Колеги намерих си една кола!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колеги намерих си една кола!
Колеги намерих си една кола но като я гледах нямаше акумулатор и джaмбазина ми каза че всичко и е наред да не се притеснявам......... И днес като говориме че утре ше я водя на сервиз (той си го знаеше това) и ми каза че на колата и светнали лампичките за айрбега и някакво като зъбно колело изглеждало. Та имали ли сте такива проблеми при откачането на акумулатора защото той е напълно сигурен че е от това и колата си е много добре......усещам че ше се набутам 200лв за автовоза и анализа...вие какво мислите?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Моето мнение е,че преди да я купуваш закарай я на специализиран сервиз да и направят диагностика и тогава ще се види най-точно за,какво става въпрос
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
автоматик ли е, това зъбно колело е за автомата, може и да не е добре нещо работата с автоматика
Последна промяна popai на 14 Юли 2008, 23:03, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Нито еър бага, нито зъбното колело е от акумулатора
Бегай от тази кола, като врабец от сокол и си търси друга

Бегай от тази кола, като врабец от сокол и си търси друга

От акумулатора тея работи не стават. Ако ще ходиш на диагностика - да е официален по-добре че е по-малка верятността да е шуробаджинащина. Айрбега не светка така по случайност - най верояно има гръмнал такъв или датчика на пасажерската седалка е заминал (второто е най- често) Само това със зъбното колело ме притеснява - не знам какво е но има защо да свети повярвай ми. Няма случайности.
Доста кончета в един обор.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
За еърбага, гаранция е датчика, който струва 250лв (по спомени в Дару) и няма гаранция, че ще се оправи.Общо взето не е болка за умиране, защото във форума има обяснение, как да се излъже компютъра, че датчика е там и всичко е наред.
За "зъбното колело" обаче нещата са малко по-различни.Там може проблемът да е толкова голям, че да намразиш марката.
Ето обяснението от сервизната книжка:
И обяснението от 68-ма страница:
Обърни внимание на последното изречение "Избягвайте прекомерно натоварване и закарайте колата в най-близкия оторизиран сервиз"
За "зъбното колело" обаче нещата са малко по-различни.Там може проблемът да е толкова голям, че да намразиш марката.
Ето обяснението от сервизната книжка:

И обяснението от 68-ма страница:

Обърни внимание на последното изречение "Избягвайте прекомерно натоварване и закарайте колата в най-близкия оторизиран сервиз"

Ами сряда съм в Камор
Ами сряда съм в Камор и оттам ще кажат. Дано не е нещо сериозно защото колата е много добра но и цената е леко съмнителна
Ако грешката на айрбега е от датчика на пасажера - решението е на стойност 1лв лесно се прави :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15
но другото е сериозно. С прецакана кутия може да ти побелее косата и да се разочароваш от марката - така че не се лъжи от цената - едва ли ще се включени нервите.
Използвай търсачката и виж какво става с коли чието масло не е сменено в оторизиран сервиз или не с подходящо такова.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15
но другото е сериозно. С прецакана кутия може да ти побелее косата и да се разочароваш от марката - така че не се лъжи от цената - едва ли ще се включени нервите.
Използвай търсачката и виж какво става с коли чието масло не е сменено в оторизиран сервиз или не с подходящо такова.
Доста кончета в един обор.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Може и да е от акумулатора. Аз си спомням, че веднъж в сервиза ми откачиха датчика на разпределителният вал за да тестват нещо и веднага ми светна лампата на автоматика. Казаха ми, че е нормално при такава интервенция, изтриха грешката и всичко си беше наред. Най-добре ще ти кажат в оторизиран сервиз. Аз бих отишъл в Дару, а не в Камор, но ти си знаеш. Напиши каква е колата и каква цена и искат. Ще получиш повече съвети така.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Аербега също светва при изтощен акомулатор, и това не е от марката, а си е по принцип така, случвало ми се е на не една кола.
За зъбното колело, някой по запознат да каже.
За зъбното колело, някой по запознат да каже.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Нещо не ми мяза да е 2002 тази кола.Вие на какво мнение сте?Пък и е с ръчни скорости.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
Dozo написа:Нещо не ми мяза да е 2002 тази кола.Вие на какво мнение сте?Пък и е с ръчни скорости.
ВИНа му е маиката , и фаровете не са оригиналните , кои ли ще иска да махне хела еинджъли и да сложи тия

годината може да се провери под капака , поне на моита пишеше продукшън: феб 1997 примерно
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3