи и не си поддържали колите и много ги тормозели. Искам да кажете вашето мнение :bowdown: :bowdown: :bowdown: :driving: :help:
В тези дни на бурни страсти секса стана просто здрасти :) !!!

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 23 Сеп 2008, 12:00

Моят съвет е: от Германия. Доста по-високи са изискванията за минаване на преглед и по принцип германците са по-стриктни и "загрижени" за колите си хора, докато талянците са си айдуци и душмани в това отношение. Разбира се и на двете места можеш да попаднеш на големи дървета (в Германия от автокъщата на някоя резана пушка-почти със сигурност), както и на читави коли. Въобще всичко е на късмет, ако нямаш човек на място, който би могъл да ти помогне. Просто според мен в Германия имаш по-голям шанс да попаднеш на читава кола.
Успех в намирането на твоята красавица!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

de

Мнение от боцко » 23 Сеп 2008, 14:47

Здравеи мисля че ако си зададеш въпроса защо са с по 1000 евро по скъпи същите коли в германия трябва да се сетиш 4е има нещо .Копуването на кола извън бг е лотария щото не можеш да я заведеш в някои сервиз за проверка ,може да се купи читав автомобил от дилър на марката но цените са двоини .Аз си я купих моята от мюнхен и до сега сам сменил по нея :гуми, масло,филтри,ремаци,и единствената част е жило на асц за 1година от както я имам но съм сигурен че има колеги с кофти опит с германски коли за това според мен се подготви добре с познания по марката и детските болести на е 39 и си отваряи очите като избираш.
Лично моето мнение е германия

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Мнение от vladibkolev » 23 Сеп 2008, 15:15

Колега мое лично мнение е Италия, НО от северна Италия, в Гремания поне по мое наблюдение колите гният много повече заради силните им препарати, а за мен няма по гадно нещо от изгнила кола. Освен това до сега съм сменил три коли от Италия и проблемите са се същите с тези на приатели от Германия. Но това е мое мнение и за сега съм доволен от Италия, според мен този въпрос Италия или Германия е вече мит и отживелица, каквото ти хареса и където ти е по изгодно - жена, кола и диня на късмет бате. Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-39 520i
Мечтае да кара: M5-E39

Мнение от Jordandim » 23 Сеп 2008, 15:17

По принцип, и аз съм с две ръце за Германците, просто такъв им е манталитета, всичко си поддържат като по учебник,но...
Аз съм с италианка и до сега само масло съм сменял, някой много дребни неща...нищо по двигателя. За това , че съм с газ имах леки проблеми с аспусите(нормално).
И така...мисля, че тези коли като са купувани...нови... са си били цифра, и са вземани все пак от хора с пари...заможни...по-образовани...и така по-по-по, пък може и с по- манталитет, та следователно, сигурно са си ги поддържали и в Италия :roll: Знам ли?...Абе разбира ми главата :uups: :mhihi:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Сеп 2008, 15:46

В Германия не хвърлят сол, а специялни химикали по пътищата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 23 Сеп 2008, 16:55

Е те за тия "специални" химикали ти говоря колега ;)

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 23 Сеп 2008, 17:22

ДЕ #1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 23 Сеп 2008, 19:06

Доста коли съм купувал от Германия и не съм забелязал да имат проблем с корозията. По скоро в Австрия и Швейцария посипват с някакви силни химикали (виждал съм автомобили внесени от тези държави които са пробити на невероятни места, а отвън са перфектни). Категорично подкрепям покупката от Германия, още повече, ако е от собственик, а не от автокъща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 23 Сеп 2008, 20:07

Нова колеги, нова и няма да имаме тези проблеми ;)

Потребител
Аватар
Кара: E39 523i
Мечтае да кара: не мечтае

Мнение от Svetlio » 24 Сеп 2008, 0:02

Ми аз моята я купих от Австрия, нали уж с немски манталитет са австрийците ама нейсе, едно че беше изгнила на типичните места, после имаше следи от камъчета по боята на предния капак, имаше роблем с нафтовата помпа, не работеха шибидасите, имаше счупена предна дясна пружина и съответно разхлопан преден десен носач и тн. При това я купих от автосалон на БМВ. Моя извод е че щом са я изкарали да я продават трябва да си много внимателен и най-вече при огледа да не бъдеш сам.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 24 Сеп 2008, 3:08

Само Германия (или Швейцария, която не присъства във възможнитев отговори)! 8)

или с други думи:

Евтина кола от Италия!
Гледана кола от Германия!

Потребител
Аватар

Мнение от Paradox » 24 Сеп 2008, 10:29

много съм ви благодарен за изразените мнения!!! Доста съм изчел из форума за проблемите при дизелите на Е39 и се спрях на 525D по-специално заради Common Rail-а и защото няма акциз естествено :) като прегледах всичките ви мнения стана ясно, че Германия е по-добрия вариант аз имам познати там където ще отседна за около седмица за да мога да си потърся сносна кола :) ще видя какво ще си намеря надявам се за 11 000 euro да си намеря що годе сносна кола
В тези дни на бурни страсти секса стана просто здрасти :) !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 24 Сеп 2008, 12:15

колега миналата година докарах то4но такава на един приятел и колта направо униката , страната е -германия -особено за скъпите коли,но помисли за нещо друго лично мое мнение без да искам да се налагам 520 и след 2001 год е с новия мотор 170кс с малкия акциз около 5000лв или 2500евро , оба4е базова цена на бенззинката е доста по ниска спряпо дизела 525д помисли си няма ли да ти е по-добре да вземеш 520 а 8000-9000евро с акциза ще дойде то4но колкото 525д и няма да мислиш за лошите горива в бг щото тея колли страдат само от това .............
успех

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 25 Сеп 2008, 14:17

А арабите в Германия с автокъщи хич не копуват италиянки да си ги продават в Германия, а и не само арабите предполагам, но знам, че при тях си е срещана практиката.
Принципно е по-голям шанса да уцелиш читава от Германия, от колкото в Италия. Макар, че последните няколко коли, които копувахме са италиянски и са изключително читави. Палачори има и в Германия и в Италия, но даречем, че в Германия са по-малко. Успех!
Изображение
E34, E38

Следваща

Назад към E39