Смяна на задна дясна пружина
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на задна дясна пружина
Скъсала ми се е задна дясна пружина на амортисьора.Отдолу е ясно как се освобождава, а отгоре трябва да развия болтовете под колонката или как?
Някой да даде съвет ако е сменял
Някой да даде съвет ако е сменял
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мани, мани. Одзад е голяма играчка, колегата Ca_Ma дава пълно инфо. Няма друг начин, но като и мунах Ладовите подложки стана много по-добре
.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ca_Ma написа:махат се :
задните седалки, задната кора , колоните, и под колоните са 3-те болта ..
имам комплект спортни прожини за Е39 ако имаш интерес пиши ЛС
Пропусна и коланите, за които е много важно, след като ги свалиш, да внимаваш да не се свият, защото после се вадят само с чалъм

Аз счупих лява, смених ги и двете!Съветвам те, да не сменяш само едната,а да сменяш комплект и задължително нови.В Дару Кар са по 160лв бр, има и качествени алтернативи по 80лв бр.
160лв. 1 брои ? демек 2 задни 2х160 = 320 лв яко !
ако някои иска спортните ето и линка със снимките
там съм ги пуснал за 300 лв, ама ако некои иска ги давам и за 200 че само прах фащат
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1092430
ако някои иска спортните ето и линка със снимките
там съм ги пуснал за 300 лв, ама ако некои иска ги давам и за 200 че само прах фащат
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1092430
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Пропускаш да споменеш, с какви амортисьори могат да се ползват
Това 4 пръста 3 пръста ми звучи като 12-10см, което си е много
Аз сложих Suplex http://www.suplex.de/suplex.php3?language=en&page=2_1_0 за 80лв бройката и съм доволен, в смисъл колата се държи като с оригиналните.

Аз сложих Suplex http://www.suplex.de/suplex.php3?language=en&page=2_1_0 за 80лв бройката и съм доволен, в смисъл колата се държи като с оригиналните.
ами колега амортесиорите са ми фабричните още от далечната 97 и си бяха с тях, но наистина колата става ниска, стегната и спортна, а мен това не ме устроива вече, макар че карах с тях 1 година
значи спортните прожини стават и на нормални амортесиори, иначе предполагам че стане и по твърдо, ако се сложат и спортни пр+спортни амортесиори..
твоята колко е ниска ?
значи спортните прожини стават и на нормални амортесиори, иначе предполагам че стане и по твърдо, ако се сложат и спортни пр+спортни амортесиори..
твоята колко е ниска ?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Няма нужда да стягаш пружината
Сваляш седалка, облегалка, корите на задните колонки, задната кора, коланите и внимаваш като ги местиш да не се приберат на вътре, защото после ще ти е трудно да ги извадиш и тонколоните.Вдигаш колата, развиваш болта на големия носач, развиваш биелетката на тросьона, развиваш болта на амортисьора, развиваш болтовете от горе в купето и започваш да търсиш пътя за изваждане на пружината с амортисьора.
За ваденето на пружината няма нужда от скоби, може само някой да понапъне на ръка и да се развие гайката на амортисьора.За поставянето на новата пружина също няма нужда от скоба, просто трябва един човек да дръпне надолу, докато се покаже резбата и друг да завие гайката.Разбира се, амортисьора трябва да е стегнат на менгеме
Може и някъде да бъркам хронологията, но ще е нещо дребно и ще се види в процеса на работа
В интерес на истината, работата не е никак лесна и силно препоръчвам да се направи в сервиз, като сам си свалиш седалките и ги прибереш, за да не ти ги изпоклепат.
Аз си ги смених сам, но съвсем не съм бос в монтьорската работа, а и имам зет като мед
P.S @ICE, така по прегледно ли изглежда поста

Сваляш седалка, облегалка, корите на задните колонки, задната кора, коланите и внимаваш като ги местиш да не се приберат на вътре, защото после ще ти е трудно да ги извадиш и тонколоните.Вдигаш колата, развиваш болта на големия носач, развиваш биелетката на тросьона, развиваш болта на амортисьора, развиваш болтовете от горе в купето и започваш да търсиш пътя за изваждане на пружината с амортисьора.
За ваденето на пружината няма нужда от скоби, може само някой да понапъне на ръка и да се развие гайката на амортисьора.За поставянето на новата пружина също няма нужда от скоба, просто трябва един човек да дръпне надолу, докато се покаже резбата и друг да завие гайката.Разбира се, амортисьора трябва да е стегнат на менгеме

Може и някъде да бъркам хронологията, но ще е нещо дребно и ще се види в процеса на работа

В интерес на истината, работата не е никак лесна и силно препоръчвам да се направи в сервиз, като сам си свалиш седалките и ги прибереш, за да не ти ги изпоклепат.
Аз си ги смених сам, но съвсем не съм бос в монтьорската работа, а и имам зет като мед

P.S @ICE, така по прегледно ли изглежда поста

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Бацата написа:Днес свалих амортисьора!
То си еба майката! Развих отгоре трите гайки и защо пък реших, че трябва и да отвия и тая посредата.Четири часа след това стегах пружината с едни скоби.Ама я изкарах
NikiNikolov написа:Сега се хилиш, ама си ял дебелия като мен.

Ще ме скъсате от смях бе хора, как ще развиете гайката на пружината!!!Съжалявам, че не го споменах като важна част от операцията, но си мислех, че е очевадно

Ама ми развеселихте вечерта де, важното е, че е минало без поражения

@Бацата, каква/и пружини сложи?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Па как съм я развил, натискам с две ръце тъпия тампон и поддава, викам си няма проблем с монтажа после, ама не съобразявам, че ще слагам подложки от ЛАДА
, то целта това беше всъщност. Та затова ядох дебелия.
. Айде със здраве и да си караме колите

mad_presley написа:Бацата написа:Днес свалих амортисьора!
То си еба майката! Развих отгоре трите гайки и защо пък реших, че трябва и да отвия и тая посредата.Четири часа след това стегах пружината с едни скоби.Ама я изкарахNikiNikolov написа:Сега се хилиш, ама си ял дебелия като мен.![]()
![]()
![]()
Ще ме скъсате от смях бе хора, как ще развиете гайката на пружината!!!Съжалявам, че не го споменах като важна част от операцията, но си мислех, че е очевадно![]()
Ама ми развеселихте вечерта де, важното е, че е минало без поражения
@Бацата, каква/и пружини сложи?
Ми чакам я дойде

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2