Oтносно фаровете на е 39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Oтносно фаровете на е 39

Мнение от icko_h » 01 Авг 2008, 0:48

Понеже съм нов с BMW E39 и не съм на ясно с функциите на мойте фарове, тоест не знам как да ги командвам от ватре нагоре и на долу.А иначе колата е с фабричен ксенон и досега сам забелязвал от вън че при контакт и пуснати фарове се местят рефлекторите ватре но дали и когато карам се регулират от самосебе си не сам осетил може би и поради факта че стъклата са ми много яко надрани
B M W

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 01 Авг 2008, 0:52

няма как да се регулират сами (поне аз така мисля).
като я запалиш и ги включиш трябва да се мърдат надолу и после пак да се връщат в положението в което си ги оставил. друга функция която може да имаш е като изгасиш колата даваш на дълги със светкавицата, т.с. дърпаш лостчето към теб и фаровете остават включени за 30 секунди.

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 01 Авг 2008, 2:11

Някой може ли да каже как/къде може да се регулира фабричен ксенон при нужда? При мен след смяна на пружините автоматичното регулиране не си свърши работата и фаровете ми не са "в нормата" :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 01 Авг 2008, 10:33

в смисъл не ти светят както трябва ли. можеш да си ги регулираш на специален стенд с който разполагат всички сервизи на СБА. аз мойте там си ги регулирам.

Потребител
Аватар

Мнение от icko_h » 01 Авг 2008, 10:34

Въпроса е дали има автоматично регулиране и ако някой знае да каже нещо повечко
B M W

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 01 Авг 2008, 10:57

В книжката на колата пише, че се регулират автоматично (например ако е натоварена). :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 01 Авг 2008, 11:59

TERES написа:В книжката на колата пише, че се регулират автоматично (например ако е натоварена). :help:

Правилно пише колега - регулират се автоматично. Има два управляващи блока (машинки) - по един отпред и един отзад, които са закачени на левите носачи (гледайки колата отпред). Те регулират фаровете, според натоварването на колата - т.е. ако сложиш в багажника 2 торби цимент примерно, и предницата се 'вирне', тези машинки автоматично ще регулират фаровете за да не заслепяваш насрещните водачи.

Това е въпросния блок за управление:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DF71&mospid=47543&btnr=31_0265&hg=31&fg=05

Най-често се откача тази малката биалетка (било то от дупка, или е пълна с боклуци и е клеясала - както беше се получило при мен). Провери си и двете и дано да си решиш проблема.

Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от icko_h » 01 Авг 2008, 12:23

При мене тия датчици така да се каже са наред но сега разбрах от един фен че лупите на фаровете се движели спрямо волана при завой
B M W

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 01 Авг 2008, 16:07

Ти не си с такива фарове, най-вероятно. ;)
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 01 Авг 2008, 17:55

icko_h написа:При мене тия датчици така да се каже са наред но сега разбрах от един фен че лупите на фаровете се движели спрямо волана при завой
Колега на това му се казва адаптивни светлини ,няма как да имаш на твоята кола ,това е скъпа екстра която малко коли 2008 година имат :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 01 Авг 2008, 19:39

аре чак пък 2008-ма :)
на един познат а8-цата му е 2004 и е с такива светлини :) (за адаптивни иде реч)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 04 Авг 2008, 19:04

:idea: На моделите обозначени с надпис tds, фаровте се командват отвътре. Плъзгача се намира на малката декоративна лайстни, под волана, отляво...
До него е потанциометъра за регулиране на интериорното осветление на приборите.

:idea: На моделите обозначени с надпис d (примерно или произведени след 11.2000г), фаровте се командват автоматично, чрез два модула, монтирани
съответно на предния мост и задния мост.

Надявам се да съм бил полезен.
успех колега!!!
8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 09 Фев 2009, 21:49

Колеги я кажете да не пускам нова тема.

Понеже съм с 525d 2002 и автоматични фарове. Та проблема е, че светят много ниско на (10 метра). Не е проблем в града, но при по висока скорост и особено извън граско е голяма мъка. Като пусна халогените, те светят по високо. Колата си я взех така и все се каня да питам.

Като запаля фаровете слизат и се вдигат до определено ниво, т.е. ниско.
Проверих компютърчетата са си закачени :( , което ме нанаведе на мисълта, че нормалното им положение е ниско.
Взех една отверка да регулирам, но колкото и да развивам болчето варовете не мърдат повече на горе. Когато го завивам ги свалям без проблем и обратно пак до предишното положение.

Как се регулира "нормалното ниво" на фаровете, когато трябва да светят без да е нужда от автоматична корекция поради натоварване?

И има ли някаква настройка на това "нормално ниво" в компютъра?
И последно вашите на какво разстояние светят приблизително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Фев 2009, 21:55

Колега те се регулират сами спрямо натоварването но ако са регулирани правилно преди това ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 09 Фев 2009, 22:00

Е точно за това става въпрос.
Как да се регулират правилно???
Автоматичното сваляне и дигане на фаровете е ясно, че е според натоварването, но е безмислено ако не са в нормата, както при мен.

Следваща

Назад към E39