E 39 проблем със клаксона

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

E 39 проблем със клаксона

Мнение от puh4o » 03 Сеп 2008, 15:47

здравейте ! от няколко месеца имам Е 39 520i 99година автоматик(типтроник)
и имам няколко проблема :
1. клаксона ми не работи ..... като я купувах работеше но още във автокъщата и смениха едно съединение там по охладителната уредба и ме съмнява 4е сиг са откачили някой кабел. възможно ли е това ?? смисъл каде стои изобщо тая свирка . как мога да стигна до нея ???

2.друг проблем които имам е едно много гадно и дразнещо скърцане във предната част от страната на шофиора . сякаш 4е пружината ми скърца .... ???? възможно ли е това ???? или от каде може да идва този шум. появява се като мина през някои неравност. а и също дори като въртя на място волана се чува същото скърцане. от каде може да е ?? благодаря предварително :)
само газ и ляв мигач ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 03 Сеп 2008, 16:13

има си други подфоруми за тази работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 06 Сеп 2008, 4:08

Acceleration написа:има си други подфоруми за тази работа

:?: :?: кои?

младши ентусиаст
Аватар

Re: E 39 проблем със клаксона

Мнение от koko29 » 06 Сеп 2008, 13:37

puh4o написа:здравейте ! от няколко месеца имам Е 39 520i 99година автоматик(типтроник)
и имам няколко проблема :
1. клаксона ми не работи ..... като я купувах работеше но още във автокъщата и смениха едно съединение там по охладителната уредба и ме съмнява 4е сиг са откачили някой кабел. възможно ли е това ?? смисъл каде стои изобщо тая свирка . как мога да стигна до нея ???

2.друг проблем които имам е едно много гадно и дразнещо скърцане във предната част от страната на шофиора . сякаш 4е пружината ми скърца .... ???? възможно ли е това ???? или от каде може да идва този шум. появява се като мина през някои неравност. а и също дори като въртя на място волана се чува същото скърцане. от каде може да е ?? благодаря предварително :)

Клаксоните колега, се намират под предната броня. Т.е. като вдигнеш колата на крик, свалиш предна лява гума и предната част на пластмасовия подкалник ще ги видиш. А скърцането на вратата най-вероятно е от уплътнението - смени го.

Потребител
Аватар

скъпцане

Мнение от puh4o » 06 Сеп 2008, 20:31

ок азз клаксоните ги намерих каде стоятт и тия дни ще ходя на елтехник да ги види 6тоо не бачкат и дали изобщо броблема е във тях или някаде по веригата.
апак туй скърцане не е от уплатнение определено.
тряяя отида да я вдигнат и поогледат . ;)
все пак мерси :)
само газ и ляв мигач ;)

Назад към E39